Paksa Diri Untuk Hari-Hari Menulis Blog

Bismillah.
Assalammualaikum.

Paksa Diri Untuk Hari-Hari Menulis Blog | 2 hari ni aku tak berapa sihat, demam wei! Tak tahulah samada demam ni berjangkit dengan Luth atau demam apa. Mak abah aku kat kampung dah lah positif covid, nasib baik tak balik sana. Dengan sakit tekak, sampai tak boleh bersuara, aku mati mati ingatkan aku ni positif.

Lah sadisnya, aku buatlah self test tu kan, result 1 positif 2 negatif, eh apa cite ni? Pening kepala nak pikir. Last last pergi buat rtk, negatiflah adeh! Mungkin demam rindu suamilah kot. Hahahahha tiber. Back to topik, sebenarnya bulan ni memang aku nak paksa diri untuk menulis.

Aku dah azam dah tahun ni, kena lebih fokus dan capai target pageviews. Kaji dan selidik kenapa blog aku ni gini gini, cari punca dan selesaikan masalah tu. Kalau korang perasan, aku dah jarang nak share cerita personal kat blog aku ni. Aku memang fokus nak tulis artikel seo sahaja.




Mana tak happynya, bulan ni adsense hari hari 1usd. Itu yang semakin bersemangat nak menulis. Bulan 4 ni pula dah start puasa, jawabnya bulan depan memang penuhlah dengan artikel resepi sahaja. Aku harap korang tak bosanlah dengan blog aku yang asyik kongsi resepi je.

As long as, aku rajin dan paksa diri aku ni menulis walaupun niche yang sama je kan. Bila tengh rancak nak menulis ni, aku cuba push limit aku dengan seo artikel. Agak kecewalah blog aku ni dah lama ada, tapi baru 2 tahun je naik pv sampai 1 juta. Ni pun punya gigihlah aku korek ilmu sana sini.

Al-maklum, orang takkan ajar sampai kau pandai. Orang zaman sekarang ni pun pandai, PV tak sampai 7 8 juta dah buat kelas blog itu, kelas blog ini. Aku jadi seriau bila ilmu aku tak cukup tapi aku nak ajar orang. Dan lagi aku takut, bila aku ni banyak ilmu, aku sombong nak share dengan orang. Tiber.

Apa yang aku melalut ni... 


7 Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

  1. Hahahaa adeii engko kan OM, kalau melalut buat Sis ko tersengeh..
    Takpe OM teruskan menulis, janji tulis tu pepenjang, jangan kontot, macam mana nak masuk keyword dan SEO.. keep writing dan dongibab...

    BalasPadam
  2. All the best sis.. mmg nampak perubahan OM menulis.. Apapun yg penting enjoy dgn apa yg kita buat.. InsyaAllah PV dan earning pasti naik.. Keep it up..

    BalasPadam
  3. ahhahah...melalut sesekali apa salahnya OM..

    semoga apa yg diimpikan tercapai dan semoga lepas ni dapat cecah 2USD pulak sehari...masyukkk

    BalasPadam
  4. hhahahahahahahahhahaa.. ain pun banyak melalut jugakkk .. cerita diaa ..ain pun down jugakk.. tengok kejayaan geng geng blogger yang lain ...tapi ain masih level tu .. takpe ,, ain baca entry awak ni pun.. terus lagi bersemangat .. kita support each other okayyy~~

    BalasPadam
  5. Heheee... tak adalah melalutnya tu.
    Tak kisahlah nak tulis apa sebab blog sendiri kan.

    BalasPadam
  6. semoga istiqamah sis OB dan semoga adsense terus mencanak

    BalasPadam
  7. Wahhh, macam dah lama tak datsng.. dulu pernah singgah sini.. Suka la tengok orsng bersemangat nih! Ayuhhh!! Keep it up! Bagusnyaa fokus kat SEO je... Nona tulis.. saja share kenag kenangan.. Tuhlah.. nak hapuskan broken link.. jenuhhhh oi .. Nice lah sehari 1 usd.. Nona paling paling sehari paling byk.. 0.09 usd je... Tak pernah jejak 1 usd... Huwawawa.... Sadis... tapi enjoy writing 😍

    BalasPadam

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

Terbaru Lebih lama