Assalammualaikum dan salam sejahtera.

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM MAY 2020 | Hi June! Dah setengah tahun dah kita di tahun 2020. Sepanjang 5 bulan yang lalu, apa je yang korang dah capai? Ke masih dibebani dengan PKPB? Daku harap korang baik-baik sahaja dan dipermudahkan segala urusan.

Hari ni daku nak kongsikan UV PV bulan may yang lepas. Hampir dua bulan join #biters, sebuah group yang dihandle oleh Sis Hawa, pageviews blog ombakbergigi naik dengan sangat mendadak. Sebelum ni susah je nak capai 300,000 PV, tapi daku berjaya dapatkannya pada 22 May yang lalu. 

BACA INI JUGA : 





PV April : 28,188
PV May : 118,289

Disebabkan data-data di google analytics menghilang, jadi agak sukar daku nak tahu berapa banyak UV (unique visitor) yang datang di blog daku. Jika nak dibandingkan PV April dengan PV May sebanyak 90,101 pageviews yang daku dapat di bulan May. Macam tak percaya, tapi daku rasa mungkin disebabkan hari raya puasa dan juga ramadhan. Ditambah pula dengan keadaan PKP & PKPB, itu yang melonjak dengan tiba-tiba.

Entri RESEPI merupakan satu bonus untuk blog daku sebab hampir resepi yang daku kongsikan di bulan May mempunyai pageviews yang sangat tinggi. Siap berada di carian pertama google. Alhamdulillah sangat-sangat. Inilah yang dinamakan usaha membuahkan hasil. Daku akui bulan lepas macam tak boleh kalau tak update entri walaupun satu hari satu entri. Resah gelisah tu semua ada tau. 


Daku berharap hujung bulan ini, blog daku boleh cecah 400,000 pageviews. In syaa Allah, ianya takkan mustahil selagi kita mampu untuk berusaha. Daku harap dengan adanya entri ini, buatkan blogger yang lain terasa tercabar dan terus bersemangat untuk memantapkan lagi pageviews blog korang.

4 Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!