11/01/2019 - 12/01/2019 - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: 11/01/2019 - 12/01/2019

AFB Feeds

Pemenang Pencarian Bloglist Nov-Dec 2019 oleh Ombak Bergigi.

Pemenang Pencarian Bloglist Nov-Dec 2019 oleh Ombak Bergigi.




Assalammualaikum.

Inilah saat yang dinanti-nantikan oleh para peserta. Penat tau Om screenshot sebagai bukti. 
Nak tahu korang di tangga berapa? Boleh cek di komen segmen ye. 

https://redzachannelz.blogspot.com/2019/10/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html
https://suethepretty95.blogspot.com/2019/10/pencarian-bloglist-nov-dec-2019-oleh.html

http://www.mamapipie.com/2019/10/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html

https://www.mialiana.com/2019/10/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html

http://www.bajuwarnacoklat.com/2019/10/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


Jadi inilah pemenang-pemenangnya. Seperti yang dijanjikan, 5 pemenang diatas adalah bloglist Om untuk bulan Nov & Dec 19.

Tahniah untuk pemenang dan terima kasih kerana menyertai. 

Movie Review | Terminator : Dark Fate

Movie Review | Terminator : Dark Fate



Assalammualaikum & selamat pagi semua! Movie review kali ini Om ingin mengulas sebuah filem action, science-fiction dan adventure iaitu filem 'Terminator : Dark Fate'. Filem ini sudah ditayangkan pada 1 November 2019 yang lalu  dan telah mendapat sambutan hangat di kalangan penonton terutama Om! Om teruja nak tengok sebab ada Donald Schwarzenegger.



Sinopsis Terminator : Dark Fate

Filem Terminator : Dark Fate yang berdurasi selama 130 minit ini mengisahkan tentang seorang terminator dari masa depan iaitu Grace datang untuk menyelamatkan Dani. Dani sebenarnya seorang  penetang Skynet dan Legion yang menyelamatkan Grace di masa depan itu. Jadi, hadir seorang lagi terminator model terbaru yang di hantar dari masa depan juga untuk membunuh Dani. Dani adalah masa depan untuk 3 billion penduduk di masa depan. 

Ketika agenda pergaduhan antara Grace dan terminator model terbaru tu, datanglah Sarah Connor. Sarah connor merupakan pemburu terminator. Di mana di masa silam Sarah Connor, anaknya John di bunuh oleh Donald Schwarzenegger. John merupakan salah seorang watak yang penting untuk di masa depan, iaitu pengasas kepada Skynet dan juga Legion. Sebab itu Donald Schwarzenegger membunuh anak Sarah Connor. 




REVIEW

I didn't expected yang Grace tu lawa orangnya, tak habis habis Om memuji. Grace tu tinggi, lawa dan bergaya untuk jadi Terminator in the future. Lagi tak expected, bila Donald Schwarzenegger sanggup mati untuk membalas semula kematian anak Sarah Connor. Di awal cerita tu, macam agak blur sikit lah, sebab terus ada agenda kejar mengejar. Hahahah. Lama jugaklah cerita tu nak explain kenapa dan bagaimana diorang nak selesaikan masalah bila di kejar dengan terminator model terbaru tu, lupa pulak nama model terminator. Om rasa cerita ni, macam nak tamatkan kisah terminator first dulu Donald Schwarzenegger. Hopefully, akan ada cerita Terminator lagi!

RATE

Dengan ini Om memberi 4.5/5 bintang.
Hello! November.

Hello! November.

Assalammualaikum & hello there!

Here comes November.

1. Tiada siapa tahu apa yang terbaik untuk seseorang, yang kita boleh lakukan adalah usahakan sesuatu sebaik mungkin, dan banyakkan berdoa.

2. Kopi itu pahit, tapi gula dapat memaniskannya. Ujian itu sakit, doa dan redha jadi penawarnya.

3. Life is messy. People are messy and you would waste your time if you keep doing things for people. Live your life by doing things that will make you happy.


4. Kadang kita bertanya kenapa kita masih belum dapat apa yang kita doakan. Tapi kita tak sedar mungkin kita beum boleh bertanggungjawab dengan apa yang kita minta, maka sebab itu Tuhan tangguhkan.

5. Sometimes you have to make a mistakes to figure out how to make things right.

6. Mintalah supaya diberi kekuatan untuk terus tersenyum, ketabahan untuk terus sabar dan kesedaran untuk meninggalkan kejahilan.

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com