Tunjukkan catatan dari Februari, 2020Papar semua
Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends.

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends . Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join  Giveaway Wang Tunai RM1000 by M…

Ben Ladin - Rampung (Official Music Video)

Masih ramai yang bertanya Asalku dari mana Hikayatku dibaca Ben ku diberi nama Masih ramai mencari Seru namaku berkali Pintu mana yang dicari Aku empunya kunci Salam sua kenapa duduk luar Tak jump jalan masuk ni ku …

KISAH TENTANG SUSU HL LOW FAT?

Assalammualaikum & hello there! Sebelum ni, memang tak nak minum susu sebab loya tekak. So hari ni, dengan gigihnya pergi KK mart beli HL Low Fat Milk. Mulanya tu, just cicahkan hujung jari nak rasa sedap ke tak. Hahahaha…

CUKUR RAMBUT BAYI BARU LAHIR

Assalammualaikum and hello there! CUKUR RAMBUT BAYI BARU LAHIR |  Kepada yang baru menimang cahaya mata, jangan lupa mencukur habis rambut baby pada hari ke-7 .  Cukur sampai botak. Tak kira babygirl or babyboy. Jangan cuk…

TELUR REBUS AIR ASAM VIRAL!!!

Assalammualaikum & hello there! Viral telur rebus air asam jawa sekarang ni kan? Om sendiri pun nak buatlah, bahan yg senang dan mudah, bukan mcm buat sebiji kek birthday pun. Sedap dan berselera tau kalau kena dengan…

Hidden History #9 | KUIL MATAHARI KONARK

Assalammualaikum & hello there! KUIL MATAHARI KONARK |  Monumen kuil purba ini telah diarahkan dibina oleh seorang raja yang brnama Narasimhadeva dari Dinasti Ganga Timur pada abad ke-13 dahulu , kuil ini mempunyai ruan…

LIRIK LAGU FLOOR 88 | YANG BENAR [Official Music Video]

Terlalu panjang kisah yang kita karang Hingga tida dayaku menoktahkannya Sungguh aku tak pernah mengenal lelah Untuk mencintaimu Dengarkanlah Disini aku menunggu Kata putus darimmu Walaupun aku tahu Kau telah pergi ja…

10 Tips Untuk Kekal Fokus.

Asslammualaikum & hello there! 11 TIPS UNTUK KEKAL FOKUS | Tips ni sangat sesuai untuk student, blogger pun boleh kalau nak fokus dengan update entri tiap hari. 1) Makan pada waktu yang betul. Sebenarnya glukos dalam bad…

ADAKAH IKAN TIDUR ATAU TIDAK?

Assalammualaikum & hello there! ADAKAH IKAN TIDUR ATAU TIDAK | Ikan boleh tidur pada bila-bila masa sahaja tanpa mengira waktu siang atau malam. Ikan tidur dengan mata yang terbuka kerana mereka tidak mempunyai kelopak mat…

LIRIK LAGU NAIM DANIEL FT MAN KEDAL | SEMBAH

Luka kerna dusta yang kau berikan Cinta yang dah tak lagi seindah kisah kita Luka kerna dusta yang kau sembahkan Aku kini jatuh dalam kehampaan Mengapaku setia pada kasih tak ku punya  Tak ku punya Kata kata …

Berapa Lama Surat Daripada Google Adsense Nak Sampai ?

Assalammualaikum & hello there! Siapa yang tak excited bila Google Adsense hantar surat ke rumah kita? Om bahagia sangat- sangat bila dapat surat ni tau. Akhirnya, penantian itu berbaloi juga. Sekiranya duit Om dah capai…

Thank You, READER!!

Assalammualaikum and hello there! Alhamdulillah, bulan Jan 2020 ni dah tercapai target bulan lepas iaitu nak pageviews lebih daripada 10,000 pageviews. Macam tak percaya sebenarnya, bulan lepas banyak jugak hari yang lopong…

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM JANUARI 2020

Assalammualaikum & hello there! Sebelum ni macam tak kisah je dengan UV, PV & BR. Masuk 2020 ni, dah gigih nak jaga blog yang sangat usang. Tak faham dengan diri sendiri, mood blogging ni manjang naik dan turun. Har…

Engineer Dalam Drama Tak Sama Dalam Realiti !!

Assalammualaikum & hello there! Saya dengan ini mewakili sebahagian engineer ingin membuat petisyen, agar dihentikan segala PENIPUAN berkaitan kerjaya kami di dalam drama Melayu. Kesian makcik2 kena tipu tengok Samarinda TV…

STADIUM JDT , BANGGA JADI WARGA JOHOR.

Assalammualaikum & hello there! Alhamdulillah, merasa bangga sebagai rakyat Johor apabila dapat melihat Stadium JDT yang baru di Iskandar Puteri Johor Darul Takzim. Sangat cantik seolah-olah berada diluar negara diharap r…