Assalammualaikum.

Sebelum ni beli barang di Shopee tak pernahlah seller buat hal. Selalunya ambil masa seminggu barang tu nak sampai di tangan. 11/4 yang lepas, daku order barang baby di MamaKiddy, one of seller barang baby di Shopee. Semangat nak beli barang baby sikit-sikit, memandang tengah PKP dan kebetulan ada sale. Jadi, daku pun beli.

Sangkanya barang tu paling kurang pun sampai 17/4. Sampai ke sudah barang tak sampai. Daku pun checklah sama ada seller tu dah shipping ke belum. Padahal dah to ship tapi mana no tracking? Daku apa lagi tanyalah seller tu, bila dia nak pos. Ni jawapan dia,


Jawapan dia, "ORDER PUAN AKAN DIPROCESS PADA 24/4 YA". Ohhh Dengg! 24/4 baru nak settle order, then dah tentu hari isnin seller pos. Padahal seller ni based on Johor je. Daku pun dah macam was-was nak beli. Daku cuba cancel dan tunggu seller tu approve sampai ke sudah tak approve. At the end, terpaksa batalkan cancel tu dah teruskan menunggu.

Semalam ternaiklah satu pos di FB tentang seller yang jenis suka preorder dan buat customer tunggu hampir 3 minggu lebih. Daku pun syak, sama kes macam daku. Mana taknya, 24/4 baru nak settle order? Ni belum pos lagi tau. Pos pun dah tentu amik masa seminggu untuk sampai. 

Ni mesti barang tak ada stock pastu sibuk tunggu preorder. Patutlah amik masa yang lama. Bila live chat dengan shopee, disuruhnya kita tunggu 5 hari lagi, boleh jamin barang tak sampai dalam masa 5 hari. Lama-lama boleh naik hantu! Stress menunggu!

15 Ulasan

  1. sengal kan macam ni. kita excited nak beli jadi stress jumpa dorang yang naik duit cepat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah pasal, bila nak refund makan masa nak tunggu

      Padam
  2. Baru ni saya kena macam ni gak. beli barang. tunggu punya tunggu, tengok dalam sistem, x bergerak. try mesej, seller bitau akan pos ASAP. okey, tak pe. tunggu je lah. Then baru2 ni, dia mesej update barang dah abis stok. Kena tunggu 12 hari untuk pre order. so saya bitau ngan seller tu, saya nak cancel. dia ckp okey. terus rqst cancel & seller approved. setel. Nasib seller okey..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rezeki jumpa seller yang baik, kalau jenis yg tak baik.. naya ooo

      Padam
  3. oh my ramainya yang ada problem dgn shopee. i guess it really is overwhelming sbb skrg all they can do is online shopping. the only thing is order online now is food haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes, bab makan je tak buat hal lagi sekarang ni

      Padam
  4. samalah kak ana pula angin dengan mr diy online ni dah sebulan tak sampai2 brgnya paling sedih tak boleh cancel atau refund :( singgah dh follow sini 814 :)

    BalasPadam
  5. brg pre order tpi slumber je tk tls ... kita dk tunggu je brg smp.. penah gak jadi mcm nii,

    BalasPadam
    Balasan
    1. bila tanya katanya ready stock, keje nipu je

      Padam
  6. oh. selalunya saya akan tanya seller dulu, brg ni available ke tak, bila boleh pos. kalau lambt sgt saya tak order lah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ouuh tak pernah tanya, sbb tgok ready stock bukan preorder. lain kali kena tanya dululah kalau macam ni.

      Padam
  7. hahaha sama la nasib.. sampai cancel order..

    BalasPadam
  8. Eh samalah. dah terkena jugak dari Seller lain. Pi tulis ready stock rupanya pre order duhai. geram dibuatnya. tu tak masuk lagi yg pihak courier buat hal tu.

    BalasPadam
  9. saya dengan Shopee jarang ada masalah eeh ke x penah ada lagi..
    kalo barnag lambat pun seller da notify.. tapi baru2 ni dengan Lazada / Coca Cola
    adoiii.. dekat 3 minggu baru sampai n da sampai ada missing items plak tu

    serik !!

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!