Assalammualaikum.
Bismillah.






Tazkirah Ringkas #30 |  I feel like, ini yang ramai kena faham. Ketakutan atau kebergantungan ? Takut takde duit, takut hilang kerja, takut tak hilang kawan, takut hilang kuasa, takut tak famous. takut.. takut .. takut .. but do we really rely on Allah bila kita dalam ketakutan. Allah tuhan semesta alam. Yang mentadir seluruh makhlukNya. 


 لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْض

Yang memiliki segala apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi


Everytime kita serabut fikirkan masalah dunia , cuba kita sama-sama cari cara untuk bergantung kepada Allah. Salah satunya dgn setting your mind ( berserah diri & usaha ) + doa . Yakin sepenuh hati dgn doa yang dibaca. Mungkin the first few times baca doa susah nak timbul keyakinan, insyaAllah the more you recite the more you’ll believe in it.

5 Ulasan

  1. berdikari tu penting kan, jgn selalu bergantung..nanti tak berdikari :) lagipon Allah ada kan

    BalasPadam
  2. Betul tu, last2 memang kena harap diri sendiri

    BalasPadam
  3. Betul kak om. Kadang kita rasa kita buat yang terbaik dah tapi lupa DIA yang menggerakkan segala. kena berserah diri dan sentiasa bersangka baik bahawa setiap yang berlaku ada hikmah dan sebabnya. samada positif atau negatif kita kena accept.

    BalasPadam
  4. sangat bermanfaat,,, slm kenal dari indonesia

    BalasPadam
  5. Ya Allah..terasa pulak dengan posting ni. Insyaallahhhhhhh ammi cuba divertkan kebergantungan ammi ni.

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!