12/01/2018 - 01/01/2019 - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: 12/01/2018 - 01/01/2019

AFB Feeds

Keranamu, Baju Nikah Ku.

Keranamu, Baju Nikah Ku.

Assalammualaikum.

I tahu tajuk entri agak lain macam sikit hahahah nak gelak pun ada. Yes, my wedding dah tak lama lagi, kurang 94 hari kalau tak silaplah. Preparation pun nampaknya macam kelaut sikit. Bulan 1 baru nak kursus nikah, nak settlekan borang borang nikah bagai. I rasa macam sempat ke nak hadap semua ni. Alhamdullillah pelamin, photographer dah booking last week. 

Bakal mak mertua gelabaah nk percepatkan majlis. Kalau ikutkan hati I memang nak buat bulan 8, so ada lah masa nak lambat-lambat. Tapi apakan daya, impak dari mak mertua. Terus cepat cepat I booking mana yang patut.

Nak dijadikan cerita, baju nikah ni I pening manjang sampai naik migrain. So tunang I nak sangat baju warna biru cari aka baby blue untuk hari nikah. Tapi warna baby blue ni susah tau nak cari. Tapi I ni kejap nak beli kain pastu custom made jahit. Kejap nak cari kat online pastu tambah je mana yang patut. Dah alang-alang baju nikah ni boleh buat baju raya terus. Naik pening di buatnya.

Harga dia kemain lagi tapi warna yang I nak tak ada pun.

Bila dipikirkan balik, rugi sebenarnya bila beli kain then custom made jahit kat tailor. Mungkin cecah 250 ringgit. Kalau beli online cari yang simple then tambah manik-manik may be last then 180 ringgit macam tu lah. I memang bajet untuk my wedding, tak nak over 12K overall untuk majlis. 

Majlis pun 2 hari je tak kan nak perhabiskan duit sampai 15-16K, no no no. I tak nak buang duit I macam tu je. I know, this is once in my life tapi biarlah berpada. 

Then, bila cari online harga pulak mak aii 250 ringgit ke atas. I dah give up dah nak cari baju nikah ni. Pening kepala aihh. Padahal guna sehari je pun. Kenapa makin lama makin mahal ea? I dah buat keputusan nak cari baju below then 100 ringgit, design tak kesah lah mana, then I tambah manik-manik untuk cantikkan lagi baju nikah tu. 

I bajet 400 ringgit untuk baju nikah I dan bakal husband. Baju melayu, sampin dan songkok memang boleh dapat 200 ringgit. Tapi yang perempuan punya memang leceh, kang nak berveil bagai pastu kos untuk tudung nikah tu tak kira lah ea? Kadang I ni nasihatkan juga pada diri, simple and minimize bajet. Jangan terikut orang! Dengar tu Ombak Bergigi!!

Ni baru kisah baju nikah, korang tunggulah cerita pasal pelamin, doorgift benda benda nak kahwin nilah. Mesti I update entri. Apa apa pun doakan majlis I nanti berjalan dengan selamat ye. 
LIRIK LAGU I LOVE YOU I MISS YOU | UKAYS

LIRIK LAGU I LOVE YOU I MISS YOU | UKAYS


Kali pertama ku bertentang mata
Kali kedua ku memendam rasa kepadanya
Kali ketiga ku rindu padanya
Kali keempat aku jatuh cinta

Siang dan malam ku terbayang bayang
Hati tak tenang asyik memikirkan kau seorang
Mandi tak basah tidurku tak lena
Kerna kau saja gadis yang ku puja

Oh baby oh sayang oh kasih
Sungguh ku cinta kamu
Oh kasih oh baby oh sayang
Sungguh aku sayang kamu

Oh baby oh sayang oh kasih
Cintaku hanya untukmu
Ku akan menjagamu sehingga akhir hayatku
Oh kasihku

I love you aku sayang kamu
I miss you aku rindu kamu
I hate you jangan benci aku
Cinta kasihku hanya untukmu

I love you aku sayang kamu
I miss you aku rindu kamu
I hate you jangan benci aku
Cinta kasihku hanya untukmu




Misi Naikkan Pageviews #6

Misi Naikkan Pageviews #6



Assalammualaikum.

