Tunjukkan catatan dari Jun, 2019Papar semua
WOW!! ASAL USUL BACAAN TASBIH DIDALAM SUJUD

Assalammualaikum and hello there! ASAL USUL BACAAN TASBIH DIDALAM SUJUD |   Diriwayatkan: Ada seorang malaikat namanya Hauqobail, ia memiliki 18 ribu sayap, panjang antara satu sayap dengan sayap lainnya sejauh jarak tempuh …

Skin Care Giveaway by Airah Syahirah

Assalammualaikum & hello there! SKIN CARE GIVEAWAY BY AIRAH SHAHIRAH | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen Airah. Hadiah pun menarik untuk penggemar skincare. …

Stressnya Ya Allah !!!!

Assalammualaikum & hello there! STRESSNYA YA ALLAH | Dah dua minggu break out dekat area dagu. Stress sebenarnya tau! Siapa je yang tak geram tiba tiba jerawat naik makin menjadi-jadi. Nak kata tak cuci muka pakai itu pak…

MENGIDAM MAKAN TELUR GOYANG KETIKA MENGANDUNG,  BAHAYA ATAU TIDAK?

Assalammualaikum & hello there! MENGIDAM MAKAN TELUR GOYANG KETIKA MENGANDUNG, BAHAYA ATAU TIDAK? | Untuk ibu mengandung di luar sana, entri kali ini sangat penting untuk jaga kandungan kita. In shaa Allah Om akan ingatka…

TOLONG AMBIL TAHU SEBELUM BELI KOSMETIK

Assalammualaikum & hello there! TOLONG AMBIL TAHU SEBELUM BELI KOSMETIK | COSMETICS SHELF LIFE 1. Cosmetics products ni ade expired date ke? Yes. Sume ade expiry date 2. Apekah itu production date, expira…

LIRIK LAGU SULE & BABY SHIMA | TERPISAH JARAK DAN WAKTU

Berat ku melawan sepi Sulit ku terbawa angan Sepi yang selalu buatku rindu Angan yang tertuju padamu Satu hal yang bisa kita lakukan Saling percaya dan saling menjaga Agar kita slalu tetap bersama …

APA DIA?? BETIK IALAH RAJA BUAH??

Assalammualaikum and hello there! BETIK IALAH RAJA BUAH | Betul ke raja buah adalah durian? Ikut WHO raja buah bukan durian. WHO nobatkan BETIK sebagai RAJA BUAH untuk dua tahun berturut turut.  Bagusnya betik, ia bukan bua…

Taman Eko Rimba,  Bukit Nanas,  KL

Assalammualaikum & hello there! TAMAN EKO RIMBA BUKIT NANAS KL | Siapa kata kat KL tak boleh trekking dalam hutan? Untuk korang yang belum lagi tahu akan tempat ni, sila baca sampai habis. Om dah tahu tempat ini sejak…

KELEBIHAN DUDUK DI DALAM MAJLIS ILMU

Assalammualaikum & hello there! KELEBIHAN DUDUK DI DALAM MAJLIS ILMU  (MAJLIS ALIM ULAMAK) |  Orang yang duduk dalam majlis ilmu yang disampaikan oleh alim-ulama' akan mendapat 7 kemuliaan, walaupun tidak mampu mengi…

OM PENGIDAP ANEMIA?

Assalammualaikum & hello there! OM PENGIDAP ANEMIA | Adik Om dua orang adik sakit anemia ni dan Om tak sangka Om pun terikut ada sakit ni. Tengahari semalam Om dah start sakit di kawasan perut belah kanan. Om tahan sampai…

Bekal Untuk Suami.

Assalammualaikum & hello there! BEKAL UNTUK SUAMI | Dulu mak Om yang selalu sediakn bekal Om untuk ke sekolah. Tiap tiap hari bawak bekal nasi goreng mak. Siapa je tak rindu? Tapi sejak dah kahwin ni, memang dah niat nak …

Korang tahu tak? Basic solat berjemaah yang sebenarnya?

Assalammualaikum & hello there! BASIC SOLAT BERJEMAAH YANG SEBENARNYA | Korang tahu tak? 1. Kalau Imam bangun (terlebih rakaat), jangan ikut. Siapa ikut batal solat. Bilangan rakaat solat dah tetap tak boleh tambah d…

Segmen 9 Juta Special Bloglist

Assalammualaikum & hello there! SEGMEN 9 JUTA SPECIAL BLOGLIST | Siapa je yang tak kenal KC yang comel tu, tak sangka pageviews blog beliau dah cecah 9 juta. Wuuuu tahniah KC! Om masih mengejar dan jauh ketinggal…

BERAPA LAMA SKINCARE NAK NAMPAK RESULT?

Assalammualaikum & hello there! BERAPA LAMA SKINCARE NAK NAMPAK RESULT | Sebenarnya apa yang perlu korang buat ialah bersabar. Takkan esok nikah, lusa dah beranak? Sama juga skincare kita ni, bukan hari ni pakai esok t…

LIRIK LAGU TAYLOR SWIFT | YOU NEED TO CALM DOWN

You are somebody that I don't know But you're takin' shots at me like it's Patron And I'm just like, damn it's 7 AM Say it in the street, that's a knock-out But you say it in a tweet, tha…

EX UCAP TAHNIAH DI INSTAGRAM

Assalammualaikum & hello there! EX UCAP TAHNIAH DI INSTAGRAM | Om always believe in second chance tapi after you get married there is no chance at all! Bagi Om bila something dh messed up, and semuanya tu berpunca dari EX…

Team Raya Perak

Assalammualaikum & hello there! Hari ini mesti dah ramai kembali bekerja kan? Om selamat bekerjda dan  tak hadap jammed. Thats why Om balik 2 hari awal sebelum ahad, balik awal pun sebabnya sabtu dah kerja. Ikutkan hati nak…