Tunjukkan catatan dari Ogos, 2020Papar semua
LIRIK LAGU BLACKPINK with Selena Gomez | Ice Cream

come a little closer couse you looking thirsty Imma make it better sip it like a \slurpee Snow cone chilly Get it free like Willy In the jeans like Billie You be poppin like a wheelie Even it the sun you know I keep it icy You co…

Preloved Giveaway by Raydah

Assalammualaikum & hello there! Preloved Giveaway by Raydah   | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk join. Suka datang blog Raydah …

Segmen Bloglist Pertama Blog SalatulZarida

Assalammualaikum & hello there! Segmen Bloglist Pertama Blog SalatulZarida   | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk join.

Tazkirah Ringkas #25

Assalammualaikum & hello there! Salam Maal Hijrah 1442H semua! Awal Muharam ni eloklah niat nak jadi diri yang lain, yang lebih baik. Cari satu amalan untuk kita tambah dalam harian. Contoh, istigfar sehari seratus kali, sed…

Jom Betulkan Cara Berdoa Agar Lebih Berkesan & Makbul

Assalammualaikum & hello there! Jom Betulkan Cara Berdoa Agar Lebih Berkesan & Makbul | Setiap kata yang keluar dari mulut kita ni adalah doa. Doa yang baik inshaaAllah akan dimakbulkan tapi kita perlu tahu, kadang dala…

Kenapa Orang Lain Tak Nak Komen Entry Di Blog?

Assalammualiakum & hello there! Kenapa Orang Lain Tak Nak Komen Entry Di Blog? | Sebagai seorang blogger, komen adalah salah kepentingan bagi blog korang. Dari situ, kita boleh tahu sebenarnya blog kita masih ada pembaca yang…

LIRIK LAGU Hael Husaini | BUJANG [Official Music Video]

Temanku semua semua bahagia Masih aku sendiri Temanku semua semua sudah berpunya Masih aku sendiri (Chorus) Dan masih tercari Erti rasa hati dimiliki Dan dicintai (Chorus 1) Malam ini ku ingin jatuh cinta Lupakan semua sementara …

7 Tanda Bersalin Semakin Dekat Yang Perlu Ibu Mengandung Ambil Tahu!

Assalammualaikum & hello there!  7 Tanda Bersalin Semakin Dekat Yang Perlu Ibu Mengandung Ambil Tahu |  Sebenarnya, daku ni sedang menghitung hari nak bersalin. Hari ni dah 38 minggu 2 hari bermakna ada lagi 1 minggu 5 har…

LIRIK LAGU (OST 7 Hari Mencintaiku 2) Dato' Sri Siti Nurhaliza | Aku Bidadari Syurg...

Verse  Takdir kita telah bersatu Kerna keangkuhan kupinggir kasihmu Kini baruku sedari Abadinya cinta Hingga akhir cintaku Pre C/O  Walau kau kusayangi Ku turut kata kau yang terluka Maafku tak sempurna Kiranya dikau tak bahagia …

Naruko Raw Job’s Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Foaming Wash Review

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Naruko Raw Job’s Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Foaming Wash Review  | Lama juga tak update entri review produk. Sekarang ni since pregnant, daku tak ikut sangat …

Dugaan Laptop Rosak!

Assalammualaikum & hello there! Dugaan Laptop Rosak! | Geram je bila on laptop tak menyala langsung screen. Dah lah laptop suami, menyesal jugak tak dengar cakap suami. Suami pesan kipas laptop jangan terlindung nanti motherb…

Tazkirah Ringkas #24

KENAPA REZEKI SUSAH NAK MASUK? Semua manusia mahukan rezeki yang banyak dan melimpah ruah. Ramai diantara kita mungkin pernah mengalami masalah kewangan atau kesuntukan duit dalam hidup. Berdasarkan konsep rezeki yang telah dip…

Ask Me Anything Challenge

Assalammualaikum & hello there! Ask Me Anything Challenge | Disebabkan daku kekurangan idea untuk entri blog/personal, daku menggunakan tajuk daripada Beeha Azman . Klik pada nama tersebut, nanti keluar entri dari blog beliau…

Kenapa Perlu Minum Air Gula Ketika Mengandung?

Assalammualaikum & hello there! Kenapa Perlu Minum Air Gula Ketika Mengandung? | Setiap ibu mengandung pasti akan gerun bila terdengar kisah tentang minum air gula. Minum air gula atau Ujian MGTT (Modified Glucose Tolerance…

Resepi Daging Masak Merah Ala Thai KanKunKap, Jom Cuba!

Assalammualaikum & hello there! Resepi Daging Masak Merah Ala Thai KanKunKap, Jom Cuba! | Lama juga dah tak update entri resepi, terakhir update tentang daging prosperity jika tak silap. Hari ni, daku nak kongsikan lagi res…

Tutorial : Letak Backlink Contest Dalam Entri

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Tutorial : Letak Backlink Contest Dalam Entri  | Rasanya blogger lain pun dah tahu tutorial ni, tapi daku tetap nak ajar jugak untuk blogger newbie yang tak reti nak backlink segmen atau …

#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari

Assalammualaikum & hello there! #Segmen: Giveaway dan MEncari Bloglist bynadiajamhari     | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk jo…

PG Mall - Best Place To Shop Online!

Assalammualaikum & hello there! PG Mall - Best Place To Shop Online! | As Malaysians, we love to shop online and one of the best online shopping malls with irresistible deals and discount is PG Mall! Have you heard about PG …

Setengah Juta Pageviews, Terima Kasih Semua!!

Assalammualaikum & hello there! Setengah Juta Pageviews, Terima Kasih Semua!! | Amboi! Amboi! Amboi! Happynya! Happy sebab apa ni? Eh bacalah tajuk entri daku tu. Hehehehe. Alhamdullilah syukur! Blog Ombak Bergigi dah cecah …

Tazkirah Ringkas #23

Kebahagiaan datang ketika engkau BERHENTI mengeluh atas masalah yang menimpamu dan mulai bersyukur pada masalah yang tidak menimpamu. Kadang pikiran kita hanya terfokus pada masaalah, musibah, ujian, derita dan kesulitan yang kia…

Giveaway by ejulz & shirven

Assalammualaikum & hello there! Giveaway by ejulz & shirven     | Siapa yang free tu jemput join segmen ni juga. Mari kita sama sama memeriahkan segmen ni.  Rugi tak join! Klik banner untuk join.

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM JULY 2020

Assalammualaikum dan salam sejahtera. UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM JULY 2020  | Selamat datang, Ogos! Dimana bulan ini, in syaa Allah akan lahirnya mahkluk kecil kiriman Allah untuk keluarga kecil daku dan suami. Bulan lepas, meman…