Assalammualaikum uolls.

What makes you different from everyone else?

I tertarik dengan tajuk entri daripada 30 days blog challenge. I nak join tapi faham-fahamlah mood nak menaip kadang sangat tak menentu. Jadi, this random post that I want to share it with you guys. I know setiap orang tu ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Tapi apa yang buat diri kita berbeza daripada orang? Buntu jugaklah I nak pikir. Here we go!

Suka dengar lagu Sepanyol.
I love spain song. I tak faham maksudnya but I cuba google translate from some word that I really wants to know. Semestinya, bila nak menyanyi lagu dalam bahasa sepanyol tersangatlah susah, berbelit lidah tau. I suka remix lagu sepanyol dan makes me relax for awhile.

Bekerja full time di site.
Part ni dah jelas berbeza. I choose to working full time at site sebabnya I a kind of person yang cepat boring bila bekerja di dalam ofis. I suka kerja bebas. Kerja site ni macam-macam boleh cuba & nampak. Kerja site buatkan I makin hari makan matang nak berhadapan dengan kehidupan. 

Berperang dengan jerawat.
I dont know since I working at site, I got a very sensitive skin. Dua tahun I alami jerawat yang sangat teruk. Sebelum ni, I tak pernah alami, muka pun bersih dan bebas daripada jerawat. Dulu macam-macam boleh makan, but now semua dah berpantang. Until now, I still fight for get a healthy skin. 

Ni muka tahun lepas, tahun ni macam mana? Boleh check on my ig @ombakbergigi

Bergerak sendiri
I kind of person yang suka bergerak sendiri without friends. Bayangkan, I can go shopping, tengok wayang dan makan sorang di any mall that I wanted to go. I never afraid to being alone. Dulu, I suka jugak hang out dengan kawan-kawan. But I have a bad friendship, so better I being alone. I tak suka berharap sangat dengan orang, mana yang boleh I usahakan, In shaa Allah I usahakan. Lagi pun, I tak suka tunggu orang. 

Tak suka bergantung dengan orang
This is I feel so different with everyone else. I tak suka bergantung sangat dengan orang lain such as friends. Mungkin sebab dah terbiasa bersendiri agaknya. I dont know. So far, I just want to be independent person. Thats it.

So whats about you?