Assalammualaikum & hello there!

Berita baik untuk para kpoppers! Tapi bukan Om lah. Om cuma ambil info info penting dan banyak pilih drama yang best best untuk ditonton. Dua hari lepas dah berlangsungnya, MAMA Award (Mnet Asia Music Award) 2019 di Japan. Om tengok pun artis artis macam MAMAMOO, Twice, BTS yaang buat persembahan. MAMA 2019 ni sangat gempak dan menampilkan artis artis yang baru baru terutama BTS.

Apa yang bestnya untuk BTS army, di MAMA BTS dah sapu dekat 9 anugerah tau! Speechless kejap, ya memang music diorang yang mengikut citarasa remaja sekarang. Ingatkn 4 anugerah pemting je diorang sapu, lastly hampir 9 anugerah tau diorang sapu. Gila lah! Betul-betul big achievement, rasanya kalah Big Bang. Heheheh



Om senaraikan awards yng BTS menang, Blackpick btw macam sendu ja?

Artist of the year - BTS
Song of the year - Boy with luv : BTS
Best Music Video - Boy with luv: BTS
Album of the year - Map of the Soul : Persona BTS
Dance Performance (male) - BTS
Best Male Group - BTS
Worldwide Fans Choice - BTS
Worldwide Icon of the year - BTS
Qoo10 Fav male artist - BTS

Ternganga bila BTS sapu 9 anugerah. Hahahha Tahniah BTS!



6 Ulasan

  1. waalaikumussalam. kak pun tak tau sangat lagu depa ni, haha. dengar nama ja lah dah viral kan. yg pasti anak2 kak suka sangat ke depa, biasa lah kan. huhuhu

    BalasPadam
  2. wehuu, memang rasa bangga jap tengok dorg punya achievement !

    BalasPadam
  3. eyja memang tak tahu apa2 pasal kumpulan kpop. hahaha. so tahniah jelah pada mereka hahah

    https://blogeyja.blogspot.com/2019/12/end-of-2019-and-its-my-1st-entry-of-year.html

    BalasPadam
  4. Pergh!! Sapu bersih ye BTS.. ohsemlah..

    BalasPadam
  5. A proud ARMY here! hahaha. Memang mantoppp. BTS is first group in history that sapu licin 4 anugerah daesang (top award) at Kpop award. hehhee

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!