Assalammualaikum dan salam sejahtera. 

Eucerin Pro Acne Solution Toner Review | Sebenarnya daku dah guna produk ni 2 botol. Daku beli sebab dengar dan baca review produk ni bagus untuk masalah kulit berjerawat. Jadi, daku pun cubalah guna produk ni. Hari ni daku nak review produk ni untuk korang. 

Jadi, lets read.


#1 Product Details


Product name : Eucerin Pro Acne Solution Toner 
Product Brand : Eucerin
Product Type : Toner
Size : 200ml
Price : RM55 (its depends on the sales) 
Availabilty : Watson, Guardian, Aeon Wellness

#2 What It Claims?

  • Clears the skin and provide intensive cleansing for the T-Zone and other problem areas.


#3 Ingredients?


Aqua, alcohol denat, Butylene glycol Poloxamer 124, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Soidum Hydroxide, Glyceryl Caprylate and its formula with Lactic Acid.

Lactic Acid ni bagus untuk kecil liang-liang pori yang besar tanpa buat kulit kita menggelupas.

#4 How To Use?


Senang je pakai. Ada dua cara, satu letak kat kapas muka dan dap je. Satu lagi cara, letakkan tangan (make sure tangan bersih) pastu dap directly into your face. Mudah kan?

#5 Packaging?


Didatangkan dengan 200ml, berbotol plastik warna hijau dan clear transparent with penutup botol. 


#6 The Smell/Colour/Consistency?


Like you can see, gambar I diatas tu, colour seakan warna botol. Warna putih transparent tau. Baunya macam bau ubat-ubat gitu.

#7 How I Feels?


To be honest, masa tengah risik toner ni di watson, macam berbaloi ke beli? Yelah harga mahallah juga. Bila guna je, sapu kat muka, eh pori makin keciklah padahal baru je guna. Daku tak expected toner ni bagi the best impression. Bila dah 5 bulan guna, memang berbaloi beli sebab sangat berkesan dengan masalah pori-pori besar.

Apa yang daku tak suka, bau dia tu menyengat sangat kat batang hidung tapi tahan je lah.

#8 Recommended?


Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!


(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

2 Ulasan

  1. Assalamualaikum... tak pernah try lagi. Sekrang ni SS tengah cari product yang boleh pudarkan parut .. muka ni parut jerawat bersepah.

    BalasPadam
  2. tak pernah try juga, now tgh try satu persatu product sebab since selalu guna mask, muka esp kat dagu, berjerawat teruk

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!