KENAPA BOAT NOODLE MAKIN MAHAL? - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: KENAPA BOAT NOODLE MAKIN MAHAL?

AFB Feeds

21 Oktober 2019

KENAPA BOAT NOODLE MAKIN MAHAL?

Assalammualaikum and hello there!


Rasa terpanggil nak meluahkan sebagai pembeli dan juga pelanggan. Malam tadi, Om decide nak makan di Boat Noodle, gigih tau pergi naik moto sebab malas nak naik kereta. Sampai je kat Boat Noodle tengok pelanggan tak berapa ramai. Then, Om decide lah nak start order.

Guess what ?!



Dulu harga minuman Boat Noodle range RM6-7, rasanya Om last makan bulan 4 2019. Tak sangka dah naik dengan RM2.  Biasanya minum Iced Thai Green Tea, tapi bila tengok harga RM9.30 baik Om beli kat kedai Tomyam, RM5 lagi sedap tau. Seriouslah, terkedu bila tengok harga minuman tu, at the end Om order je Mango Smoothie.

Kadang mesti orang akan cakap, dah tahu mahal buat apa masuk jugak? Hello! Sebelum ni tak naik mendadak mmacam ni tau, dulu zaman zaman boat noodle tengah naik harga masih boleh diterima tapi sekarang? Lepas ni memang banned terus ler kedai Boat Noodle ni, better makan kat tempat lain yang berbaloi harga dengan kualiti dan kuantiti.


Harga makanan pun dah naik RM0.40 tau! Heheheh tahulah ekonomi tak berapa stabil sekarang. Mungkin tahun depan satu bowl RM3, mana lah tahu. Menu memang dah banyak tapi harga tak sama macam dulu. Hmm tak mahu makan dah lepas ni.

Hopefully, lepas ni Boat Noodle berpikirlah sebelum nak naik harga minuman. Nak naik boleh tapi biar padan dengan kuantiti dan rasa. Lain lain macam makanan, dah banyak pilihan dah. Bagi Om, no more Boat Noodle after this.

Kuang kuang...

11 ulasan:

  1. uish.. mahal sangat tu.. Tapikan OM, bukan boat noodle je.. Ada juga fast food yang naik macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke, yang mana satu tu kak? ishh tak leh jadi ni

      Padam
  2. ha'ah dah naik harga. Haritu masa pergi Citta nampak semangkuk dah jadi 2.20

    BalasPadam
  3. Daripada makan kat Boat Noodle, better makan kat Nandos or any fast food yg lain. For me la kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yess sebab Nandos dah tentu mahal tapi berbaloi sangat dengan harga.. Setuju dgn awak nanad!

      Padam
  4. Eh yeke dah naik harga.. Dah lama xmkn kat boat noodle. Pasni klu teringin sgt pun xyah order air, bw air mineral sendiri. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah dah naik dah harga, semalam om pergi. Tak sangka dah naik. Itulah bawak air sendiri ler jawabnya

      Padam
  5. aha la, makin mahal pulak ek rega dia...huhuhu...suka air dia, tapi tu la..selalu tengok aisnya yang lebih separuh gelas...

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com