Tunjukkan catatan dari September, 2015Papar semua
Wordless Wednesday: Keep Smile, Om !

Keep Smile, Om !

4 Sebab Kami Suka Lagu Baru Ayda Jebat.

Assalammualaikum dan selamat pagi. Lagu Aydaj Jebat yang terbaru memang sangat best tapi liriknya sedikit tak faham! Hahahahhahah. Memulakan karier sebagai seorang penyanyi selepas tamat pengajian di Akademi Fantasia (AF9) b…

I Hate Myself !

Assalammualaikum. Pernah terfikir untuk benci diri sendiri? YA, aku benci pada diri aku ! Sebab apa? Aku benci pada diri aku sendiri sebab aku terlalu 'BAIK' dengan orang sampaikan satu tahap dengan ber…

British vs American English.

Segmen Blogwalking Ceria Bersama Anizz Annisa

Assalammualaikum. Nama: Raja Shuhada Raja Herman, Panggil OMM . Jenis Blog: Personal and toturial klik BANNER untuk join

Segmen Jom Tambah Follower.

Assalammualaikum. Jom tambah follower dengan join segmen #JMBELOG.blogspot.com Follower Om setakat ni, #210 Alhamdulillah dan thank you kepada yang follow belog "OMBAKBERGIGI" Om target fo…

Toturial: Pasang ChatBox di Blog

Assalammualaikum. Petang semua, hari ni aku nak ajar korang semua cara buat dan pasang CHATBOX di blog. ChatBox ni salah satu perkara yang penting untuk para newbies semua. Senang bila para blogger yang lain nak blogwalking. …

Segmen "Ucing Nak Url"

Assalammualaikum. Jom join segmen ni, tinggal beberapa jam je lagi.   Ucing Kadayan

#ThrowBack : Salam AidilAdha.

Assalammualaikum. Rasanya seminggu tak taip entri yang baru. Rindu. Baru seminggu, aku dah rasa bersawang belog aku ni. Allah, maaf ya semua. Aku balik kampung ahad minggu lepas. Niat memang nak tulis entri, ketiadaan aku buat …

Tunggu.

Aku masih tunggu. Tapi entah sampai bila. Aku masih hargai kisah lama kita. Entah kau masih peduli atau tidak ya. Aku keliru. Sama ada untuk terus jalan dan lupa, atau tunggu kau untuk datang menjelma semula.…

15 September!

You can be a Doctor and save lives… You can be a Lawyer and defend lives… You can be a Soldier and protect lives… But why to play with others’ lives??? So we simply became engineers to screw up our own lives;) Happy Engineer…

 GIVEAWAY SHAWL BY MELODI CINTA KITA

Klik banner untuk join :) Untuk giveaway ini Om tag : 1.  Syira Lokman 2.  Perdu Cinta 3.  Murni Alysa 4.  Ana Fatihah 5.  Ahlam Miera

 GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION!

Assalamualaikum semuanya. Klik banner untuk join. Hadiah menarik menanti anda. Instagram :  @ombakbee Twitter :  @ombakbergigi Facebook :  Ombak Bergigi Please read a "ucapan" below, hihihhihi…

"Face Mask Giveaway"

1.  Wajib  follow blog ni. 2. Follow my twitter  https://twitter.com/dilla_aaa 3. Follow my  google+ 3. Buat entry  bertajuk " Face Mask Giveaway ", letak banner kat atas tu and dont for…

Toturial : Popular Post Berstyle.

Assalammualaikum to all readers, Macam biasa, aku nak ajar lagi toturial. Hari ni rasa rajin sebab nak ajar toturial popular post. Disebabkan,  Emy Effendi   dah cuba banyak kali tapi tak menjadi. Popular post macam deka…

Toturial : Cantikkan Kotak Komen.

Assalammualaikum to all readers, Hari ni, aku nak ajar korang cara mencantikkan kotak komen korang. Contohnya macam di atas. Cantikkan? Aku memang suka benda yang simple. Tak nak terlalu sarat sangat. Hihihihihi. Okay, kora…

Dont Judge Challenge.

Ini Merdeka !

