Tunjukkan catatan dari Oktober, 2018Papar semua
Hidayah Milik Allah.

Assalammualaikum. Kadang-kadang terkejut kita, apabila melihat perubahan yang mendadak dalam diri seseorang. Tak perlu terkejut sangat. Hidayah Allah tu, Allah boleh bagi kepada sesiapa je yang Dia nak bagi. Bila…

A Successful Woman

Assalammualaikum.  I once asked a very successfull woman to share her secret with me. She smiled and said to me, " I started succeeding when I started leaving small fights for small fighters. I stopped fight…

5 PERKARA ORANG LAIN TAK BOLEH LAKUKAN UNTUK DIRI KITA

Assalammualaikum.  1. Kerajinan diri sendiri 2. Mencari jalan keluar yang hanya kita fahami 3. Teruskan langkah walau orang lain tak yakini 4. Kuatkan doa serta usaha agar dihadiahkan rezeki 5. Maafkan or…

LIRIK LAGU KAMERA PALSU | UPIAK

Aku njaluk ngapurooo  Mbak menowo awakmu Tak apusi koe kudu sabar Ngadepi Kameranya bagus hasil sangat mulus Itu hanya modus Abang jatuh cinta karna editannya Lihat gambar saja Jerawat bersemi edit sana …

Empat Hari Tak Update Blog

Assalammualaikum ♥ Fuh fuh... Berhabuk jugaklah belog I ni, dah 4 hari tak update. I balik kampung sebab  mak I tak berapa sihat. 4 hari jugaklah cuti emergency, kalau tak ada apa apa yang  berlaku memang tak balik kampu…

Segment Bloglist by Farah Farhana

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Untuk penyertaan boleh klik banner di atas   ye! I dah join, korang bila lagi?

Tak Ada Mood Nak Kerja Site

Assalammualaikum. Sekarang ni memang kepala otak I dah pikir nak berhenti kerja site. Its time to think about my life & family. 3 tahun kerja site, jauh dengan mak abah. Rasanya dah cukup untuk berhenti dan cari …

Tak Suka Jangan Tunjuk.

Assalammualaikum. Memang ada manusia jenis talam dua muka. Even dia tak suka orang tu dia still boleh berbaik depan dia. No, Actually you're doing right. Even tak suka tak yah tunjuk tak suka. It define y…

APA IMPIAN YANG DAH TERCAPAI?

Assalammualaikum  ♥ 2018 pun dah nak sampai ke penghujungnya, lebih kurang 2 bulan setengah lagi. Ya, pejam celik pejam celik, eh dah 2019! Masa cepat je berlalu dan umur pun meningkat. Sebut pasal impian, I rasa semua orang…

Chill & Go Rest.

Assalammualaikum  ♥ I tahu ramai antara korang yang sekarang ni, tengah serabut dengan kehidupan. I feel it. Terlampau banyak benda yang harus dilakukan dan diselesaikan. I tahu dan its okay, benda itu adalah per…

The Ordinary Skincare

Assalammualaikum. The Ordinary Skincare. Sebenarnya brand memang dah lama popular tapi sejak kebelakangan ni, produk ni jadi kegilaanlah. I memang dah jatuh cinta dengan produk ni. Produk ni berasal dari Canada. …

Kenapa Dengan Aku Ni?

Assalammualaikum. Betul ke?  Bila kawan atau tempat luahan kita ni dah kawin, hubungan tu akan automatik jadi renggang.  Betul ke? Bila diri kita ni nak ke arah membina masjid perkahwinan, kita akan selalu rasa w…

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Untuk penyertaan boleh klik banner di atas   ye! I dah join, korang bila lagi?

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Review

Assalammualaikum. Today, I'm going to review the The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%. This is my second product from The Ordinary. I dah consume almost 3 months something. Lets read. Product name : Niacina…

St.Ives New Product

Assalammualaikum.  St.Ives, produk scrub yang paling I suka. Now, dah berwajah baru tapi I tak purchase lagi sebab bila I sampai watson, this scrub memang sold out. I dont know why always sold out.     So korang gu…

How To Choose Right Cleanser

Assalammualaikum. Korang tahu tak bila kita pilih pencuci muka yang sesuai sangat penting untuk kesihatan kulit? This one product can make or break your entire skincare routine! Cleanser jugak boleh jadi punca if you…

Life Is Boring?

Assalammualaikum. Life is boring? of courselah tidak. Life korang akan jadi boring disebabkan kau berhenti cari apa yang boleh membahagiakan korang. Mungkin korang lakukan macam tu sebab korang terlampu jaga hati…

Expectation Sebelum & Selepas Bercinta/Berkahwin.

Assalammualaikum. Secara jujurnya, ramai manusia dekat dunia ni sentiasa terbayang-bayang dan teridamkan relationships golas seperti yang mereka lihat di drama-drama mahupun kdrama. Ramai orang ingat, bercinta dan berka…

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Boleh tak kalau tukar header yang lain? Bagi header tu menarik sikit, header yg sekarang ni rasa macam kurang tertarik. Lain-lain semua dah ok…

Hiking Di Gunung Semanggol, Perak.

Assalamualaikum. Sabtu 29/9/2018. I ambil sedikit peluang untuk memenatkan diri dengan hiking. Idea ni datangnya dari future husband I yang nak rasa pengalaman hiking. Sebenarnya, gunung semanggol ni dekat sahaja den…

Misi Naikkan Pageviews #4

Assalammualaikum. Bulan September, I already post about entri Misi Naikkan Pageviews, klik  SINI   kalau nak baca. Once again, misi I bulan October ni ialah untuk  meningkatkan pageviews dan menambahkan lagi 'total un…