Tunjukkan catatan dari Januari, 2016Papar semua
Segmen Bersama Leya Yeolly

Assalammualaikum.  Leya,, Om join segmen Leya. Om sentiasa support segmen leya even Om lambat sikit nak update. heheheheh.. Sorry tau.  Sebab utama kenapa Om nak leya edit blog Om secara percuma adalah Om nak blog Om…

A Big Thank You.

Assalammualaikum.  I would like to say a big thank you to  RRAI . I'm a blogger from Kota Tinggi, Johor. Orang johor sila komen, hehehhehe gedik. Om suka betul dengan design rrai. Sangat cantik, rasa macam nak …

Teringin Nak Jadi Backpackers.

Assalammualaikum. Penat kerja tak habis lagi, Om dah bertapa depan lappy. Minggu depan dah convocation, arghhh takut dan berdebar pulak. Om tak prepare lagi baju convo. Hahahahaha biarlah dulu, sempat lagi nak beli. Om sekar…

Wordless Wednesday.

Hari rabu, "Wordless Wednesday" jadi tak boleh nak cerita panjang-panjang. Tengok gambar atas, ha itu masa majlis perkahwinan sepupu Om di Indonesia, tahun 2013. Jadi dekat 2 tahun jugalah tak balik sana. Entah…

I Love Chinese Song, You?

Assalammualaikum. Setelah 8 hari bekerja, jadi hari ni adalah hari 'off day'. hahahhaa.. Letih tahu tak. Layan kerenah pelanggan yang cerewet. Kerja sebagai pembantu jualan memang akan jumpa berbagai jenis manusia. K…

No Life.

Assalammualaikum. Mungkin korang tertanya-tanya kenapa Om menghilang selama seminggu? No post no blogwalking kan. Alaaa... Om tahu korang rindu Om kan? Hahahahahah... Jangan rindu rindu tau. Om tak ada masa nak update en…

Turmeric Mask.

Assalammualaikum. Hai korang. Lama jugalah tak memanjakan wajah Om ni, jerawat timbul tak nak kalah pulak. Haishhh geram. Kat dahi dah penuh jerawat siap berparut. Rasanya sejak kebelakangan ini muka Om banyak masalah,…

Shopping Online Di Zalora.

Assalammualaikum. Selamat malam kepada yang sedang lena dibuai mimpi dan kepada kalian si burung hantu, sila habiskan membaca entri ini. hihihihihii. Korang pernah shopping online? Membeli-belah secara talian. Order hari…

Alhamdulilah, Tersenarai Juga.

Assalammualaikum. Alhamdulillah, Yeay... akhirnya Om dapat juga jadi salah seorang bloglist blogger terkenal, dan terlajak comel iaitu Kak Lyssa. I'm the first. Thank you kak Lyssa sebab anjurkan segmen tukar…

Tagged Question By Adiba Rusli.

Assalammualaikum. Setelah sekian lama entri ini jadi draft, Om publishkan juga. Hihihiih. Maaf ya Adiba sebab ambil masa yang lama untuk menjawab soalan Adiba. Terima kasih juga sebab sudi tagged Om. Nanti tagged lah O…

Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake

Assalammualaikum. Blog Lissa dah cantik sangat dah. Top 7 pencarian blog terkemas 2015 kot. Kipidab lissa !

Toturial : Letak Facebook Dalam Blog.

Ombak Bergigi Assalammualaikum. Selamat petang semua. Hari ni Om nak ajar korang cara letak FB dalam blog. Ha macam Om punya, kat atas tu. Rajinkan tangan korang add FB Om tau. In shaa Allah Om akan terima korang. Om tak…

Assalammualaikum.  Terima kasih sebab korang masih sudi lagi join segmen Om yang tidak seberapa. In shaa Allah, kalau segmen ini dapat sambutan, Om akan ganjakkan tarikh sebabnya segmen lepas ada yang tidak dapat join. Kesia…

Segmen #BOTW.

Assalammualaikum.  Bulan lepas Om adakan segmen pencarian bog terkemas 2015, Alhamdulillah sangat memberangsangkan. Sambutan hangat kot segmen tu, sampai Om tak tahu nak pilih blog mana yang paling paling kemas. Ya, mungkin …

Untuk Apa Bersedih.

Assalammualaikum. " When someone comes into your life, Allah sends them for a reason. Either to learn from them or with them till jannah... " Om rasa mesti korang pernah alami situasi perpisahan. "…

Toturial : Total Post dan Total Comment Di Blog.

Assalammualaikum. Selamat malam semua. Hari ni Om nak ajar korang cara letak total post dan total comment. Korang tengok gambar di bawah ok. Ikut langkah di bawah ; 1) Sign In > Layout > Add Gadget > Htm…

Yeayy.. Boleh Convo.

Assalammualaikum Alhamdulillah, Om sudah menamatkan pengajian di City University College Science and Technology dalam bidang kejuruteraan awam (diploma in civil engineering). Akhirnya penat lelah yang berliku sepanjang…

Sebelum Dan Selepas.

Assalammualaikum. Selamat petang korang. Om ni tengah tengok gambar-gambar Om dalam facebook. hahahahha... Tergelak besar wei. Dulu Om orangnya agak gelap gelita jugaklah. Kalau Om pakai baju sekolah memang confirm dari jauh…

Tips Untuk Dapatkan CPUV Nuffnang.

Assalammualaikum. Selamat pagi sayangku, apa khabar dirimu? Bangun-bangun, dah pagi dh. Matahari dah nak atas kepala dah tu, cepat bangun. Hari ni Om nak pergi mandi sungai dekat Sungai Legong, Selayang. Sambil siapkan m…

SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com

Nak join Segmen ni ? 50 blogger yang terawal dan mengikut kesemua syarat akan terpilih ! First come . First serve ! :D Caranya mudah sahaja ! SYARAT WAJIB Follow Blog Lyssa Faizureen --->  http://www.lyssasecret.com/ …

Tak Tahu Nak Letak Tajuk!

Assalammualaikum. Aku rasa kekeringan idea untuk tajuk entri ini. Hihihihi, biarlah. Korang kalau sabtu ahad selalu lepak dekat mana? Rumah? Jalan-jalan? Disebabkan 3 bulan lepas Om tinggal  di Shah Alam, jadi Om tidak ada m…

Segmen Awak Orang Mana?

Assalammualaikum. Yeay, Sekali lagi RRAI, kawan blogger yang paling Om sayang buat segmen. Nak tahu segmen apa? Ha korang boleh klik banner di atas tau.  kode warna: #CFF09E orang mana: Kota Tinggi, Johor (Tanjun…

Apa Itu CPUV dalam Nuffnang?

Assalammualaikum. Bertemu kembali. Hihihihi..   Alhamdulillah, rezeki yang tak disangka. Terima kasih Mr.Nuffnang. Sebenarnya, Om dah lama tunggu En.Nuffnang ni bagi CPUV.  Apa itu CPUV? CPUV adalah singkatan…

Tahun Baru, Template Pun Baru.

Assalammualaikum. Selamat Tahun Baru 2016! Jadi, apa azam baru korang?  Bersempena dengan tahun baru 1.1.16, aku pun dengan bangganya menukar template blog kali yang ke 729201010. Hihihihihi. Template kali ni di design sep…

Toturial : Hilangkan Tarikh Pada Post.

Assalammualaikum. Hari ni aku nak update entri banyak-banyak. Lepas geram sebab seminggu tak taip entri. Hihihihihi.. Toturial hari ni, aku nak ajar korang cara hilangkan tarikh pada post. Pada yang sudah pakar dengan blog, …