Assalammualaikum. Selamat pagi semua. Macam mana hari ni? Adakah hari ini hari terbaik korang? atau hari terburuk korang? hmmm tepuk dada tanya hati.... Aku pernah terdetik rasa dihati, menyesal yang teramat sebab bela…

Pagi Yang Menyedihkan.

Assalammualaikum. Selamat pagi kepada semua, esok pagi exam untuk buat kali terakhirnya. Ini bermakna aku sudah tamat diploma. Yipppiiiie... Pagi begini, sedih lah pula. Aku baru tahu aku menang GiveAway Mawar Assaufi tapi di…

Under Construction

Assalammualaikum semua. Untuk sementara ni, Belog sedang dinaiktaraf, harap maaf ye ><

“Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi

Assalammualaikum. Jom join Giveaway Dyan Zakhi. Hadiahnya sangat menarik. Klik banner untuk join.

Sup Ketam Penawar Denggi.

Assalammualaikum dan selamat tengahari semua. Demam denggi ni sebenarnya boleh membawa maut jika kita tidak mengambil langkah keselamatan. Jadi sebelum terjadinya kes maut, baiklah kita pantau keadaan rumah. Jangan ada air bert…

Berkesan! 7 Cara Melupakan Kekasih.

Assalammualaikum semua. Malam ni aku nak bagi sedikit tips, bagaimana cara melupakan kekasih a.k.a mantan. Majoriti orang di sekeliling kita pernah mengalami putus cinta dan perkara yang sangat memeritkan adalah melupakan orang…

" BROOCH Mini Giveaway"

Assalammualaikum. Om dah join segmen di atas. Syarat syaratnya sangat mudah. Marilah kita memeriahkan  segmen beliau.  Knock knock, Om Kedek Kedek~~~

segmen : UPSR oh UPSR 2015

Assalammualaikum. Om join segmen Ayu Insyirah. Segmennya untuk adik adik yang esok pagi akan hadapi peperiksaan UPSR. Kepada semua adik adik yang menduduki peperiksaan UPSR esok, "Good Luck and All the best"…

Tutorial: Letak Banner Contest Dalam Entri Cara 1

Assalammualaikum. Hari ni aku nak ajar korang cara letak banner contest dalam entri. Ya, ada sesetengah blogger masih tidak tahu lagi caranya. Ada sesetengah lagi yang dah memang pakar. Buat secara pejam mata pun boleh macam ak…

"Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1"

Assalammualaikum.  Om dah join Mini Giveaway by Impiana Cik Yanie. Klik Banner untuk join.  Alhamdullilah, syaratnya sudah om tepati. Kepada para blogger yang lain, marilah kita memeriahkan segmen Cik Yan…

Siakap Masak Stim.

Assalammualaikum. Salam Maghrib semuanya. "Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati." Alhamdulillah kenyang. Menu makan malam untuk hari ni sangat mudah untuk dibuat. Campak campak bahan, taraaaa dah…

Pemenang Segmen "Aku Punya Belog Engkau Yang Panas"

Assalammualaikum. Disebabkan tangan aku ni terpadam post segmen "Aku Punya Belog Engkau Yang Panas" , dengan sukahatinya aku nak umumkan pemenang segmen tersebut. Walaupun hadiah tak seberapa tapi masih ada lag…

Berita Tergempar, Sila Baca !

Assalammualaikum. Berita tergempar! Aku dengan secara tidak sengaja terpadam post segmen "AKU PUNYA BELOG ENGKAU YANG PANAS." Haish sabar jelah. Dengan dukacitanya, mungkin esok atau lusa, aku akan umumkan pem…

"SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY"

JOM JOIN SEGMEN: BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY (blog anda akan diletakkan di dalam bloglist saya disidebar secara kekal) TAMAT PADA 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM segmen theyanaonly ni bukan sekadar blogwalking tapi gi…

Mood Study Pun Bermula.

Assalammualaikum dan hai semua. Minggu depan bermulalah peperiksaan semester akhir. Berdebarnya sebab dah nak practical. Yeay. Habis practical boleh pergi bercuti. Sekarang ni, nak bercuti pun kena fikir banyak banyak ka…