Tunjukkan catatan dari September, 2018Papar semua
Jangan Biar Kain Tak Berlipat.

Assalammualaikum. I tahu, ramai je perempuan kat sini yang pemalas sangat nak lipat kain. Selalu juga I baca pos dia orang pasal nak upah orang lah, laki bagi upah baru dia nak lipat kainlah, nak beli mesin yang bole…

A Sweet Sour Memories.

Imigresen vietnam to go cambodia. Assalammualaikum. I tak tahu nak mulakan cerita ni dari mana tapi I still nak cerita based on my experience.  Ceritanya macam ni, Bulan April 2018, I buat trip travelling jelaj…

Skincare Tips For All Skin Types.

Assalammualaikum. So today I gonna share with you guys about skincare tips that gonna work at all time for all skin types.  Baca sampai habis ye! 1. Jangan cuci muka guna cleanser lebih dari 2x sehari . Kalau s…

Please, Don't Be Alone.

Assalammualaikum. Ramai je di antara kita, selalu rasa dia sendiri dan suka pendam perasaan dia. Yes, I'm that person. Korang jangan nak mengelak dan tak mengaku, sebab I tahu, ramai yang macam tu. Kita geng guys. Ha…

Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Untuk penyertaan boleh klik banner di atas   ye! I dah join, korang bila lagi?

Produk Sampah!

Assalammualaikum. Produk sampah?  Korang tahu je kan tentang produk sampah ni. I tahu tak semua produk local tu produk sampah. Ada je our local poeple berusaha nak majukan bisnes diorang tapi pleaselah in the rig…

BILA DAH TAK SUKA

Assalammualaikum. Ya, sekarang ini mungkin kau sedang selesa. Perlakukan dia seperti entah apa-apa. Kejap muncul, kejap hilang. Kejap rasa saayang, kejap kau rasa dia membosankan. Kau layan dia sukahatti mak kau je. …

KAU TUNGGU SIAPA?

Assalammualaikum. Sekejam-kejam kelakuan adalah dengan menyuruh seseorang yang menyukai kau, untuk menunggu kau dan akhirnya selepas dia penat tunggu kau, kau kahwin dengan orang lain. Ya, kita memang harus memilih …

Segmen Bloglist September - Disember 2018

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Untuk penyertaan boleh klik banner di atas   ye! I dah join, korang bila lagi?

NAK MARAH MARAH SEBAB APA?

Assalammualaikum. Ceritanya macam ni, Korang pernah bekerja atau berjumpa dengan orang yang selalu nak marah tak? Tanya salah, tak tanya salah. So solution untuk atasi orang macam tu, apa korang akan buat? Diam and f…

Recent Beauty Purchase #1 (The Ordinary & Marshear)

Assalammuaalaikum. This month I banyak purchase product skincare. I tak boleh nak kontrol nafsu membeli-belah ni terutama bila Hermo buat sales kaw-kaw, pastu harga wishlist pun terbaik, mana taknya bershopping sakan. …

Giveaway Zati Yang Pertama ! "Semangat Merdeka"

Assalammualaikum. Untuk giveaway ni, syaratnya kena buat serangkap pantun tentang kemerdekaan mengikut kreativiti. So I dah lama pendamkan bakat buat pantun, hari ni I nak sharekan dalam giveaway ni. I buat 2 pantun,…

Misi Naikkan Pageviews #3

Assalammualaikum. Bulan July, I already post about entri Misi Naikkan Pageviews, klik  SINI   kalau nak baca. Once again, misi I bulan September ni ialah untuk  meningkatkan pageviews dan menambahkan lagi 'total …

COSRX LOW PH GOOD MORNING REVIEW

Assalammualaikum. Today, I'm going to review the Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser. This is my first product from Cosrx. Lets read. I memang suka tukar-tukar cleanser sebab I cari cleanser yang suitable dengan ku…

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence REVIEW

Assalammualaikum. Today, I'm going to review the Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence. This is my second product from Cosrx. Lets read. Snail? Siput? Kenapa siput? Yes, produk ni berasaskan daripada lendir sip…

AHA & BHA, what's that?

Assalammualaikum.  Korang mesti ada yang tak tahu tentang AHA & BHA. Meh I kongsikan dan sila baca sampai habis ye. AHA & BHA ni chemical exfoliator. Basically, exfoliator ni proses nak buang sel kulit mati dekat …

CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 4: TONER

DAY 4: TONER Assalammualaikum. Apa itu toner?  Toner ni berfungsi untuk buang kotoran yang melekat setelah kita cuci muka, its means kita tak cuci bersih or cleanser tu tak bagus. And also toner ni berfungsi untuk slow…

BERDEBAR DAN TAK CUKUP MASA!

Assalammualaikum. Haishh, I hari-hari fikir, macam mana nak solve this biggest problem in my life. Sometimes, I refer pada kawan-kawan I yang dah kawin. Hari-hari tanya, 'Wedding kau hari tu, habis berapa ribu?&#…