Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence REVIEW - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence REVIEW

AFB Feeds

6 September 2018

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence REVIEW


Assalammualaikum.

Today, I'm going to review the Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence. This is my second product from Cosrx. Lets read.

Snail? Siput? Kenapa siput? Yes, produk ni berasaskan daripada lendir siput. Untuk pengetahuan korang lendir siput memang dah lama digunkana dalam dunia penjagaan wajah kerana mengandungi protein & antioksida yang mampu mengekalkan kelembapan, menghilangkan parut jerawat dan merawat kulit. Lendir siput ni dah banyak dijadikan bahan utama produk kecantikan terutama produk dari Korea. Do not worries about this okay?


Product name : Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
Size : 100ml 
Price : RM60 -RM 70
Availabilty : Lazada, Hermo, Marshear, Ig

I tak beli sebabnya kawan I bagi free full 99%. Dia geli nak guna sebab berasaskan dari siput. Tapi korang boleh beli di Lazada sebab I selalu tengok hanya Lazada yang jual dengan harga rendah. Korang selalulah buat survey before buying. Semak e-merchant mana yang jual paling murah dan juga rujuk review mereka yang pernah beli dan pastikan 100% ORIGINAL.

What it claims? 

  1. Menyediakan nutrien untuk kulit yang lebih sihat & kuat
  2. Meremajakan kulit berformulasi anti-kedut
  3. Melembabkan kulit tanpa iritasi
  4. Merawat kulit rosa
  5. Sesuai untuk semua jenis kulit
Kandungan?

Snail Secreation Filtrate (96%), Betaine, Butylene Glycol, Hexanediol, Sodium hyaluronate, Panthenol, Arginine, Allantoin, Ethyl Hexanediol, Sodium Polyacrylate, Carbomer, Phenoxyethanol

How to use?

1-2 kali pump and apply in the whole face. 

Packaging ?

A normal pumping bottle with transparent plastic, 100ml and jangan risau penutup botol disediakan.


The Smell/Colour/consistency ?

No fragrance more like berlendir. Even berlendir, ia tidak melekat sama sekali. Kalau apply di wajah memang tak berminyak langsung sebab ia cepat meresap ke dalam kulit. Then melembabkan lagi kulit korang.
How I feels : 

Pertama kali I apply into my face, I rasa my pores dah tak nampak besar. Sebelum I apply memang besar gedabak pori-pori I tu. Bila hari-hari I apply, kulit I dah berkurang minyak. Nampak flawless gittew. You guys bila malas apply moisturizer, korang terus apply snail mucin je. Easy bagi si pemalas. I almost pakai dekat 2 bulan, parut jerawat pudar sikit-sikit & kulit I terasa lembut bak baby. 

But,

I nak ingatkan, kalau sebelum ni korang pernah mengalami break ouut lepas guna produk yang berasaskan lendir siput, better elakkan. Mungkin korang ada alergi dengan lendir siput. 

Recommended? :

Overall this is a very good product & very suitable with my skin. No wonder this is the best seller and star product. I rate this essence 5/5. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)


1 ulasan:

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com