Eucerin Pro Acne Solution Toner Review - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Eucerin Pro Acne Solution Toner Review

AFB Feeds

18 Disember 2019

Eucerin Pro Acne Solution Toner Review

Assalammualaikum and hello there!

Lama rasanya tak review produk skincare. Nak tahu produk apa? Om pun pakai dah lama, dah nak habis dah tapi baru entri ni berkesempatan nak review. Haishh apalah Om ni, malas sangat nak reviewnya.

Jadi, lets read.


Product name : Eucerin Pro Acne Solution Toner 
Product Brand : Eucerin
Product Type : Toner
Size : 200ml
Price : RM55 (its depends on the sales) 
Availabilty : Watson, Guardian, Aeon Wellness

What it claims? 

- Clears the skin and provide intensive cleansing for the T-Zone and other problem areas.


Ingredients?

Aqua, alcohol denat, Butylene glycol Poloxamer 124, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Soidum Hydroxide, Glyceryl Caprylate and its formula with Lactic Acid.

Lactic Acid ni bagus untuk kecil liang-liang pori yang besar tanpa buat kulit kita menggelupas.

How to use?

Senang je pakai. Ada dua cara, satu letak kat kapas muka dan dap je. Satu lagi cara, letakkan tangan (make sure tangan bersih) pastu dap directly into your face. Mudah kan?

Packaging ?

Didatangkan dengan 200ml, berbotol plastik warna hijau dan clear transparent with penutup botol. 


The Smell/Colour/consistency ?

Like you can see, gambar I diatas tu, colour seakan warna botol. Warna putih transparent tau. Baunya macam bau ubat-ubat gitu.

How I feels : 

To be honest, masa tengah risik toner ni di watson, macam berbaloi ke beli? Yelah harga mahallah juga. Bila guna je, sapu kat muka, eh pori makin keciklah padahal baru je guna. Om tak expected toner ni bagi the best impression. Bila dah 5 bulan guna, memang berbaloi beli sebab sangat berkesan dengan masalah pori-pori besar.

Apa yang Om tak suka, bau dia tu menyengat sangat kat batang hidung tapi tahan je lah.

Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Edited by OmbakBergigi.com