Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Naruko Raw Job’s Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Foaming Wash Review | Lama juga tak update entri review produk. Sekarang ni since pregnant, daku tak ikut sangat 7-8 step. Janji cuci muka dengan cleanser pun dah cukup. Kalau rajin barulah guna toner dan pelembap. Kalau sangat sangat rajin, barulah guna masker, buat double cleanser, guna itu ini.

Kadang bila malas sangat tu, memang tak cuci muka. Bila rasa muka macam tak berapa nak smooth dan jerawat naik ha barulah gigih nak follow 10 step bagai. Geram je tau bila naik jerawat dan diri ni malas sangat. Disebabkan cleanser mary kay dah habis, barulah tergerak sangat hati nak guna cleanser lain.

Jadi, hari ni daku nak review satu lagi cleanser daripada Naruko. Selamat membaca semua!





#1 About the product of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :


Product name : Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Foaming Wash
Product brand : Naruko
Suitable skin type : Suitable for all skin types. Best for oily skin types.
Price : RM 29.00 (120ml)
Origin : Taiwan
Available : Watson, Sasa or Naruko Website

#2 What it claims of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :

  • To cleanse away dirt, sebum & dead skin
  • Enriched with moisturizing factors
  • Extract brightens dull skin & controls sebum
  • Leaving the skin, clear & balanced


#3 The Packing of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :


Its come with 120ml, botol warna merah. Daku suka packing macam ni sebab senang untuk picit sampai habis. Kalau guna pumping botol kadang susah nak buka bila cleanser dah nak habis. Daku prefer packing yang macam ni.

#4 The colour/texture of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :


Texture clay like with tiny micro red beads.



#5 The scent of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :


Cleanser ni tak berbau pun. Texture sama macam naroku tea tree cleanser. Boleh refer gambar di atas.

#6 Ingredients analysis of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :

  • Job’s Tear Extract
  • Vitamin E
  • Ceramide
  • Oat amino acids
  • Free of parabens

#6 How to use of Naruko Raw’s Job Tears Supercritical CO2 Minimizing & Brightening Cleanser :


Squeeze a quarter-sized amount and apply evenly over face or T-zone. After five  minutes, rub and massage gently with water then rinse thoroughly. (Do not use on open wounds or broke skin. Avoid contact with eyes. Discontinue use if any signs of discomfort, irritation or rash appear)

#7 How I feels : 


Bagi daku cleanser ni sesuai bagi korang yang bermasalah dengan pori pori besar. Pori besar kita mampu untuk minimize sahaja. Pori tak boleh dihilangkan ye. Ingat tu! Cleanser ni sesuai untuk kulit yang berminyak juga. Bila kulit berminyak, lagi senanglah pori membesar.

Sejak daku guna, pori memang semakin kecil tapi jerawat halus tu masih ada. Kadang faktor tumbuhnya jerawat bukan sebab cleanser tapi disebabkan faktor lain juga. Daku tak kesah sangat bila jerawat halus yang tumbuh, yang risau tu bila jerawat bengkak dari dibawah kulit.

So far, cleanser ni sangat sesuai untuk mereka yang nak minimize pore dan bukan untuk jerawat. Kalau nak fokus bersihkan jerawat, daku recommend cleanser naruko tea tree botol hijau tu.

#8 Recommended? :


Overall this is a very good product & very suitable with my skin. No wonder this is the best seller and star product. I rate this cleanser mask 4/5. One of my favourite cleanser ever!

Really recommended to those who have oily skin or acne prone problem. Please try this cleanser and hopefully can remove your bad acne. Keep trying girl. 

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl) 



1 Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!