Bubble Deep Cleanser Yadah Review - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Bubble Deep Cleanser Yadah Review

AFB Feeds

25 Januari 2019

Bubble Deep Cleanser Yadah Review


Assalammualaikum

I memang suka guna banyak jenis cleanser tapi cleanser yang low pH sahaja. Sebelum I beli, I akan check pH cleanser tersebut. Kalau pH 4-5.5, I'll take it. Kalau lebih, I tak beli sebab kulit  I jenis cepat naik jerawat halus. Itu tandanya cleanser tersebut tak sesuai dengan kulit I.  Untuk entri ni , I akan review satu produk daripada Yadah. Korang pernah perasan kan produk ni kat pasaran kita?

Contohnya, sunscreen dari Yadah. It's quite famous and cepat je viral. I beli di GlamPick, beli 2 cleanser ni dapat harga RM39, ikutkan harga asal ialah RM78 for 2. I grab terus, 1 untuk I dan satu lagi untuk tunang I. Heheheh Jadi, lets read.

Product name : Bubble Deep Cleanser
Product Brand : Yadah
Product Type : Cleansing foam
Size : 150ml
Price : RM39 (its depends on the sales) 
Availabilty : Watson, Guardian, Hermo.my, Glampick.my

What it claims? 

- Cleanse the skin in the gentlest way.
- Effectively washes away all impurities & makeup

Ingredients?

Water, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Olive Oil PEG- Esters, Glycine Soja (soybean), Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, and korang boleh cek sendiri di botol cleanser tersebut.

Dinasihatkan pada yang ada masalah jerawat, korang cuba guna cleanser yang mempunyai low pH 4-5.5, and still irritation korang kena jumpa doktor pakar kulit.

How to use?

Just pump into your finger then apply into your whole face. Massagelah sikit sikit muka tu.

Packaging ?

Didatangkan dengan 150ml, berbotol pumping dan mempunyai penutup botol. Colour botol berwarna putih. Penutup janngan suka buat hilang nanti susah nak tutup.



The Smell/Colour/consistency ?

Cleanser ni bila korang pump terus akan keluar bubble, jadi tak perlu tekan banyak banyak kali, membazir. Sekali pump dah cukup untuk cover into whole the face.



Then, I opened it that bottle, saja nak tengok cara pumping dia tu. Hahahaha. I tuang dalam botol to see warna cleanser ni. Dah macam air kencing tapi bau oren. Pengotornya aku ni. Bau oren tau, ha gila tak wangi.



How I feels : 

Okay-okay je bila guna tak ada masalah irritation. Jerawat naik bila period tu normal tapi bila guna cleanser so far tak ada jeraawat naik. I thought cleanser ni jenis pekat, tapi rupanya cair macam air. Botol pumping dia pun best, sekali pump dah cukup dah. 

Recommended? :

Overall, produk ni biasa-biasa pada kulit I.  I recommended to those yang ada jerawat to use cleanser low pH (4-5.5) 



(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

3 ulasan:

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com