Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Tutorial : Scroll Box For Blog Archive. | Lama dah tak buat tutorial, hari ni daku nak share cara buat scroll box for blog archive. Boleh tengok rupa scroll itu macam mana. Biasanya bila dah udpate di layout, mesti blog archive akan jadi panjang berjela di sidebar. 

Bagi memudahkan masalah itu, inilah solusinya. Korang follow je step di bawah ye. 






1. Log in > Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates


2. Tekan Crtl F dan cari kod ini :
<div id='ArchiveList>


3. Sebelum korang jumpa kod yang di atas, mesti korang jumpa kod yang bawah ni :
<div class='widget-content'>


4. Gantikan kod <div class='widget-content'> ini dengan kod yang ini :
<div class='widget-content' style='overflow:auto;height:200px'>


5. Korang preview dulu, kalau menjadi baru SAVE okay.


Mudah bukan? Selamat mencuba!

2 Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!