Jom Kemas Kini Pada Google+ Dan Blogger

Assalammualaikum & hello there!

Setelah semalaman I dok menggoogle je, finally I jumpa solutiosn untuk selesaikan masalah google+ tu. I harap pada korang yang masih bergantung pada google+, cepat cepat kemas kini. In syaa Allah di kemudian hari tiada masalah sebab kita dah settle masalah tu dengan cepat.


Google+ Profile : Pada March 2019, Blogger akan kembali hanya mempunyai profil Blogger. Pengguna yang telah memilih profil G + pada masa lalu akan muncul sebagai pengarang yang tidak diketahui sehingga mereka seterusnya masuk ke Blogger dan membekalkan nama dan avatar paparan baru.

Jadi, sila klik pada TIDAK/NO.Widget Google+: Sokongan untuk widget "+1 Kata", "Google+ Pengikut" dan "Google+ Badge" di Layout tidak lagi tersedia. Semua contoh widget ini akan dikeluarkan dari semua blog.

Butang +1: Butang + 1 / G + dan pautan saham Google+ di bawah catatan blog dan dalam bar navigasi akan dialih keluar.

Segala jenis widget yang berkaitan dengan Google+, sila disable secepatkan mungkin. Even dah banyak pengikut di Google+, terpaksalah merelakanmu walaupun terpaksa.Komen Google+: Sokongan untuk Komen Google+ akan ditolak, dan semua blog yang menggunakan Komen Google+ akan dibalikkan semula untuk menggunakan ulasan Blogger pada 4 Februari 2019. Malangnya, komen yang disiarkan sebagai komen Google+ tidak boleh dipindahkan ke Blogger dan tidak lagi muncul pada anda blog.

Tukar je Ulasan Google+ kepada TIDAK/NO. Nasib baik I tak guna google+ komen kalau tak semua hilang tau nanti.

I harap dengan entri ni membantu korang semua ye.

5 Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

 1. thanks for the steps. abam kie dah disable semua hal berkaitan dgn google+.

  BalasPadam
 2. Alhamdulillah.. Terima kasih OM..
  Dah berjaya disable semua yang berkaitan G+ ini..

  BalasPadam
 3. yesss... selesai permasalahan saya... sibuk jak i wonder dengan G+ ni... rasa syukur sangat tercampak kat sini... ;)

  BalasPadam
 4. https://misseffah-ara.blogspot.com/2019/02/bercuti-seminggu-nortaqifa-abd-shaidi.html cik OM.. sila betulkan apa yang patut dalam entry saya... saya ada backlink kan block cik OM....

  BalasPadam
 5. sha pernah letk kejap google+ ni kat blog pastu rasa semak buang 😌😂😂

  BalasPadam

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

Terbaru Lebih lama