Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review

AFB Feeds

14 Mei 2018

Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review

Assalammualaikum.

Today, I'm going to review the Mary Kay Sun Protector SPF 350/PA+++. I already used this sunblock since last year and I don't know why not finish yet. Mungkin I ni jarang pakai sunblock kot. Hehe.

Perghh sampai tak nampak tulisan dah ><

Product name : Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++
Size : 59ml
Price : RM125
Availabilty : Mary Kay Consultant sebabnya product mary kay tak jual di pasaran ye. 
Jangan beli kat Lazada or online, dikhuatiri ianya fake. 

What it claims? 

Its suitable for all type of skin dan juga untuk protect our skin daripada sinaran UVA/UVB. Ianya sebagai perlindungan dari jeragat/sunburn & kulit kusam. Product ni dah diuji pada kulit orang Asia like us and sangat bagus pengunaan sehari-hari.

How to use?

Used after pakai your skincare. Pump out and apply to your face except eye's area. Pakai tiap kali nak keluar rumah.



Packaging ?

A small bottle and suitable to bring anywhere you like.



Colour/consistency ?

Bila dah apply into your face, muka akan nampak berminyak but its okay, lama lama nanti ianya akan serap to your face. Eh lupa! Don't too much bila pump out nanti makin berminyak muka tu. Apply sikit je dah cukup.

How I feels?

I tak berapa suka pakai sunblock before this tapi semenjak kulit I breakout, so I decide to use sun protector. I pun kerja 12 jam dekat site, so memang kena pakai! Bila dah apply kat muka, memang nampak berminyak tapi lama-lama akan neutral back. No worries. Sunblock is very important ye kawan-kawanku. I bought this from mary kay consultant, korang boleh cari di instagram. I nasihatkan jangan beli di website online, nanti apa-apa jadi kat muka, no one yang boleh u salahkan. Better beli dengan consultant, diorang akan guide but its quite expensive tapi tapi berbaloi beli kerana tahan berbulan-bulan.

Recommended? 

Of course its really recommended! Overall this is a very good product & suitable with my skin. I rate this sun protector 4/5

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)














2 ulasan:

  1. Betul, tahan lama. Pump sikit je. Sedar x sedar dh xpired 😅 CM bekas pengguna MK.. 😘

    BalasPadam
  2. tak pernah lagi guna produk MK. sbb harga dia boleh tahannnn hahahaha

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com