Tunjukkan catatan dari Oktober, 2019Papar semua
7 Tips Buat Visa China Dengan Mudah

Assalammualaikum & hello there! 7 Tips Buat Visa China Dengan Mudah | Rasanya ramai yang dah tahu kot, nak pergi China mesti dan wajib ada visa. Proses dia tak senang sangat sebab kena hantar passport sendiri kat visa…

Tazkirah Ringkas #4

Assalammualaikum & hello there! DOSA yang paling besar, yang paling banyak dan sering dilakukan manusia pada hari ini dan hampir ada didalam setiap rumah ialah Dosa Meninggalkan SOLAT. Nabi Muhammad SAW berkata, pemi…

Pencarian Bloglist Nov-Dec 2019 oleh Ombak Bergigi. (TAMAT)

Assalammualaikum. Berita baik untuk bloggers sekalian! Buat pertama kalinya untuk tahun ini, Om ingin melancarkan  satu segmen untuk blog Ombak Bergigi. Om berharap agar segmen ini mendapat sambutan yang meriah dari s…

SAMBUT BIRTHDAY HUBBY DI TWIN TOWER KLCC

Assalammualaikum & hello there!  Happy birthday Suamiku!   Sebenarnya dah lepas dah pun tapi baru hari ni nak update entri blog. Haishh tak fahamlah dengan hidupku ni, tengah busy buat tender baru terhegeh hegeh …

KENAPA BOAT NOODLE MAKIN MAHAL?

Assalammualaikum and hello there! Rasa terpanggil nak meluahkan sebagai pembeli dan juga pelanggan. Malam tadi, Om decide nak makan di Boat Noodle, gigih tau pergi naik moto sebab malas nak naik kereta. Sampai je kat Boat N…

Jangan Berhutang!

Assalammualaikum and Hello there! HUTANG! Jangan ajar diri untuk berhutang. Kerana hutang, hubungan silaturrahim boleh pecah-belah. Banyak dah yang terjadi. Om takut betul bila kawan mintak hutang. Bukan takur nak mmeb…

Movie Review | Maleficent Mistress Of Evil

Assalammualaikum & selamat tengahari semua! Movie review kali ini Om ingin mengulas sebuah filem family, adventure dan fantasi iaitu filem 'Maleficient : Mistress Of Evil'. Filem ini sudah ditayangkan pada 18 O…