Bulan November, I already post about entri Misi Naikkan Pageviews, klik SINI kalau nak baca. Once again, misi I bulan January ni ialah untuk meningkatkan pageviews dan menambahkan lagi 'total unique visitor'. I jealous gila dengan blog yang dah cecah 1 juta pageviews. Geram kot. I nak sangat blog I ni dapat pageviews macam blog-blog lain. 

So far, I boleh simpulkan minggu ni I  tak banyak update entri. Al maklum Im quite busy with my work, tak sempat nak update entry. Doakan azam I termakbul ye. 

#130000 pageviews to go! Fighting!


Segmen Bloglisted 2019 by Misya

Segmen Bloglisted 2019 by Misya




Assalammualaikum.

I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join.

Untuk penyertaan boleh klik banner di atas  ye!

I dah join, korang bila lagi?



BLOGGER AWESOME 2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN

BLOGGER AWESOME 2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN




Assalammualaikum.

I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join.

Untuk penyertaan boleh klik banner di atas  ye!

I dah join, korang bila lagi?



Chill and Relax

Chill and Relax


Assalammualaikum

I know that, sometimes korang rasa alone dan rasa mcam korang 
sendiri-sendiri dalam kesakitan yang korang rasa sekarang ni.

Dan sometimes juga,
Korang rasa macam tak ada orang faham korang 
dan tak cuba ambil peduli
apa yang korang rasa ni.

I knew that.

Tapi kan korang, selahi korang ada Allah,
selagi tu korang tak pernah sendirian.

Sometimes Allah tarik orang sekeliling kita dan
jauhkan dari kita buat seketika kerna mungkin
Dia nak kita sedar yang,

"Carilah Tuhan dan bukannya manusia, 
ketika kau sedang berduka dan hampa"

Ada cerita, kadangnya lebih elok,
apabila kau bercerita menangisa, hanya
pada pencipta yang sentiasa ada buat hamba-Nya.

Hidup kita tak selalunya gembira,
tapi sometimes bila kau sedih seketika,
ketika itulah kau sedar,
bahagia itu tidak perlu segalnya, tapi
cukuplah terima diri kau apa adanya.
LIRIK LAGU TEMBERANG | AYDA JEBAT

LIRIK LAGU TEMBERANG | AYDA JEBAT



Aduh aduh aduh
Aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

Aduh aduh aduh aduh
Aduh aduh sayang
Aduh aduh sila besar abang
Aduh aduh kalau kau temberang

Bilang padaku apa kau mahu
Mahu diriku dekat dekat tapi engkau malu
Katakan saja ku yang kau punya
Janji bahagia jangan biar tunggu lama lama

Kerna ku mahu kau selamanya untuk ku
Katakan engkau mahu

Aduh aduh aduh
Aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

Aduh aduh aduh aduh
Aduh aduh sayang
Aduh aduh sila besar abang
Aduh aduh kalau kau temberang

Hadir dirimu dalam hidupku
Biar selalu malam malam ku mimpikan kamu
Kerna ku mahu kau selamanya untukku
Katakan engkau mahu

Aduh aduh aduh
Aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

Aduh aduh aduh aduh
Aduh aduh sayang
Aduh aduh sila besar abang
Aduh aduh kalau kau temberang

Aduh aduh aduh
Aduh aduh abang
Aduh aduh aduh aduh jangan
Aduh aduh engkau temberang

Aku tahu kau suka kerna aku suka sama
Jangan kau temberang
Aku tahu kau suka kerna aku juga sama
Jangan kau temberang
Jangan kau temberang
Pengalaman Betulkan Nama Pada Ticket Flight Air Asia.

Pengalaman Betulkan Nama Pada Ticket Flight Air Asia.

Assalammualaikum.

Ini adalah pengalaman pertama I live chat and submit e-form Air Asia. Sebab apa I hantar e-form? Hari sabtu lepas, tunang I beli tiket ke Padang, Indonesia. Then I cek rupanya ada dua kesalahan pada nama penumpang. Apa yang I tahu, kalau nama pada ticket flight tak sama pada passport, mungkin tak akan dapat naik flight. Itu yang I tahu lah. So far selama ni I beli sendiri, memang I akan cek dengan betul. Takut bermasalah lepas beli.

