Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review

Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review | Pernah dengar kan jenama Mary Kay ni. Rasanya Mary kay Sun Protector ni dah tak asing lagi dengan mereka penggemar jenama ini.

Walaupun harganya agak mahal tapi ia sangat bagus untuk kulit aku. So today, I'm going to review the Mary Kay Sun Protector SPF 350/PA+++. I already used this sunblock since last year and I don't know why not finish yet. Mungkin I ni jarang pakai sunblock kot. Hehe.

Sunblock ni sangat penting ya!

Kalau ko tak nak wrinkles naik dengan teruk, better ko pakai sunblock. Sunblock ni bukan untuk outdoor aktiviti, malah indoor aktiviti pun kena pakai.

Apatah lagi ko yang jenis asyik menghadap laptop tu. Wajib pakai tau. Cuma sekarang aku tak pakai jenama ni, aku pakai Beauty of Joseon Sunscreen.

Heheheh.


Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review

Jadi, sebelum ko nak beli, lagi baik kalau ko baca review dulu. Takut nanti bila dah tak sesuai dengan muka, dah membazir. Barang bukannya murah, kalau yang jenis mahal tu. Mahu ikat perut hujung bulan. 

Mary Kay Sun Protector

1) Product Details

Product name : Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++
Size : 59ml
Price : RM125
Availabilty : Mary Kay Consultant sebabnya product mary kay tak jual di pasaran ye. 
Jangan beli kat Lazada or online, dikhuatiri ianya fake. 

2) What it claims

Its suitable for all type of skin dan juga untuk protect our skin daripada sinaran UVA/UVB. Ianya sebagai perlindungan dari jeragat/sunburn & kulit kusam. Product ni dah diuji pada kulit orang Asia like us and sangat bagus pengunaan sehari-hari.

Pakai sun protector ni selepas moisturizer, kiranya ni step akhir sebelum nak pakai makeup. Pump out and apply to your face except eye's area. Pakai tiap kali nak keluar rumah.


3) Packaging

A small bottle and suitable to bring anywhere you like.

4) Colour/consistency

Bila dah apply into your face, muka akan nampak berminyak but its okay, lama lama nanti ianya akan serap to your face. Eh lupa! Don't too much bila pump out nanti makin berminyak muka tu. Apply sikit je dah cukup.

Mary Kay Sun Protector

5) How I feels

Aku tak berapa suka pakai sunblock before this tapi semenjak kulit aku breakout, so aku decide to use sun protector. Aku pun kerja 12 jam dekat site, so memang kena pakai! 

Bila dah apply kat muka, memang nampak berminyak tapi lama-lama akan neutral back. No worries. Sunblock is very important ye kawan-kawanku. Aku bought this from mary kay consultant, korang boleh cari di instagram. 

Aku nasihatkan jangan beli di website online, nanti apa-apa jadi kat muka, no one yang boleh u salahkan. Better beli dengan consultant, diorang akan guide but its quite expensive tapi tapi berbaloi beli kerana tahan berbulan-bulan.

6) Recommended or not

Of course its really recommended! Overall this is a very good product & suitable with my skin. I rate this sun protector 4/5

(Disclaimer: This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)















3 Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

  1. Betul, tahan lama. Pump sikit je. Sedar x sedar dh xpired 😅 CM bekas pengguna MK.. 😘

    BalasPadam
  2. tak pernah lagi guna produk MK. sbb harga dia boleh tahannnn hahahaha

    BalasPadam

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

Post a Comment

Terbaru Lebih lama