Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review

Bismillah.
Assalammualaikum.

Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review | Hari ini daku nak review produk Klairs Supple Preparation Unscented Toner . Klairs satu jenama produk Korea yang banyak review baik-baik. Daku decide untuk cuba produk ni dimulai dengan toner. Sebenarnya dah dua bulan beli tapi baru hari ni nak review. Like what! Pemalasnya daku ni nak review. 


Sebenarnya, Klairs Supple Preparation Unscented Toner ni adalah the second version of the Klairs Supple Preparation Facial Toner. First version, adalah Klairs Supple Preparation Scented Toner, daku tak pernah cuba lagi yang first version. Untuk versi yang lama Klairs letak semua jenis essentials oil. Tapi If you have sensitive skin, try avoid product yang ada essential oils. Sebab tu Klairs have this new unscented toner sebab dia dah buang segala jenis essential oils. Gittew! 

Jadi, lets read. 

Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review

Di bawah ini aku akan review satu persatu klairs supple preparation toner. Sudah pastinya ia dapat membantu dalam proses untuk korang mencari toner muka yang terbaik.

Klairs Toner Review Malaysia


Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review


#1 Product Details 

Product name : Klairs Supple Preparation Unscented Toner 
Product Brand : Klairs 
Product Type : Toner 
Size : 180ml 
Price : RM128 (its depends on the sales) 
Availabilty : Klairs Store Malaysia, Hermo.my, Marshear.my, Wishtrend.com 

#2 What it claims

  • Non-irritating toner 
  • Restores hydration to the skin 
  • It balances the skin's pH level 
  • Improves the effectiveness of the entire skin regime
  • It provides full hydration deep  

#3 How to use 

Daku just drop dekat into my finger dan apply into the whole my face. Sometimes, daku terus tuang je kat muka. Ikut atas cara korang pakai. Tapi jangan apply banyak sangat kang nampak sangat kita ni pakai foundation. Apa-apa hal pun, goncang botol sebelum apply ye. 

#4 Packaging 

Didatangkan dengan 180ml, berbotol plastik clear transparent bersama penutup yang kita kena pulas selepas dan sebelum guna. Tapi botol clear transparent ni memang daku suka sebab bolehlah daku jimat bila guna. Takut cepat habis. 

Klairs Supple Preparation Unscented Toner Review


#4 The Smell/Colour/consistency 

Like you can see, gambar daku diatas tu, colour seakan transparent bukan putih ya. Bau pulak dah macam bau hospital sebab Klairs dah buang segala bau-bauan yg ada dalam toner ni. Tapi daku suka je. 

#5 How I feel

Sebelum ni daku pakai toner from Naruko. Daku gatal sangat nak cuba Klairs supple prepararion unscented toner ni, memang its quite expensive tapi bila ada sale boleh dapt RM60. Daku normally do 2 methods, biasanya daku tuangkan kat tapak tangan dan daku dap dap into my skin sebanyak 3-5 kali tak adalah sampai 7 kali. Memang malas nak buat 7 kali. 

Then bila rasa malas nak dap-dap, daku drop this toner into pad cotton pastu sapulah kt muka. Bila dah dap-dap, dia akan cepat absorb dan daku feel my skin fully hydrated gitu. Bottom line is, a good basic toner to soothe and hydrate your skin. 

#6 Recommended

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later this Klairs supple prepararion unscented toner. 

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)


4 تعليقات

Sila tinggalkan comment korang disini!

  1. thanks for review and sharing info. haritu shu beli 24k rose gold tu memang berbaloi. thanks sebab review om, shu terasa nak mencuba. almaklumlah kulit berminyak agak susah nak mencari produk yang sesuai.

    yang klairs ni boleh mencuba, kena tunggu sale. hahahahaha

    ردحذف
  2. harga asal rm120 sale dapat half price bestnya!

    https://messarah.blogspot.com/2018/11/cara-jimat-beli-tiket-flight-airasia.html

    ردحذف
  3. huargh teringin pulak nak try.dah lama stop toner sebab focus more dekat hydrating essence je lepas baca review terus rasa nak beli

    ردحذف
  4. macam nice la ni...

    awak menang taw giveaway kita

    https://anisa-mylife.blogspot.com/2020/05/keputusan-birthday-giveaway-anisa-anuar.html

    thank you join

    ردحذف

إرسال تعليق

Sila tinggalkan comment korang disini!

أحدث أقدم