Setakat ni AirAsia bagi je kalau kita nak buat pembetulan pada nama. Mungkin korang pernah salah eja, contoh Siti Shuhada jadi Siti Shuhaida. Pastu contoh lagi pada title Mr kepada Ms padahal penumpangnya lelaki. Then, kalau masalah bin binti, Air Asia tak kesah sangat asalkan bukan A/L A/P, nama dah melayu tapi ada pulak A/L contoh Ali A/L Abu, kalau yang ni memang korang kena tukarlah. Lain-lain macam nak tukar terus nama penumpang memang Air Asia TAK BENARKAN ya! Salah ejaan boleh, kalau gatal nak tukar terus nama penumpang memang korang cari penyakitlah. 

Jadi caranya macam ni, 

1. Pergi ke laman web Air Asia, log in macam biasa. Kalau tak ada account Air Asia, silalah buat ya.

2. Bila dah log in, korang terus klik pada Customer Support. [KLIK SINI]


3. Di sebelah kanan laman web tu, ada Contact Channels then klik pada EMAIL US.


4. Maka keluarlah E-Form Air Asia. 

5. Isi form dengan lengkap tau. Tak tahu lagi? Okay I tunjukkan terus.


6. Dekat eForm tu, type of feedback korang klik pada Enquiry/Request

7. Then klik pula pada sub category 1, korang select Booking Changes

8. Pada sub category 2 pulak, korang klik pada Name Correction

9. Pada personal details tu, korang completekan semua maklumat diri korang.


10. Flight Details pula, completekan juga ye.  Korang commentlah sikit apa yang korang nak betulkan tu.


11. Submit and attach files. Korang kena submit IC, Flight Details itinerary and passport korang. AirAsia akan cek terus maklumat diri korang.


12. Submit then AirAsia akan email no case korang.



13. Then pergi semula contact channels then klik pada chat with AVA, korang sembang sembang then dia akan proceed pada rakan allstar, iaitu live chat. Nanti kat live chat tu korang bagi no case korang bagi tahulah masalah korang tu.



14. Nanti diorang akan settelkan masalah korang secepat mungkin. I just tunggu 10 minit dan dapatlah itinerary yang baru.

Jadi macam mana? Dah faham? Tapi I harap sebelum korang proceed untuk pembayaran tu silalah check dengan betul. I tak nak nanti korang susah susahkan diri macam I ni. Kang kita nak bercuti jadi tak bercuti pulak. I harap pengamalan I ni dapat bantu pada korang yang ada masalah sama macam I. Hehehehe selamat bercuti. #TaksabarnakkePadang
Pink By Pure Beauty So Glow Essence Review

Pink By Pure Beauty So Glow Essence Review

Assalammualaikum


Mungkin korang yang selalu pergi Watson akan perasan dengan satu produk ni, PINK by Pure Beauty. Memang akan ada satu sudut di Watson khas untuk produk Pure Bueaty. Semuanya tema pink, daripada packaging sampailah botol pun pink. Nasib baik produk texture je tak warna pink.

Sebenarnya memang dah lama nak cuba tapi disebabkan skincare I pun masih banyak lagi so I hold until my essence from Mary Kay habis then baru gatal tangan dok beli essence dari Pink by Pure Beauty ni. Reason beli sebab dah lama berkenan dan botol dia memang lawa.

Jadi, lets read.


Product name : Pink By Pure Beauty So Glow Essence Review
Product Brand : Pure Beauty
Product Type : Essence
Size : 30ml
Price : RM47++ (its depends on the sales) 
Availabilty : Watson

What it claims? 

- Give moisture boost on deeper level.

Ingredients?


Bila ada irritation on your skin, better stop pemakaiannya. Jangan dok gatal pakai lagi kang tak pasal kena jumpa doktor pakar pulak.

How to use?

Just pump into your finger then apply into your whole face. Massagelah sikit sikit muka tu.

Packaging ?

Didatangkan dengan 30ml, berbotol pumping dan mempunyai penutup botol. Colour botol pinkish pinkis gittew. Kecik molek je essence ni. Tapi maaf tak sempat nak snap texture product.



