Assalammualaikum & hello there!



TIBA TIBA PV NAIK MENCANAK | Bulan januari tahun ni Om pun alami benda yang sama. Klik SINI. Tapi itu disebabkan oleh spam dari Isreal, apa yang Om tahu tak bagus untuk blog kalau banyak spam dari Isreal. 

As a routine, tiap pagi Om akan check berapa banyak PV untuk semalam. Om memang target setiap hari kena ada PV lebih kurang 300. Itu yang gigih cek tiap tiap pagi. Tapi kenapa tiba tiba naik mencanak?



Tengok tu 2/7/19 Jam 7 petang dekat 878 views. Om refresh statistik tu still sama jugak tapi bila cek nuffnang tak dapat views sebanyak tu pun. Normal macam hari lain. A little bit confuising sebenarnya. Nak kata spam dari Israel bukan dah. I don’t know. Ada sesiapa pernah alami macam Om? It is normal for blog?