Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam Review - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam Review

AFB Feeds

15 Disember 2018

Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam Review

Assalammualaikum

Tak bosan ke review produk manjang? Habis tu takkan I nak review muka you pulak. Haishh suka hatilah I nak review apa bila dan di mana. So, today I'm gonna share and review the new product that I used since Sept, 2018. Ye memang dah berbulan  guna tapi hari ni je yang ada masa nak review.

Mungkin ada yang pernah dengar dan guna produk ni, Make P;rem. I pun tak tahu macam mana nak sebut hahaaa. Product ni sebenarnya berasal dari Korea. Siapa yang suka Kpop tu takkan tak pernah cuba produk dari Korea? I think produk Korea yang setakat ni I guna tak pernah buat muka I irritation or naik jerawat. So far so good.

Jadi, lets read.


Product name : Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam
Product Brand : Make P:Rem
Product Type : Foam Cleanser
Size : 180ml
Price : RM112 (its depends on the sales) 
Availabilty : Hermo.my, Marshear.my

What it claims? 

1. Perfect healthy cleansing - skin purifying ingredients that have been accumulated over several thousands of years provide the effect of deep-cleansing make and impurities from skin.

2. Cleansing with the best skincare effect - keeps skin moisturized and healthy  without making skin feel taut while cleansing skin.

3. Low-irritant cleansing - Gently cleanses sensitive skin by using the safe formula free of 7 kinds of harmful ingredients.

Ingredients?


Faham tak tulisan Korea? Meh I terangkan.

1. Peat Water from Finland (air embun daripada findland)
2. Betula alba juice (sejenis pokok)
3. Coconut-derived cleansing substance
4. Abyssine (sejenis marine yang hidup dalam dasar laut paling dalam)
5. Edelweiss (sejenis tumbuhan yg hidup 3000m di Gunung Alps, Switzerland)

Setiap bahan product ni ada keistimewaannya, korang boleh baca di gambar dibawah.

Mungkin ada antara korang yang tanya kenapa ada Peat Water? 


Memang patut harga mahal sebab bahannya susah nak cari. 

How to use?



I pump sikit pada tangan, letak air sikit then I gosok-gosok sampai jadi buih banyak. Lepas tu, I calitkan pada muka buih-buih tu dan massangelah muka korang. Wash off with lukewarm water tau!

Packaging ?

Didatangkan dengan 180ml, berbotol plastik kelabu tahi anjing not clear transparent with pumping. Just pump and keluarlah pencuci muka ni.



The Smell/Colour/consistency ?

Like you can see, gambar I diatas tu, colour seakan warna botol. Warna kelabu tahi anjing. Baunya wangi herba. I like it.


How I feels : 

To be honest, I tak suka bila kena gosok kat tangan for make it bubble. I thought beli hari tu terus pump maka keluarlah bubble. Ni tak korang kena buat sendiri bubble tu ye. Tapi jangan pulak korang tepek je terus kat muka, kang tak ada banyak buih pulak.

Bila tengah cuci muka, I boleh rasa cleanser ni membersihkan lagi kulit I yang sehari dok biar berhabuk. Then lepas cuci, still kulit ada lagi moisturizer. I pun setujulah dengan bahan dia tu, air embun? Perghh beria cari bahan yang alami gittew. Tapi tu lah, bahan pun dah susah nak cari, ha memanglah patut sebotol harga seratus lebih. Menangis poket nak keluar duit.

I rasa berbaloi sangat bila guna product ni even mahal tapi boleh guna almost 9 months. Biar mahal asalkan berguna eh tiber!


Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com