Assalammualaikum.

Ini semua sudah ditakdirkan sejak azali lagi. I percaya semua ni Allah dah takdirkan. I happy sebabnya doa yang selama ni I minta dah termakbul.

SPM dulu I student of prinsip akaun, I got B+ for that subject. I never expected that I get that results. Sebelum ni I bercita-cita untuk jadi seorang chef. Yes memang lawak tapi I rasa tak sesuai dengan jiwa I. I seorang yang suka kerja di belakang tabir dan tiada paksaan. I tak suka kerja under stresses sebab ianya akan ganggu emosi I. I plan juga sebelum sambung study in diploma, I nak amik culinary art, I apply tapi I macam tak rasa hidup I akan pergi ke arah tu. I dapat rasa kan hidup I lepas habis belajar memang akan jadi seorang yang sibuk.

My mom minta sangat I jadi jururawat. I tolak baik-baik sebab I tak minat nak berhadapan dengan ramai orang dan I not a lovely person. Until now, my mom still give me that hope and her dream will come true. I'm truly sorry mom. Kerja di site will be my destiny! 

I pun daftar kat kolej dengan bangganya ambil diploma in civil engineering. I tak tahu apa apa sangat pasal engineering. Become an engineer memang susah, we need to think how to slove the problem and I not good on that. I cakap lantaklah, kalau rasa tak boleh bawak bidang ni , I nak drop this subject sem ketiga nanti.

But again, Alhamdulilah I mampu buat untuk 1st & 2nd sem. I cant believe that. So I go on je belajar civil engineering and terus graduated as diploma holder. 


So now dah almost 2 years and half kerja di site as a site supervisor. I'm glad that Allah selalu permudahkan urusan I daripada mulanya dapat kerja till now. I dah settle convo dan I menganggur hampir sebulan. My friend pun cari I, dia tanya samada I nak kerja site atau tak. I dah tak pikir apa masa tu. Apa yang I pikir, I nak ada duit & bantu mak abah dan adik-adik. So far, Allah permudahkannya. I got that job on Feb 2016. 

I expect that when I interviewed, mesti banyak soalan manager tu tanya. I dah prepare dah siap siap soalan apa yang dia tanya. I tak sangka, manager tu just tanya,

"You sanggup ke kerja site panas panas? You sanggup korbankan kulit putih you ni?"

I was like, eh ni soalan interviewed ke. Senangnya soalan. I tak pikir panjang, I cakap, Yes I can. Maka bermulalah pekerjaan I. Fuhhh lega. Interviewed yang paling senang I nak hadap. 


So now, here I am. The keys is jangan memilih. Bersyukur je dengan setiap peluang dan jalan yang Allah dah buka untuk kita. Kalau bukan minat, go give a try. Jangan bagi alasan okay?