Movie Review | Maleficent Mistress Of Evil - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Movie Review | Maleficent Mistress Of Evil

AFB Feeds

19 Oktober 2019

Movie Review | Maleficent Mistress Of Evil



Assalammualaikum & selamat tengahari semua! Movie review kali ini Om ingin mengulas sebuah filem family, adventure dan fantasi iaitu filem 'Maleficient : Mistress Of Evil'. Filem ini sudah ditayangkan pada 18 October 2019 yang lalu  dan telah mendapat sambutan hangat di kalangan penonton terutama Om!




Sinopsis Maleficient : Mistress Of Evil

Filem Maleficient : Mistress Of Evil yang berdurasi selama 120 minit ini mengisahkan tentang 
Puteri Aurora yang mahu berkahwin dengan Prince Philip, anak raja jiran sebelah istana tetapi tidak direstui oleh Maleficent dan terpaksa akur dengan kehendak anaknya. Keluarga Prince Philip mengajak Puteri Aurora dan Maleficent datang ke Istana untuk dinner dan disitulah terjadinya pertengkaran dan menyebabkan Maleficent di fitnah oleh ibu Prince Philip yang sememangnya jahat. Maleficent sebenarnya memang lemah dengan besi dan ibu Prince Philip dah standby peluru besi untuk menyerang Maleficient.

Ketika Maleficent melarikan diri, dia telah ditembak oleh orang suruhan ibu Prince Philip tetapi burung lain datang menyelamatkan Maleficent. Sebenarnya, Maleficent bukan keseorangan tetapi dia mempunyai ramai kawan yang sebangsa dengannya. Perang antara burung dengan manusia bermula.
Nak tahu apa selanjutnya? Jom tonton cerita ni.




REVIEW

Om tak jangka cerita ni ada sambungan, Maleficent yang pertama dah best apatah lagi yang kedua. Pengajaran dari cerita Maleficent ni, perempuan kalau dah gatal sangat nak kahwin sampai mak dia letak kat lutut je seolah-olah mengetepikan keluarga semata mata nakkan kemahuan diri sendiri. Kenapa Angelina Jolie cantik sangat ni? I cannot brainlah! Om nak repeat lagi cerita ni dengan husband sebab terlalu best bagi Om! Korang kena tengok cerita ni tau.

RATE

Dengan ini Om memberi 5/5 bintang.

4 ulasan:

  1. Wah.. best eh..
    Nak gi tengok juga lah.. Angelina memang cantik pun..

    BalasPadam
  2. best citer ni. baru lepas tengok hari sabtu lepas kat aeon bukit indah dengan sofea. serius... tak sangka ada juga spesies macam dia... sangat touching part dia mati.. mujur hidup balik disebabkan air mata aurora...

    BalasPadam
  3. Hana tak tgk lagi sbb busy sikit lately. Tapi mmg rmai bagi review best2 pasal movie ni hehe :)

    BalasPadam
  4. That is really nice to hear. thank you for the update and good luck. Search Twitter to find the latest news and world events faster. Find popular accounts to follow, like and share Twitter search.

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com