Tunjukkan catatan dari Mei, 2018Papar semua
Jom ke Sabah Oriental Hotel !

Assalammualaikum. Sabah, Malaysia? Pernah melancong ke Sabah tak? Apa yang menarik di Sabah? Kan best kalau dapat peluang bercuti ke Sabah, Malaysia sambil merehatkan minda dan menenangkan jiwa. Lagi best kalau kita…

5 KESILAPAN YANG SELALU DILAKUKAN OLEH TRAVELLER BARU

Kouang Si Waterfall, Luang Prabang, Laos. Assalammualaikum. First time I travel pada bulan 8 2017. Thats was my first time naik flight dan travel with my friends. Lepas balik dari trip tu, I perasaan I ada buat kesilap…

Matangkah Kamu?

Assalammualaikum. Bila kau lihat balik segala apa yang Allah beri kau rasa hari ini, ketika itu kau akan nampak, segala kata, segala kekecewaan, segala cacian,  segala kejatuhan, Semuanya membawa kau ke f…

Giveaway Anniversary by Annur Syuhadah dot Com

Giveaway Anniversary by Annur Syuhadah dot Com | Giveaway simple ini dianjurkan khas bagi meraikan bulan ulangtahun pernikahan AS dengan suami iaitu bulan Mei. Syarat untuk join giveaway ni sangat mudah. Korang cuma perlu jawa…

Thank You For 700 Followers.

Assalammualaikum. Alhamdulillah, I nak ucapkan jutaan terima kasih kepada para blogger yang sudi follow blog OmbakBergigi. Dekat 5 tahun berbakti dalam dunia blogging, akhirnya followers blog 1capai 700followers. In sh…

5 FAKTA MENARIK TENTANG KOTA LARANGAN, BEIJING CHINA

Assalammualaikum. I berkesempatan untuk travel ke Beijing China pada bulan Januari yang lalu. I pergi ke sana selama 6 hari. I tak guna agent, I pergi as a backpacker and also with backpacker group. Mungkin ada antara ka…

Siapa Ada Masalah Seperti Saya.

Assalammualaikum. Salam ramadhan yang keempat dan selamat pagi. Tengok gambar kat atas tu. I tak faham kenapa "Admin Bokep" selalu komen kat chat box I. I sarankan korang jangan bukak sebab laman web tu mengand…

5 SEBAB KENAPA KORANG PERLU MENETAP DI HOUSEBOAT BILA TRAVEL KE KASHMIR

Assalammualaikum. I tak pernah jejak lagi di bumi Kashmir, but I tertarik nak share 5 sebab kenapa kita perlu menetap di houseboat bila travel ke Kashmir. Jujur, I tengah planning pergi Kashmir tahun depan. I nak travel …

Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan

Assalammualaikum. I jadi salah satu sponsor untuk  Giveaway RamadhanRaya 2018 by aerillhassan . Syarat-syaratnya sangat mudah dan hadiah dah tentu menarik. Jadi korang tunggu apa lagi? Jom join.

Blog Berwajah Baru.

Assalammualaikum. Mungkin ada yang perasan I dah lama tukar template blog. Hehe. Hari ni baru I nak kongsikan dengan korang. Dulu, I guna free template dan I malas nak edit coding tu semua. I pernah habiskan masa 8 jam semat…

Ramadan Kareem.

Assalammualaikum. 1st of Ramadhan today, I nak ucapkan selamat berpuasa kepada to all bloggers yang selalu singgah ke blog I ni. Pagi ni I hadap PC sampai petang, al maklum pekerja semuanya ambil cuti sempena hari pertam…

BLOGWALKING BERSAMA CIKGU AYU | 2018

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Untuk penyertaan boleh klik banner di atas   ye! I dah join, korang bila lagi?

Shuhaidasaad.com 2nd Giveaway

Assalammualaikum. I join tau, korang apa cite? Takkan tak nak join. Untuk penyertaan boleh klik banner di atas   ye! I dah join, korang bila lagi?

Misi Naikkan Pageview.

Assalammualaikum. 100K only ! Misi I bulan May ni ialah untuk meningkatkan pageviews dan menambahkan lagi 'total unique visitor' . I jealous gila dengan blog yang dah cecah 1 juta pageviews. Geram kot. I nak sa…

Mitos Tentang Pori.

Assalammualaikum. Pori?  Ni yang korang panggil pori-pori terbukala, tersumbatlah, ha itulah pori. Jadi I nak kongsikan mitos tentang pori. Mitos 1 : Pori terbuka dan tertutup. Kita punya pori ni sebenarnya man…

Jangan Ikutkan Hati.

Assalammualaikum. Jangan terlampau ikutkan hati, kerana kadangnya kau hanya perlu sabar dan tidak terikut dan melayan perasaan yang kurang enak dan bukan-bukan. Kadangnya melepaskan rasa kurang enak itu  dari min…

Double Cleansing Method.

Assalammualaikum. Korang tahu tak tentang double cleansing method? I sebenar baru tahu dan amalkan sejak 2 bulan yang lalu. Alhamdullilah dengan method ni I berjaya kurangkan jerawat so far 2 biji per month itu pun sebab…

Makna SPF & PA.

Assalammualaikum. Korang pernah noticed tak di botol sunscreen ada tulis tentang PA+++ rating? Apa beza SPF dan PA? Mungkin ada yang tidak tahu lagi, meh baca meh! Apa itu SPF? SPF means Sun Protection Factor iait…

Mary Kay Sun Protector SPF 35/PA+++ Review

Assalammualaikum. Today, I'm going to review the Mary Kay Sun Protector SPF 350/PA+++. I already used this sunblock since last year and I don't know why not finish yet. Mungkin I ni jarang pakai sunblock kot. Hehe. …

Pemenang ITS TIME FOR A GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI

Assalammualaikum. Dah tiba masanya untuk I umumkan pemenang  'ITS TIME FOR A GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI' ,  First of all, I nak ucapkan tahniah kepada 43 peserta yang berjaya mencuri sedikit masa untuk menyer…

My Skin More Better Now.

Assalammualaikum. I gembira sebab I puas hati muka I dah makin sihat sekarang. Gambar kanan pada bulan Jan 2018 dan belah kiri pada May 2018, korang boleh bezakan perubahan yang ketara. I bersyukur sebab perlahan-lahan…

ITS TIME FOR A GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI (TAMAT)

Its Time For A Giveaway By OmbakBergigi  bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 24 April 2018  sehingga 11.59 malam 8 May 2018 . Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.  5 pemenang  bertuah dicari. Hadi…