Tips Cepat Hamil Dengan Susu Subur Efferty

Pernah dengar tentang susu subur Efferty? Aku sendiri pun baru tahu tentang susu subur Efferty. Susu ini khas untuk mereka yang masih berjuang untuk mendapatkan cahaya mata. Bukan apa, setiap yang berkahwin pastinya mereka mahu menimang cahaya mata. 

Kehadiran cahaya mata dalam kehidupan pasangan yang berumahtangga adalah impian yang sering dinanti. Namun, ada kalanya pasangan mengalami cabaran dalam usaha untuk mengandung. Ini boleh menimbulkan kebimbangan dan tekanan yang besar. 

Alhamdullilah, waktu aku berkahwin dulu, aku cuba juga amalkan minum susu. Susu ni banyak khasiat yang bagus kesihatan wanita. Aku faham, mungkin ada lagi pasangan yang mengharap untuk memiliki zuriat dan korang tak perlu risau, aku akan berikan beberapa tips cepat hamil dan korang juga boleh amalkan melalui pemakanan iaitu susu.

Tips Cepat Hamil

Dalam artikel ini, kita akan kongsi beberapa tip yang boleh membantu meningkatkan peluang kehamilan. Aku juga ada kongsikan susu untuk ibu hamil yang boleh ibu ibu amalkan.

1. Mengetahui Kesuburan dan Masalah yang terjadi

Sebelum korang mula, penting tau untuk memahami konsep kesuburan. Terdapat banyak faktor yang boleh mempengaruhi kesuburan, baik bagi lelaki mahupun wanita. 

Faktor ini termasuk ketidakseimbangan hormon, masalah tiub fallopio tersumbat, masalah spermatik lelaki, dan banyak lagi. Oleh itu, adalah penting untuk menjalani pemeriksaan kesuburan yang menyeluruh bagi kedua-dua pasangan.

2. Ketahui Kitaran Haid dan Waktu Subur

Mengetahui kitaran haid wanita adalah penting untuk mengetahui waktu subur. Ovulasi, iaitu proses pelepasan telur wanita, berlaku kira-kira pertengahan kitaran haid. 

Ini adalah waktu yang paling subur untuk melakukan hubungan intim bagi meningkatkan peluang kehamilan. Jika kitaran haid korang tidak teratur, perbincangkan dengan pakar kesuburan untuk mendapatkan nasihat.

3. Amalkan Gaya Hidup Sihat

Gaya hidup sihat memainkan peranan besar dalam kesuburan. Ia melibatkan pemakanan yang seimbang, amalan senaman, dan pengurusan stres yang baik. 

Pastikan korang dan pasangan menjalani gaya hidup yang sihat dan mengelakkan amalan merokok, pengambilan alkohol berlebihan, serta pengambilan kafein yang berlebihan.

4. Konsultasikan dengan Pakar Kesuburan

Jika korang dan pasangan telah berusaha untuk mengandung tanpa kejayaan, adalah bijak untuk mendapatkan pandangan pakar kesuburan. Mereka boleh memberikan penilaian yang lebih mendalam dan mencadangkan langkah-langkah yang sesuai bagi kesuburan anda.

5. Jaga Pemakanan

Pemakanan yang sihat adalah kunci ke arah kesuburan yang lebih baik. Pastikan anda mendapatkan nutrisi yang mencukupi, termasuk asid folik, kalsium, vitamin B, dan zat besi. Korang boleh mendapatkan nutrien ini daripada makanan yang seimbang, atau mempertimbangkan makanan tambahan jika diperlukan.

Mengambil Langkah Tambahan: Susu Subur Efferty

Susu Subur Efferty adalah produk ikhtiar hamil yang telah membantu banyak pasangan untuk mencapai kehamilan yang diidamkan. Ia mengandungi bahan-bahan semulajadi yang dapat membantu merangsang kesuburan dan meningkatkan peluang kehamilan. 

Tips Cepat Hamil

Antara bahan-bahan utama yang terdapat dalam Susu Subur Efferty termasuk inositol, asid folik, madu, prebiotik, kalsium, dan multivitamin hanya yang terbaik untuk para ibu dan si kecil! Susu yang berkesan dalam membantu pemulihan dalaman wanita untuk kehamilan serta penjagaan dalaman.

Ianya bagus untuk kesuburan dan sesuai diminum untuk lelaki dan wanita berumur 12 tahun keatas. Disebabkan itu, Dr Raihana mengambil inisiatif untuk mengeluarkan produk kesuburan susu Efferty untuk membantu wanita yang mengalami masalah kesuburan dengan harga mampu milik.

Susu Subur Efferty boleh membantu:

 • Menebalkan dinding rahim
 • Meningkatkan potensi persenyawaan telur matang dan sperma
 • Membantu masalah tiub fallopio tersumbat
 • Menguatkan dinding rahim
 • Stabilkan hormon DHEA dalam kelenjar adrenal
 • Rawat masalah PCOS
 • Tingkatkan "keinginan" untuk bersama
 • Tambah pelincir untuk membantu sperma berenang

Produk ini sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah kesuburan seperti PCOS, senggugut teruk, masalah tiub tersumbat, cyst, fibroid, dan endometriosis. Ia juga sesuai untuk lelaki yang ingin meningkatkan kesuburan mereka.

Tips Cepat Hamil

Siapa Yang Perlukan Efferty 

 • Wanita yang ingin hamil dalam masa terdekat 
 • Wanita yang senggugut teruk, Endometriosis, Fibroid dan Cyst 
 • Wanita yang Obes dan ingin turunkan berat badan 
 • Wanita yang pernah Ektopik dan 1 tiub dibuang 
 • Wanita yang ada masalah tiub tersumbat 
Sehingga kini Dr Raihana telah membantu seramai 5000 pasangan untuk berjaya hamil sejak pelancaran susu efferty  pada tahun 2019. Kepakaran Dr Raihana adalah memberi khidmat nasihat mengenai kesuburan kepada para wanita yang ingin hamil pada masa terdekat serta berkongsi berdasarkan pengalaman yang telah dialami oleh beliau sendiri.

Nama efferty ini juga tercetus dari idea Dr Rai sendiri yang menggabungkan ayat Effort Fertility yang bermaksud ikhtiar zuriat. Sudah banyak testimoni yang telah berjaya dan korang boleh check sendiri ya. Aku sertakan dibawah ini tau.

Kesimpulan

Ingatlah, setiap perjalanan kehamilan adalah unik, dan tidak ada pendekatan yang satu saiz sesuai untuk semua orang. Tetapi dengan pengetahuan, sokongan, dan usaha yang tepat, peluang untuk mencapai kehamilan yang diimpikan boleh ditingkatkan. 

Jangan hilang harapan, teruskan ikhtiar, dan ingatlah bahawa setiap usaha yang baik akan memberikan hasil. Semoga korang segera beroleh berita gembira tentang kehamilan yang akan datang.

Untuk maklumat lanjut berkaitan susu subur efferty, boleh layari:

Sila tinggalkan comment korang disini!

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

Post a Comment (0)

Terbaru Lebih lama