Tunjukkan catatan dari Ogos, 2015Papar semua
Boat Noodle at Times Square.

Assalammualaikum. Hai semua. Selamat hari merdeka kepada semua rakyat Malaysia. Disebabkan hari ini cuti merdeka, jadi aku pun bercadang pergi ke Times Square. Mulanya niat untuk membeli belah dan melepaskan rindu dekat …

Site Visit at Puncak Niaga, Wangsa Maju.

Assalammualaikum. Lama juga tak menaip. Aku rindu tapi apakan daya, kekangan masa mengatasi segalanya. Ya, pagi tadi, aku dan kawan kawan pergi lawatan sambil belajar di Loji Pembersihan Air Puncak Niaga di Wangsa Maju. Ada yan…

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan. Tanggal 31 Ogos…

Hey Brother, Why Do You Want Me To Talk?

Hey brother, why do you want me to talk? Talk and talk and the real things get lost. Talk and talk and things get out of hand. Why not stop talking and think? If you meet someone good, listen a little and speak. …

Rahsia Mata Wanita, Shhhhh....

Assalammualaikum. "Orang kata, kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada." Mata juga mengungkap pelbagai makna. Contohnya, dari mana data…

Dia. Kawan Kau ?

Assalammualaikum. Dia. Kawan kau? Bila orang tanya pertanyaan tersebut, apa yang kau jawab? Kau nak jawab ya? Padahal, hari hari makan hati. Mungkin sepanjang tempoh berkawan itu, kau tak sedar mulut kau terkeluar kata kat…

Toturial : Burung Twitter Terbang Terbang Terbang Dan Terbang.

Assalammualaikum dan Hai semua.  Kepada para blogger yang mempunyai Twitter. Korang mesti kenal burung di atas tu kan? Hihhihihi. Tipulah kalau tak kenal, babap karang. Kali ini aku nak ajar korang letak burung twitter n…

Senarai Peserta Segmen 'AKU PUNYA BELOG ENGKAU YANG PANAS' by OmbakBergigi.

[Klik Gambar Untuk Ke Segmen] Assalammualaikum dan hai semua. Okay baiklah, entri ini adalah senarai peserta untuk segmen 'AKU PUNYA BELOG ENGKAU YANG PANAS.' Untuk pengetahuan semua, saya akan update senarai pese…

Isnin Moody.

Esok isnin, assignment banyak tak siap lagi.  Biar gambar diatas menggambarkan perasaan aku sekarang ni. Okaylah bye. Aku nak buat keje, Assalammualaikum. Have A Sweet Sour Dreams and "HAPPY WORKING&…

1st GIVEAWAY bt@Mawar_Assufi

Assalammualaikum dan hai semua. Jom kita join giveaway Mawar Assufi. Syarat syaratnya sangat mudah. Tak susah mana pun. Klik SINI SINI SINI  untuk join okay.  Bismillahirrahmanirrahim. Dengan ini, saya @ Mawar_Assuf…

Toturial : Bentuk-bentuk Border.

Assalammualaikum dan selamat pagi. Hari ini aku nak terangkan kepada korang semua tentang bentuk bentuk border. Korang tengok tak dekat sidebar aku tu? Kan dah tak berbentuk petak, ha.... sebenarnya bentuk bentuk border ni bole…

Short Vacation at Terengganu part 1.

Assalammualaikum. Amboi tajuk entri, tak nak kalah. Hihihi. Ya ya dan ya. Jumaat, sabtu dan ahad bulan lepas, aku pergi Terengganu. Tak lama pun, cuma tiga hari dua malam. Ehh dah macam bercuti pula. Sebenarnya, mari ke Terengg…

Selesai Satu Beban.

Assalammualaikum. Salam Jumaat kepada semua umat islam. Cik abang tu baru balik solat jumaat ke? hmmm alhamdulillah sejuk mata memandang. Tergetar juga jiwa ini. Poyo~~~~~ Bergetar lah sangat. Perut aku ni daripada tadi berdond…

Fakta Mengenai Anak Ketiga !

Assalammualaikum. Hai semua. KL hujan lebat malam ni. Sejuk. Ini adalah masa yang paling sangat paling sangat dan paling sangat sesuai untuk tidur. Feels like at Korea. Sejuk gitu~~~ Hihihhihii.. Ya aku anak ketiga darip…

Belog Berwajah Baru Lagi !

Assalammualaikum dan selamat petang. Hai semua, harapnya korang sihat senantiasa. Aku macam biasa, sihat Alhamdullilah dan masih bernafas lagi di muka bumi Allah yang luas ini. Korang buat apa je hari ni? Takkan tidur? Takkan m…

Toturial : Add A Gadget Atas Header.

Assalammualaikum dan selamat petang. Dengan berbesar hati, petang ni aku nak ajar korang cara tambah add a gadget atas header. Bila korang klik blog aku mesti ada iklan nuffnang atas header kan? Haaa ni yang nak kongsikan deng…