Tunjukkan catatan dari Februari, 2015Papar semua
Tips Menanam Keyakinan Diri.

Assalammualaikum ^^ Hari ni, aku nak kongsikan sedikit tips menanam keyakinan diri. Selamat mencuba ^^ 1) Percaya pada diri. Katakan korang boleh ! 2) Jangan takut dan teragak-agak melakukan sesuatu yang positif dan ba…

Assalammualaikum dan salam Jumaat. Kecewa? Semua orang ada perasaan ini dan mesti pernah mengalami. Mungkin ada yang kecewa dengan cinta, keluarga, pekerjaan dan sebagainya. Tapi jangan terlalu kecewa, cuba positifkan diri. B…

Segmen www.sitisharini.com

Assalammualaikum ^^ Jom join, syaratnya semudah gosok gigi >< CLICK BANNER TO JOIN! Assalamualaikum semua=) Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.…

Awak Jangan Perasan Cantik Okay?

Assalammualaikum ^^ Perempuan yang cantik akan menggedik dengan lelaki, Muslimah yang cantik akan sentiasa rasa dirinya biasa biasa saja, Perempuan yang cantik akan suka membuka auratnya, Perempuan yang perasan cabtuk aka…

Review : Maybelline BB Stick.

Assalammualaikum. ^^ Hari ni berbesar hati buat review, tak silap yang pertama kali. Aku memang suka makeup, dulu hanya pakai bedak tepek tepek kat muka. Disebabkan menjangkau usia 20-an, penjagaan dan kecantikan wajah perlu di…

Wordless Wednesday. #15

Assalammualaikum ^^

Tips Mengurangkan Sakit Tekak.

Assalammualaikum dan selamat pagi ^^ Lepas mandi semalam, terus rasa sakit tekak. Sangat sangat perit. Minggu lepas, sakit ulser dekat tepi lidah. Sampaikan tak boleh nak makan, mengunyah pon sakit. Ini mungkin disebabkan j…

Lirik Lagu : Wanita Terbahagia, BCL.

Assalammualaikum penduduk bumi ^^. Disebabkan aku selalu dengar lagu ni, Wanita Terbahagia. Aku dok ulang ulang kat YouTube. Jadi ni liriknya. Jujur ku mengakui Pantas ku beri Seribu pujian buat kamu Jauh di dalam hat…

First Date With Her.

Assalammualaikum. Akhirnya, dapat juga dating dengan Shirel. Plan plan tapi tak jadi. Haish. Jadi tadi habis exam, makan makan dekat Tnb canteen pastu terus pergi KLCC. Buy something. Tak ada mood nak taip panj…

Blogwalking Journey With JJAJJA.

Assalammualaikum. Jom join blogwalking ni. Syaratnya semudah gosok gigi jer ^^. Klik  SINI SINI  .

Tips Study Last Minute.

Assalammualaikum penduduk bumi ^^. Second day exam hari ni. Alhamdulillah, paper Fluid Mechanics aku jawab dengan jayanya. Ni kejap lagi paper, Structural Analysis. Okay get ready. Sebenarnya, aku bukan jenis yang suka stud…

Segmen: Blogwalking Bersama Ayu Insyirah.

Assalammualaikum. Jom join segmen Ayu Insyirah.  Syarat-syaratnya semudah gosok gigi ^^  Jom serbu! Klik  SINI SINI SINI  untuk join. Anda ditag: Rafzan Tomomi Miss Oren Cik Candy

Kehilangan Bukan Melemahkan.

Assalammualaikum and hello :) First paper of midterm exam today. Hahahahahaa. Sebelum ni aku pernah dipertemukan dengan seorang hamba Allah iaitu seorang Hawa. Dia seorang yang cantik. Aku dan dia rapat disebabkan aku se…

Ready for Midterm Tomorrow.

Assalammualaikum. Rasanya dah cukup puas bercuti selama 10 hari. Sudah terlebih lebih cukup melepaskan rindu pada mak, abah dan adik adik. Beginilah hidup seorang perantau. Yang jauh dirindui. Tak gitu. Tak terlambat rasanya u…

Wordless Wednesday. #14

Assalammualaikum ^^

Ayam Masak Pedas.

Assalammualaikum. Here, the first recipes for you all guys. Simple, easy and not take the long time. Jangan malas dara dara sekalian. Tak perlu keluar banyak duit untuk resepi ni.  Hehehee Selamat Mencuba.  &qu…

Tips Mencuci Wajah.

Assalammualaikum. Setiap hari muka korang akan terdedah pada kekotoran, macam habuk. Ingat senang ke cuci muka, bukan mudah semudah gosok gigi tau. Cuci muka tak cukup dengan mencuci muka dengan menggunakan air paip. Takkan air…

" First Mini Contest by Si Kosong "

Assalammualaikum ^^ Jom join segmen kawan kita ni. Syaratnya semudah gosok gigi je tau :) Klik SINI SINI  untuk join.  Selamat menjoin. Hehehee.

Awak, Kawan Yang Paling Baik Pernah Saya Berkawan.

Assalammualaikum。 Salam sadis untuk kau. Semalam saja terjah terjah blogger yang meningkat naik. Entri yang menarik diorang tulis, memang terbaik lah. Macam aku, sedang sedang saja. Tiada yang menarik perhatian pembaca. Aku cub…

Wordless Wednesday #13

Assalammualaikum ^^

Aku Anak Nelayan.

Assalammualaikum. Jujur, aku katakan, aku anak nelayan. Aku dibesarkan dengan duit titik peluh seorang nelayan iaitu Abah aku. Abah aku tak seperti ayah, papa korang. Kerja di pejabat, berkerjaya. Boleh dikatakan cukup u…

Segmen Bloglist February by Ombak Bergigi.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ Baiklah aku mulakan dengan Bismillahirahmanirrahim. In Shaa Allah, akan memberkati first segmen aku. Petang ni, 31 Januari 2015, hari Sabtu Jam 5pm. Aku gatal gatal buat…

A Day With My Best Friend.

Assalammualaikum. Maaf lah terhilang pulak dari blogging. Seminggu tak ada entri yang menarik, rasa bersawang pulak. As a student, memang banyak assignment. Ni pon ada yang tak siap lagi. Aku curi sedikit masa untuk taip ent…

Assalammualaikum. Saya memohon maaf tak sempat nak update senarai peserta,  alhamdulillah hari ni ada kelapangan masa.  Terima kasih kepada yang join, walaupun tak ramai, Alhamdulillah. Okay, ini senarai list peserta …

Wordless Wednesday #12

Assalammualaikum ^^

Mata Berpinor!

Assalammmualaikum. Macam biasalah hari Ahad, my works is makan dan membuta. Aku tak ada kawan nak ajak melepak. Aku tak ada duit nak shopping. Duit ala ala kadar jer aku ada. Nak buat part time aku risau nanti tak focus deng…