Menunjukkan catatan yang berlabel tutorialPapar semua
Tutorial Pasang Iklan Adsense Matched Content Pada Blog.

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Tutorial Pasang Iklan Adsense Matched Content Pada Blog. | Alhamdullilah, rezeki yang daku tunggu sepanjang menjadi seorang blogger. Semalam bila daku check di google adsense, eh dah ada p…

Tutorial : Letak Backlink Contest Dalam Entri

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Tutorial : Letak Backlink Contest Dalam Entri  | Rasanya blogger lain pun dah tahu tutorial ni, tapi daku tetap nak ajar jugak untuk blogger newbie yang tak reti nak backlink segmen atau …

Tutorial : Scroll Box For Blog Archive.

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Tutorial : Scroll Box For Blog Archive. | Lama dah tak buat tutorial, hari ni daku nak share cara buat scroll box for blog archive. Boleh tengok rupa scroll itu macam mana. Biasanya …

Assalamualaikum. Hai korang, hari ni aku nak ajar korang macam mana nak letak ayat di bawah setiap post. Let's start. 1) Log in > Template > Edit HTML 2) Korang tekan CTRL + F dan cari kod di bawah ini : …