The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA Review - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA Review

AFB Feeds

15 Oktober 2018

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA Review


Assalammualaikum.

Today, I'm going to review the The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA. This is my third product from The Ordinary. I dah consume almost 3 weeks. Lets read.



Product name : Alpha Arbutin 2% + HA
Product Brand : The Ordinary
Product Type : Serum
Size : 30ml 
Price : RM30 -RM 40 (its depends on the seller)
Availabilty : I normally order from ig shops, #theordinarymalaysia

I purchase serum ni dari ig shops tapi korang boleh beli di Lazada sebab I selalu tengok hanya Lazada yang jual dengan harga rendah. Korang selalulah buat survey before buying. Semak e-merchant mana yang jual paling murah dan juga rujuk review mereka yang pernah beli dan pastikan 100% ORIGINAL.

What it claims? 

Alpha Arbutin, it is a know whitening agent similar tohydroquinone. It has been seen to be a much safer alternative as it has natural origin from a plant called bearberry. It works by inhibiting the enzymes that stimulate production of melanin and has been proven to lighten dark spots and hyperpigmentation

Kenapa 2%? This product contains a good concentration of 2% which makes it very effective. But usually, the concentration considered safe is 1% to 4% most alpha arbutin products come with 1%.

How to use?

I just drop dekat muka dan apply into the whole my face. I pakai after TO Niacinamide I biasanya akan guna pada AM routine. Tapi jangan apply banyak sangat nanti pilling. Pilling ni, dia akan jadi warna putih bila apply banyak sangat, lagi lagi kalau apply dengan skincare lain.

Packaging ?

Transparent streamlined packaging with a large dropper bottle. Korang tengok macam kaca kan? Tapi sebenarnya plastic. I dah terjatuhkan banyak kali tapi tak pecah-pecah pun. Always selamat.



The Smell/Colour/consistency ?

The product has a clear and viscous essence serum consistency. There is no scent whatsoever to the product. I bau zink tapi tak tahulah korang.

How I feels : 

Since I guna niacinamide, alpha arbutin ni just back up untuk mempercepatkan lagi hilangnya dark spot and scars. Texturenya lagi ringan berbanding niacinamide. Tapi, bila pakai serum The Ordinary make sure kena tepek banyak sikit sunscreen.

Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

5 ulasan:

  1. lately tgk mcm ramai pulak review kata produk ni bagus.. boleh cuba ni.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah, memang bagus produk ni. Om dah consume 5 bulan dgn 5 product

      Padam
  2. Always in love with arbutin ingredient tapi ira belum pernah try lagi TO punya. Will try laterrrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. arbutin bagus sebab tu muka om dah elok sikit dah.

      Padam
  3. Ika tgk dan baca review org lain, ramai yang suka ordinary ni.

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.com/2018/10/book-review-pelukis-jalanan.html

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com