Assalammualaikum dan salam sejahtera.

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM APRIL 2020 | Daku nak kongsikan tentang UV PV bulan lepas iaitu bulan april. Selepas join group #BITERS, (nanti daku ceritakan) rasa macam PV naik sangat mendadak. Dalam #BITERS, mereka ajar dan kongsi macam macam tentang blog. Sebab itu, daku grab peluang tersebut.

Bulan lepas UV PV nya sangat memberi inspirasi untuk terus menulis dan menjana pendapatan dengan blogging. Tapi pelik juga kenapa analytics tiba tiba trun mendadak sejak dari 23 april, ada sesiapa tahu? Sebelum ni banyak je views, pastu drop jadi 1-2 orang je, pelik -pelik.  




Result GA MAC 2020
Unique Visitors  (UV) : 5,252
Page Views (PV) : 7,915
Bounce Rate (BR) : 87.75%

Result GA APRIL 2020
Unique Visitors  (UV) : 5,297
Page Views (PV) : 7,483
Bounce Rate (BR) : 89.04%


Nampak tak perbezaan uv pv bulan mac dengan bulan april? Bulan lepas daku target 15K untuk april, tapi macam magic, daku dapat 2 kali ganda dari apa yang daku target. Tak pernah daku dapat 28K, tup tup bulan lepas, sangat memberi impak yang besar dalam dunia blog ni.

Betullah, "apa jua perkara yang kita nak, kita kena usaha, ianya takkan datang bergolek. Usaha pasti membuahkan hasil". Daripada manjang scroll fb, baik manfaatkan masa dengan benda yang mampu memberikan hasil. PV UV banyak mampu menarik client untuk jana pendapatan. Kenapa korang tidak mencubanya? 





Daku harap, korang pun kena target sama macam daku. Hari hari publish entri, sesibuk mana pun, carilah sedikit ruang untuk update blog korang. Jangan biar sepi dimamah waktu tau. INGAT! Lagi pun sekarang tengah musim PKP, cuba tarik sikit masa dengan update blog, daripada scroll fb dan layan korea je kan, better menulis sikit, in syaa Allah berkembang sikit sel-sel otak yang sekian lama tak berhubung.




Selamat berUV PV semua!

BACA JUGA :

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM DISEMBER 2019

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM JANUARI 2020

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM FEBRUARI 2020

UV PV OMBAKBERGIGIDOTCOM APRIL 2020

8 Ulasan

  1. waa tahniah... suka tgok perubahan kwn2 lepas joib biters.. keep it up ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq Nurul, itulah banyak perubahan bila join biters ni..

      Padam
  2. Wahhh menarik. Semoga ecah rajen mcm om!

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum. Wah.. tahniah. HMM... tapi SS tak pandai sangat nak tengok view apa semua ni... tak faham sgt. masih bertaktih-taktih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumusalam SS, tak pe SS slow-slow belajar ye. apa yang penting, rajin updated blog tau.

      Padam
  4. Tahniah OB...hebat woo sampai belas ribu tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ sis lin tapi sis lin lagi hebat, dah level otai dah.

      Padam

Sila tinggalkan comment korang disini!