COSRX LOW PH GOOD MORNING REVIEW - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: COSRX LOW PH GOOD MORNING REVIEW

AFB Feeds

6 September 2018

COSRX LOW PH GOOD MORNING REVIEW

Assalammualaikum.

Today, I'm going to review the Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser. This is my first product from Cosrx. Lets read.

I memang suka tukar-tukar cleanser sebab I cari cleanser yang suitable dengan kulit I. Before this, I tak pernah guna produk Cosrx. Then I baru tahu Cosrx ni product dari Korea yang memang bagus dan review baik-baik berlaka. Ditambah dengan best seller and always out of stock. 



Product name : Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser
Size : 150ml 
Price : RM30 -RM 40
Availabilty : Lazada, Hermo, Marshear, Ig

I purchase cleanser ni dari Hermo.my tapi korang boleh beli di Lazada sebab I selalu tengok hanya Lazada yang jual dengan harga rendah. Korang selalulah buat survey before buying. Semak e-merchant mana yang jual paling murah dan juga rujuk review mereka yang pernah beli dan pastikan 100% ORIGINAL.

What it claims? 
  1. Control oily skin and shrink pore size
  2. Refine skin texture
  3. Smooth and skin friendly

Sustain moisture everyday and all day long! For AM time & sensitive skin.

How to use?

Squeeze a tiny amount and cuci muka macam biasa

Packaging ?

A normal squeezable plastic tube

The Smell/Colour/consistency ?

I think baunya macam plastic hahahaa. but I like it and colour cleanser ni transparent gel.

How I feels : 

Pertama kali I using this, I nak repurchase lagi. I guna cleanser ni sebab low pH memang bagus untuk kontrol jerawat. So far I pakai memang jaranglah nak tumbuh macam dulu. I tak nak komen-komen lagi product ni. I nak repurchase lagi je! Tunggu cleanser ni habis hahaha

Recommended? :

Overall this is a very good product & very suitable with my skin. No wonder this is the best seller. I rate this essence 5/5. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

5 ulasan:

  1. wahhhh first time dengar produk ni

    BalasPadam
  2. Teringin jugak nak pakai cosrx ni, hehe. Tengok review bagus cam ni lagi lah mmbuatkan ekin nak beli!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ikin cuba beli di Hermo.my nak murah beli kat Lazada or Shopee

      Padam
  3. mmg dgr juga bus.tu la..xpernh try..

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com