Tunjukkan catatan dari 2014Papar semua
Zaman Itu....

Assalammualaikum. Fuhhhh... petang yang nyaman. Mendung, maghrib tak lama lagi menjengah. Angin pula meniup bak sepoi bahasa. Nyaman sekali. Cehhwahh.. Aku nak cerita zaman kecik kecik aku dulu, sepuluh tahun yang lepas. Aku in…

Coklat Homemade Again.

Assalammualaikum. Memandangkan hari ni, aku tak pergi mana mana. Tak lepak pon. Masa banyak habis dengan entri blog. Sebab aku gian nak menulis blog yang usang ni ha. Hari ni, aku melantak coklat yang aku buat semalam. Favourit…

Assalammualaikum wbt. Deepavali nak dekat dah, korang dah buat preparation ke? Hahaha. Aku bila cuti ni , memang makan dan tidur lah jawabnya. Nak balik kampung, memang malas tahap cipan. Macamlah johor tu jauh sangat. 5 jam dah…

Terima Kasih Abah.

Assalammualaikum. Hari raya haji hari tu, Abah suruh balik kampung. Tapi aku betul betul malas sebab 5 hari jer cuti. Bukannya lama mana pun. Kebetulan, along pergi kursus naik pangkat kat perak dan akak ipar aku pulak nak ber…

Happy 3K Follower on Instagram

Assalammualaikum wbt. Siapa ada instagram? Rasanya rata rat semua ada instagram kan. Laman sosial yang boleh aku kongsi gambar gambar menarik aku. Menarik lah sngat. Jadi, semenjak dapat handphone baru ni, barulah giat aktif de…

Happy Birthday Nadiah Khasirat

Assalammualaikum. Semalam birthday classmate kau. Dah 19 tahun dah. Aku nak nyanyi untuk kau naddy. Happy birthday to you~~~ Happy birthday to you ~~~ Happy birthday to nadia ~~~ Happy birthday to you~~~ Allah selamatkan ka…

Bercinta buang masa.

Assalammualaikum. Ehem ehem, sebut pasal status. Ada yang tak percaya yang aku masih bujang. Diorang pelik kenapa sampai sekarang, aku tak pernah cerita pasal kesayangan atau boyfriend. Nak nak yang si tanya tu pulak, kawan spm …

Coklat Homemade

Assalammualaikum. Hari ni terfikir nak buat coklat homemade. Tapi barang barang ada yang belum beli lagi. Coklat compound, sepatutnya memang wajib wajib ada tapi aku terlupa pulak nak beli. Akak ipar dah mula menunjukkan kesero…

Assalammualaikum. Hye you alls. Hye everybody. Hye awak. Hye dia. Hye hye and hye. Terasa lama tak update entri, lama sangat. Lama lama lama. Straight to the point, apa pendapat korang bila workshop architecture melibatkan en…

assalammualaikum dan salam sejahtera.. hello dunia. hai muslimin dan muslimat. MasyaAllah. Lama sungguh tak membebel dekat blog ni. Lama lama lama. Tak mengarut. Tak berceloteh. Tak bercerita. Ada yang tegur dalam gmail baru …

Assalamualaikum wbt. penghujung bulan mei dah menjengah, tak lama dah bulan jun, bulan puasa untuk umat islam. idea nak menaip diari online ni makin hari makin pupus. tak tahu lah sebab apa boleh jadi macam ni. aku menaip ni pu…

Perubahan?

Assalammualaikum wbt. Oke macam ni, straight to the point! Aku nak bagi tahu yang aku makin lama makin berubah. Jeng jeng jeng... Perubahan itu sebenarnya penting untuk setiap manusia. Hanya orang yang berani sahaja mampu mel…

Wordless Wednesday #4

Assalammualaikum wbt. hahaha. waktu ni, dalam studio, tempat aku lepak, tempat aku berselfia, bermonopod dan seangkatannya. Ini lah akibat kalau masing-masing perangai gila. urgghh. itu je kot aku nak berkata. hari ni k…

Photoshoot by Limelight Photography

Asssalamualaikum wbt. Serba salah aku jadinya, maklum dah lama sangat tak kemaskini blog aku yang semakin usang ni. Agak-agak masih ada ker manusia yang sudi singgah blog aku ni? Allah. Aku rindu nak berblogging ni. Keadaan yan…

its gone

Assalamualaikum. .. Fuhh... midterm belum selesai lagi. Tinggal satu paper jer lagi. Paper tu tentang bearing. Tak ada la susah mana, macam soalan matematik spm. Harap dapat full marks. Sebenarnya, entri kali ni.. aku cuma na…

Site Visit at Morib.

Assalamualaikum wbt dan selamat petang. Rasanya sudah mendekati setahun bergelar mahasiswi kolej di Petaling Jaya dan sudah 2 tahun meninggalkan alam persekolahan, aku rindukan saat itu. Masa itu datang dan pergi,namun kenangan…