Tunjukkan catatan dari Julai, 2019Papar semua
Blogger Challenge Day 3 | PICTURE OF YOUR HANDWRITING

Assalammualaikum | Hello there Task ketiga untuk hari ketiga, alhamdullilah masih berjalan dengan baik challenge ni ye. Om tak ada buku karangan zaman sekolah menengah dulu. Boleh dikatakan agak cakar ayam. Memang beza de…

Blogger Challenge Day 4 | DESCRIBE YOUR PARTNER

Assalammualaikum | Hello there Describe your partner, suami boleh tak? Tak ada idea tau nak describe suami sendiri, Om ni pun bukan jenis nak faham, kadang nak faham diri sendiri pun sampai sekarang ni pun tak faham-faham l…

Blogger Challenge Day 2 | YOUR CURRENT RELATIONSHIP

Assalammualaikum | Hello there! YOUR CURRENT RELATIONSHIP | Already MARRIED hokay! Rasanya Om tak pernah kongsikan relationship di mana mana media sosial, nak kata dalam facebook tak ada. Om tak suka nak show off dengan…

Wow! SISTEM BADAN MANUSIA PUN ADA JADUAL WAKTU

Assalammualaikum | Hello there! Semua orang perlu tahu bahawa badan kita ada jadual waktu. Jom semak! 1) Waktu pagi, 3am - 5am Paru-paru - Ini adalah waktu terbaik untuk bangun tidur. Ketika ini terdapat lebih bant…

Blogger Challenge Day 1 | INTRODUCTION AND RECENT PHOTO

Assalammualaikum | Hello there! Task pertama yang bertajuk "Introduction and recent photo" , pernah alami tak bila di facebook ada seseorang yang tak dikenali PM kita, 'Hi, awQ boleh knal2 x? Intro please?'…

BLOGGER CHALLENGE | I CHALLENGE MYSELF TOO

Assalammualaikum | Hello there! Sebenarnya Om baru je blogwalking dari Blog Rrai , then terjumpalah challenge di atas. Kebanyakkan challenge yang Om join hampir semuanya tak cukup sifat. Kadang baru buat sampai no 3 then…

JANGAN MAKAN AYAM KALAU TAK PANDAI PILIH AYAM

Assalammualaikum & hello there! JANGAN MAKAN AYAM KALAU TAK PANDAI PILIH AYAM SEBELUM MEMASAK | Ramai yang beli ayam tanpa periksa kondisi ayam di pasar atau pasaraya. Pakai ambil dan terus bayar. Jangan sampai makan bang…

Kerja Site, Kerja Hina! Apaa...

Assalammualaikum & hello there! KERJA SITE, KERJA HINA | Alkisahnya, Om terbaca di 'IG seseorang', Om agak berkecil hati dengan ayat kawan seseorang tu, yes may be bukan ditujukan pada Om sendiri tapi ianya se…

LIRIK LAGU SITI BADRIAH | NIKAH SAMA KAMU

Aku mau nikahnya sama kamu Ku tak mau bila selaun kamu Ku bahagia bersamamu sampai tua Ditemani lucunya anak kita Aku tak punya alasan Untuk tak merindukan dirimu Aku pun tak punya hati Untuk menduakan cint…

Dah kahwin 4 bulan.. bila nak ada anak ni Om?

Assalammualaikum & hello there! DAH KAHWIN 4 BULAN, BILA NAK ADA ANAK  | Amboi ayat entri tak nak kalah ye. Let me explain to you, okay? Sejak dah kahwin ni, ayat ni memang famous keluar daripada mulut-mulut orang “Aik, t…

MEH BACA!! TIPS PEMAKANAN KETIKA HAJI

Assalammualaikum & hello there! sumber : google TIPS PERGI HAJI | Bila dapat panggilan haji, ada yang orang seronok, ada yang berdebar dan ada yang takut. Takut sebab macam macam cerita dia orang dengar, yang kaki mak…

LIRIK LAGU ANDMESH KAMALENG | CINTA LUAR BIASA

Waktu pertama kali Kulihat dirimu hadir Rasa hati ini inginkan dirimu Hati tenang mendengar Suara indah menyapa Geloranya hati ini tak kusangka Rasa ini tak tertahan Hati ini selalu untukmu Terima…

CARA TANGANI KAKI BERBAU

Assalammualaikum & hello there! CARA TANGANI KAKI BERBAU | Eeeuuww siapa je yang suka bau busuk? Nak nak bila buka stokin terus keluar perfum menjalar diselinap penjuru rumah mahupun office. Mak Om selalu pesan, tak apa m…

EH!! ADA DARAH WALAUPUN SUDAH HABIS PERIOD?

Assalammualaikum & hello there. ADA DARAH WALAUPUN SUDAH HABIS PERIOD | Om tahu kadang tak semua orang nak share masalah yang melibatkan haid. Entri ni memang khas untuk perempuan yang sedang alami kes yang sama macam Om.…

APA DIA?! NAK MAKAN PISANG KENA TENGOK WARNA DULU

Assalammualaikum & hello there. NAK MAKAN PISANG TENGOK WARNA DULU | Dulu masa mula berjinak dengan pisang selalu tengok orang putih ambil yang ada hijau hijau. Kita suka yang dah ranum. Senang buat cekodok. siapa yan…

BACA INI?! TIPS DAN TRICKS MENCARI TRAVEL BUDDIES

Assalammualaikum & hello there!  TIPS DAN TRICKS MENCARI TRAVEL BUDDIES |  Sudah lama rasanya saya tak menulis berkenaan perkongsian tips dan tricks. Hari ni gatal pulak tangan saya nak share sikit pasal tips and tricks …

LIRIK LAGU KHAI BAHAR & SITI NORDIANA | SATUKAN RASA

Lamaku simpan perasaan ini Tanpa terduga rasa cinta hadir Puas menafi bisikan di hati Namun tak terdaya Aku pendam rasa Dan menjadi teman Engkau ingin ku miliki Namun aku tidak mampu …

PERHATIAN!! 4 PUNCA KENAPA PERKAHWINAN TAK BAHAGIA.

Assalammualaikum & hello there! Ustaz Datuk Kazim Elias ada share 4 punca kenapa satu-satu perkahwinan tu tak bahagia.  Sebab duit ke? Sebab rupa? Atau sebab agama semata? 1. Punca pertama ialah sebab semua benda…

TIBA TIBA PV NAIK MENCANAK!?

Assalammualaikum & hello there! TIBA TIBA PV NAIK MENCANAK | Bulan januari tahun ni Om pun alami benda yang sama. Klik SINI . Tapi itu disebabkan oleh spam dari Isreal, apa yang Om tahu tak bagus untuk blog kalau bany…

RM140 MELAYANG DI WATSON

Assalammualaikum & hello there! RM140 MELAYANG DI WATSON | Eh dah 1 Julai rupanya, gaji dah masuk moh ler kita bershopping. Hari ni memang dah niat nak belanja suami makan Sushi King, nak makan Dubuyo pun dah malas sebena…