The Smell/Colour/consistency ?

Produk ni baunya memang wangi dan maaf ye I tak sempat nak snap gambar texture. Maafkan I.

How I feels : 

So far I pakai, tak ada lagi irritation and tak nampak apa apa perubahan pada my skin. Lagi pun, I tak suka baunya yang wangi teramat rasa maca teragak agak nak apply tapi kang tak pakai dah kira membazir pulak. Hmm tengoklah nanti kalau dah habis satu botol ni then tak berkesan memang I tak guna dah.


Recommended? :

Overall, produk ni tak berkesan pada kulit I. May be tak repurchase lagi.

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

LIRIK LAGU SATU PELUANG | ANDI BERNADEE

LIRIK LAGU SATU PELUANG | ANDI BERNADEE



Hatiku masih berdebar tiap kali bertemu
Aku cuba bersuara walaupun lidahku keli
Perasaanku padamu seluas lautan biru
Beriku satu peluang untuk mengenalimu

Aku suka cara jalanan kamu
Aku suka hilang dalam manismu
Siapa lagi sini seperti kamu

Tindak balasmu sangat terkawal
Itu tanda-tanda kau jual mahal
Siapa lagi sini seperti kamu

Dame solo una
Dame solo una
Berikan aku hanya satu peluang
Satu peluang
Dame solo una
Dame solo una
Berikan aku hanya satu peluang
Satu peluang

Keindahan wajahmu sama seperti hatimu
Suaramu yang lembut dan juga merdu
Bagiku seribu tahun pun tak ku jemu
Beriku satu peluang untuk mengenalimu

Aku suka cara jalanan kamu
Aku suka hilang dalam manismu
Siapa lagi sini seperti kamu

Tindak balasmu sangat terkawal
Itu tanda-tanda kau jual mahal
Siapa lagi sini seperti kamu

Dame solo una
Dame solo una
Berikan aku hanya satu peluang
Satu peluang
Dame solo una
Dame solo una
Berikan aku hanya satu peluang
Satu peluang

6 Langkah Mudah Susun Barang Di Almari

6 Langkah Mudah Susun Barang Di Almari

Assalammualaikum.

Nah, I share tips untuk susun barang dalam almari.

Jangan malas sangat! 



1. Tambah cangkuk/bakul

- Cangkuk : Korang boleh gantung baju yang dah pakai tapi tak kotor dan boleh pakai sekali lagi

- Bakul : Simpanlah scarf, gloves, spender or anything

2. Tak pakai dah? Jual preloved/derma

Remember this golden rule : Kalau dah setahu tak pakai, tolonglah jual atau pun derma. Bukan senang nak buat, I admit it tapi kalau nak lebih ruang dalam almari, hati memang kena keras. Ex yang bagi you scard Duck tu pun dah ada ank tiga, so buatlah simpan. Move on k.

3. Simpan pakaian yang nak dipakai

Janganlah korang ni simpan segala tok nenek dalam almari. There are btter places for that, under your bed or in the store for example. Almari pakaian mestilah up to date. Tak guna simpan baju raya waktu pinggang masih macam kerengga.

4. Gunakan ruang secara vertical.

Manfaatkan ruang yang ada di dalam almari dengan susunan vertical. Di belakang pintu contohnya.


5. Pastikan setiap item ada tempat khas.

Kalau ruang tu khas untuk baju dalam, janganlah dok letak tudung ke stokin ke, janganlah simpan di tempat yang sama. This will create less confusion. Skaf ha susunlah ikut warna. Kalau ada 300 skaf? Ha pandai pandailah susun. 

Sebenarnya tak susah mana pun nak susun barang sendiri di dalam almari. Ikut kreativiti dan kekemasan seseorang tapi apa apa pun ikut atas kerajinan atau kemalasan seseorang. Kalau malas, memang beranak pinaklah baju tu dalam almari, sekali buka ha habis jatuh semua baju baju. 
Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam Review

Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam Review

Assalammualaikum

Tak bosan ke review produk manjang? Habis tu takkan I nak review muka you pulak. Haishh suka hatilah I nak review apa bila dan di mana. So, today I'm gonna share and review the new product that I used since Sept, 2018. Ye memang dah berbulan  guna tapi hari ni je yang ada masa nak review.

