Tunjukkan catatan dari September, 2020Papar semua
Tazkirah Ringkas #26

Assalammualaikum. Bismillah. Kadang-kadang kita berdoa kepada Allah, "Ya Allah, kenapa rezeki aku sempit, kenapa hidup aku susah, kenapa jiwa aku tidak tenang?" Tetapi, kita lupa. Sudah terlalu banyak rezeki dan rahmat…

Pengalaman Betulkan Nama Pada Ticket Flight Air Asia.

Assalammualaikum. Bismillah. Pengalaman Betulkan Nama Pada Ticket Flight Air Asia. | Ini adalah pengalaman pertama daku live chat and submit e-form Air Asia. Sebab apa daku hantar e-form? Hari sabtu lepas, tunang daku beli …

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Review

Assalammualaikum. Bismillah. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Review | Today, I'm going to review the Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil . Klairs satu jenama produk Korea yang banyak review baik-baik. Daku decid…

Pengalaman Bersalin Anak Pertama.

Assallammualaikum dan salam sejahtera. Pengalaman Bersalin Anak Pertama. | Buat kawan-kawan blogger yang tanya, "Om dah bersalin ke?" , Alhamdullilah daku dah selamat bersalin anak lelaki pada 8.40 pagi 5.9.2020. Seju…

Tutorial Pasang Iklan Adsense Matched Content Pada Blog.

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Tutorial Pasang Iklan Adsense Matched Content Pada Blog. | Alhamdullilah, rezeki yang daku tunggu sepanjang menjadi seorang blogger. Semalam bila daku check di google adsense, eh dah ada p…

Resepi Puding Lumut Butter, Sesuai Untuk Minum Petang.

Assalammualaikum & hello there! Resepi Puding Lumut Butter, Sesuai Untuk Minum Petang.   | Siapa suka puding, boleh teruskan membaca entri resepi ni. Hehehehe. Mak daku suka buat puding telur tapi tak pernah lagi cuba buat …

SPECIAL SEPTEMBER GIVEAWAY BY MISYA

Assalammualaikum & hello there! Special September Giveaway By Misya  | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk join. Om nak hadiah …

SEGMEN BLOGLIST TIARASAPHIRE.COM

Assalammualaikum & hello there! Segmen Bloglist Tiarasaphire.com  | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk join.

Diari Berpantang : 7 Tips Redakan Bengkak Susu

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Diari Berpantang : 7 Tips Redakan Bengkak Susu | Bengkak susu adalah satu perkara yang sangat menyakitkan dan boleh mendatangkan kesan yang buruk kepada emosi ibu. Balik dari hospital hari …

LIRIK LAGU USOP | Pencinta Setiamu [Official Lyric Video]

Pencinta Setiamu Composer - Argo, Sharul Kamal, Daus SRK Lirik - Aepul Roza Artist - Usop Tanyalah siapa disini paling tampan Pasti jawabnya jejaka depan mata Engkau yang bertuah Jika memiliki Sepenuhnya jiwa Akan kuserahkan demi…

9.9 Giveaway by Abam Kie

Assalammualaikum & hello there! 9.9 Giveaway by Abam Kie   | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk join.

Macam Mana Tercetusnya Idea Untuk Menulis Blog

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Macam Mana Tercetusnya Idea Untuk Menulis Blog   |   Siapa kat sini yang selalu kekeringan idea untuk menulis blog? Daku salah satu antara kalian yang kadang tu selalu je kekeringan idea. Sa…

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM AUGUST 2020

Assalammualaikum dan salam sejahtera. UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM AUGUST 2020  | Selamat datang, September! Bulan ogos dah tentu bulan yang sangat daku malas untuk update entri blog. Tak tahu lah, mungkin disebabkan pregnancy dan n…