BOTANICAL EFFECT F3 MARY KAY CLEANSER REVIEW - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: BOTANICAL EFFECT F3 MARY KAY CLEANSER REVIEW

AFB Feeds

5 September 2019

BOTANICAL EFFECT F3 MARY KAY CLEANSER REVIEW

Assalammualaikum & hello there!


Hari ni Om nak review satu produk daripada Mary Kay. Om dah lama pakai dah tapi diri ni gatal sangat nak cuba pencuci muka yang lain. Bulan lepas Om decide nak guna je cleanser dari Mary Kay sampai bila bila. Penat nak tukar tukar dan ianya membazir duit tau! Siapa tak pernah dengar Mary Kay? Mary Kay ni sebenarnya dah ditubuhkan pada tahun 1963 lagi dan pengasasnya ialah Mary Kay Ash.

Product Mary Kay tidak akan ada dekat watson, guardian or pasaraya yang biasa korang nampak terpampang jual. WHY? Sebab produk MK is exclusive and kita tak mahu any REBRAND product which is fake. Kalau korang nak purchase any product MK boleh find any trusted Beauty Consultant macam OM!


Product name : Botanical Effect Formula 3 (OILY)
Product Brand : Mary Kay
Product Type : Cleanser
Size : 113g
Price : RM68
Availabilty : Korang boleh cari Trusted Beauty Consultant Mary Kay, dengan Om pun boleh. Om tak cadang untuk korang beli di Lazada, Shopee or any else sebab dikhuatiri product tersebut expired.

What it claims? 

- Gently removes makeup and impurities 

Ingredients?

1. Silymarin (milk thistle) is a powerful antioxidant that is know to help defend against enviromental  damage while helpin to calm and soothe skin.

2. Luo Han Guo, also call the "longevity" fruit, is know to contain potent antioxidants and is also believed to help promote healthy skin.

3. Water lily is  important for healty skin. An antioxidant, the water lily is reported to be a source of nutrients that are important for healthy skin.


Packaging ?

Didatangkan dengan 113g,  a small tube and sesuai untuk korang bawa kemana sahaja. Tube ini dilengkapi dengan flip pada penutup botol, jadi tak mudahlah untuk tumpah bila korang terpicit dengan tak sengaja.

How to use?

Picit dengan kuantiti sedikit, apply into your face and urutlah muka tu. Ala, guna macam pencuci muka yang biasa kita guna tu. Tapi nak lagi bersih, guna dengan skin brush.




The Smell/Colour/consistency ?

Macam korang nampak, colour cleanse tu transparent sebenarnya bukan putih ye. Bila apply into your face, cleanse ni tak berbuih dengan banyak, its mean pencuci kurang buih sangat elok untuk korang yang bermasalah dengan oily face. Tentang smell, Om tak tahu nak described macam mana, tak wangi tak busuk mungkin. Hehehehe

How I feels : 

Lepas je cuci muka, memang kulit muka ni lembut bak kapas, bersih bak kulit bayi gittew! So far pakai tak naik jerawat pun. Berbaloi ler beli.

Recommended? :

Overall, I love this cleanser!!! Cleanse ni ada 1 set tau tapi korang boleh beli loose item. Tunggu cleanser ni habis baru beli lagi, maybe 7 bulan lagi lah kot. Pencuci ni lambat nak habis sebab tu berbaloi beli. 


(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

1 ulasan:

  1. Lepasni kalau nk try marykay cri OM jelah sebab dah tahu kan. hehe

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com