Mungkin ada yang pernah dengar dan guna produk ni, Make P;rem. I pun tak tahu macam mana nak sebut hahaaa. Product ni sebenarnya berasal dari Korea. Siapa yang suka Kpop tu takkan tak pernah cuba produk dari Korea? I think produk Korea yang setakat ni I guna tak pernah buat muka I irritation or naik jerawat. So far so good.

Jadi, lets read.


Product name : Make P:Rem Clean Me Black Cleansing Foam
Product Brand : Make P:Rem
Product Type : Foam Cleanser
Size : 180ml
Price : RM112 (its depends on the sales) 
Availabilty : Hermo.my, Marshear.my

What it claims? 

1. Perfect healthy cleansing - skin purifying ingredients that have been accumulated over several thousands of years provide the effect of deep-cleansing make and impurities from skin.

2. Cleansing with the best skincare effect - keeps skin moisturized and healthy  without making skin feel taut while cleansing skin.

3. Low-irritant cleansing - Gently cleanses sensitive skin by using the safe formula free of 7 kinds of harmful ingredients.

Ingredients?


Faham tak tulisan Korea? Meh I terangkan.

1. Peat Water from Finland (air embun daripada findland)
2. Betula alba juice (sejenis pokok)
3. Coconut-derived cleansing substance
4. Abyssine (sejenis marine yang hidup dalam dasar laut paling dalam)
5. Edelweiss (sejenis tumbuhan yg hidup 3000m di Gunung Alps, Switzerland)

Setiap bahan product ni ada keistimewaannya, korang boleh baca di gambar dibawah.

Mungkin ada antara korang yang tanya kenapa ada Peat Water? 


Memang patut harga mahal sebab bahannya susah nak cari. 

How to use?



I pump sikit pada tangan, letak air sikit then I gosok-gosok sampai jadi buih banyak. Lepas tu, I calitkan pada muka buih-buih tu dan massangelah muka korang. Wash off with lukewarm water tau!

Packaging ?

Didatangkan dengan 180ml, berbotol plastik kelabu tahi anjing not clear transparent with pumping. Just pump and keluarlah pencuci muka ni.



The Smell/Colour/consistency ?

Like you can see, gambar I diatas tu, colour seakan warna botol. Warna kelabu tahi anjing. Baunya wangi herba. I like it.


How I feels : 

To be honest, I tak suka bila kena gosok kat tangan for make it bubble. I thought beli hari tu terus pump maka keluarlah bubble. Ni tak korang kena buat sendiri bubble tu ye. Tapi jangan pulak korang tepek je terus kat muka, kang tak ada banyak buih pulak.

Bila tengah cuci muka, I boleh rasa cleanser ni membersihkan lagi kulit I yang sehari dok biar berhabuk. Then lepas cuci, still kulit ada lagi moisturizer. I pun setujulah dengan bahan dia tu, air embun? Perghh beria cari bahan yang alami gittew. Tapi tu lah, bahan pun dah susah nak cari, ha memanglah patut sebotol harga seratus lebih. Menangis poket nak keluar duit.

I rasa berbaloi sangat bila guna product ni even mahal tapi boleh guna almost 9 months. Biar mahal asalkan berguna eh tiber!


Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)

10 Signs You're Doing Well In Life?

10 Signs You're Doing Well In Life?

Assalammualaikum.

Macam mana hari korang? Good day or bad day? Here, 
I listkan 10 signs you're doing well in life.

1. You have a roof over your head.

2. You ate today.

3. You have a good heart.

4. You wish good for others.

5. You hvae clean water.

6. Someones cares for you. 


7. You strive to be better.

8. You have clean clothes.

9. You have a dream.

10. You're breathing!

Say ALHAMDULLILAH and be thankful for the little things for they
are the most IMPORTANT things.

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Review

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Review

Assalammualaikum

Today, I'm going to review the Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil . Klairs satu jenama produk Korea yang banyak review baik-baik. I decide untuk cuba produk ni.  Disebabkan cleanser foam klairs always sold out, why not I cuba cleansing oil pulak kan? Before this I guna cleansing oil from Biore, tapi tak review pun lagi. Bapaklah pemalasnya I ni.

