Tunjukkan catatan dari 2015Papar semua
Pencarian Top 5 Blogger 2016

Assalamualaikum *tekan banner untuk join Tag rakan :  RRAI. Nama panggilan dalam blog :  OM a.k.a Ombak Bergigi. Unik tak? Nama panggilan yang pelik sesuai dengan sikap Om yang pelik. Tempoh pengala…

Senarai Pemenang Pencarian Blog Terkemas (Top 5).

Assalammualaikum. Selamat petang semua. Stress juga hari ni, kesesakan lalu lintas yang teruk di highway senawang - seremban. Kematu buntut ni. Tapi alhamdulillah selamat sampai setiawangsa. Jam 8 nanti balik Shah Alam pula.…

Kurus Sebab Apa?

Assalammualaikum. 3 hari habiskan cuti umum di kampung. Internet maxis terus hilang macam tu je. No whatsapp, no facebooking and also no blogging. Ini pun merompak masa dekat cyber cafe yang macam chipsmore, kejap buka kejap…

Senarai Pemenang Pencarian Blog Terkemas (Top 15).

Assalammualaikum.  Maaf atas kelewatan mengumumkan pemenang "Pencarian Blog Terkemas 2015" ,  Mesti korang tak sabar nak tahu siapa pemenang. Alhamdulillah, aku dah jumpa pemenang. Disebabkan ramai peserta yang join…

Busy Seantero.

Assalammualaikum. Busy seantero. Aku pun tak tahu kenapa di saat saat akhir tamatnya latihan industri, aku semakin sibuk. Minggu lepas sibuk dengan presentation. Minggu ni pula, aku sibuk dengan kerja kerja office yang …

Riuh !! Followers Blog Berkurangan !

Assalammualaikum. Huarghhhh... Aku ingat aku sorang je yang alami masalah followers yang makin dan bertambah berkurang. Rupanya rakan blogger aku pun turut alami perkara yang sama. Izyan Cinnamon dan juga Rrai pun terkena te…

Tips Turun Dan Maintain Berat Badan.

Assalammualaikum. Ehem ehem... rasanya berat badan aku masih maintain sehingga sekarang. Biarpun rakan aku kata, aku terlihat sangat kurus tapi berat badan alhamdulillah masih memuaskan hati. Kadang ada juga yang paksa…

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS

HADIAH [] 4 x Diari Planner Tahun 2016 3 x Hadiah Saguhati TARIKH BERLANGSUNG : 5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015 KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!!  TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

Batch 2 : Senarai Pendek Pencarian Blog Terkemas 2015 !

Assalammualaikum. Alhamdulillah dan tahniah untuk 30 blogger yang berjaya ke saringan akhir. Yeay.. tahniah.. Untuk yang tidak terpilih, jangan nangis sambil hentak kaki tau. In shaa Allah , next year aku akan buat lag…

Sabar Tau.

Assalammualaikum. Hai semua, korang sihat? Minggu ni adalah minggu yang sibuk untuk aku. Aku sibuk uruskan kerja praktikal, aku sibuk uruskan presentation dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.  Untuk pengeta…

Arghhhhh Tolong!

Assalammualaikum. 15 Disember iaitu hari selasa, esok. Tarikh tersebut yang buat aku pening kepala. Non stop thinking about this. I'm really want score this last presentation before I'm graduated. Ya, aku tak ada…

Assalammualaikum. Hari ni aku nak ajar korang macam mana nak letak "Welcome Di Blog." Ianya sangat mudah dan korang cuma perlu ikut langkah di bawah. Selamat mencuba. 1) Login ke blogger. 2) Klik layout…

Tolong Beritahu Jodohku.

Tolong beritahu jodohku, aku ada beberapa pesanan untuknya, Tolong beritahu jodohku, cinta agung lagi suci adalah cinta dariNya, Tolong beritahu jodohku, cinta pada manusia boleh buatnya lupa Tolong nasihatkan jodohku, j…

TITLE TITLE TITLE TITLE Assalammualaikum.  Pagi ini aku berbesar hati nak kongsikan dengan korang satu lagi toturial. Aku nak ajar korang buat Navigation with Hover. Hope korang enjoy. 1) Layout > Add a gadget >…

Malulah Wahai Diri.

Assalammualaikum. Penat. Bosan. Kecewa. Sedih. Marah. Semuanya negatif. Sukar sekali milik positif mengambil ruang ketika ini. Ya, pabila di suatu saat tahap semua  nilai negatif  mengambil tempat, segala-galanya akan b…