Jadi, lets read.


Product name : Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
Product Brand : Klairs
Product Type : Oil Cleansing
Size : 150ml
Price : RM136 (its depends on the sales) 
Availabilty : Klairs Store Malaysia, Hermo.my, Marshear.my, Wishtrend.com

What it claims? 

- Helpful for skin care
- Easily washable texture without causing any irritation.
- To maintain skins moisture even after cleansing.
- To control sebum production
- To provide skin sooting

Ingredients?

Oil cleansing ni bukan sahaja oil tapi ianya combination of natural black grains. Bahan nilah diekstark dri nature untuk menjaga kulit korang dengan baik.

1. Black Bean Oil : Black beans helps to control the sebum production, increases the skin elasticity and provides a soothing effect.

2. Black Sesame Oil : Black sesame prevent dehydration and skin aging while providing powerfuk antioxidant effects.

3. BlackCurrant Seed Oil : BlackCurrant Seed Oil strengthens the skins protective layer to prevent the evaporation of moisture from the skin. It promots skin cell regeneration and provides antioxidnar effects by containing various minerals.


How to use?

I just drop dekat into my finger dan apply into the whole my face. Massagelah muka korang ye, jangan dok gonyoh-gonyoh on your face. After massanging, jangan wipe off dengan tisu tapi rinse off with lukewarm water for 3-4 kali. 

Make sure bila nak letak kat muka tu, muka korang bebas dari air. Kang bila kena air tak best pulak dok gonyoh-gonyoh.

Packaging ?

Didatangkan dengan 150ml, berbotol plastik coklat clear transparent with pumping. Just pump and keluarlah oil cleansing ni.



The Smell/Colour/consistency ?

Like you can see, gambar I diatas tu, colour seakan transparent bukan putih ya. Bau pulak dah macam bau herba. Texturenya tak pekat pun, cair bak hang. Letak je kat tangan terus melimpah ruah jatuh.

How I feels : 

I feels nothing. So far so good. Kulit tak alahan pun tapi baunya yang herba herbi tu, I pertahankan jua. Bila massange into your whole face, memang akan rasa feel wow, bagusnya product ni tak sama dengan Biore. Biore susah sangat nak washable tapi yang ni bila cuci dengan air memang cepat je tanggal.

Recommended? :

Overall this is a very good product very suitable with my skin. I'll purchase later!

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)


MACAM MANA NAK JADI HEARTLESS?

MACAM MANA NAK JADI HEARTLESS?

Assalammualaikum.

I bagi tips macam mana nak jadi heartless. Benda pertama 
kita kena buat 
ialah mengadu pada Allah dan kau akan tahu apa yang 
kau patut buat dan kau tinggalkan apa yang kau 
tak perlu buat. Buat apa nak terhegeh- hegeh.

Come on and wake up!

Kadang hidup ni perlu bila orang tu dah mudarat tapi janganlah
selalu. Makin kau beri, makin naik lemak.
Bila dia tahu, dia dah ada tempat kebergantungan, memang
dia akan bergantung pada kau.
Mesti kau bengang kan?

Jadi langkah awal kau perlu cegah, dengan uji dia.
Kadang orang suka ambil kesempatan dalam
kesempitan.



Contoh nak pinjam duit, first time okaylah, lama lama makin
banyak pulak. Hutang yang lama tak reti nak langsai.
Last kau terpaksa halalkan je semua tu, sebab apa?
Sebab kau BODOH! Alasan kesian yelah member.
Hidup ni jangan terlalu kesiankan orang.
Kesian pada diri sendiri dulu!

Bukan tak ada hati peurt tapi kau kena fikir pasal diri kau jugak. 
Jangan benak sangat kat bawah telujuk jari orang.

Last but not least,

Rambut sama hitam tapi hati lain lain. Hati hatilah.
Dalam dunia bukan kau sorang je hidup.
Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K.

Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K.




Assalammualaikum.

I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join.

Untuk penyertaan boleh klik banner di atas  ye!

I dah join, korang bila lagi?



OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com