Tunjukkan catatan dari Mei, 2019Papar semua
TIPS SHOPPING BERSAMA ISTERI

Assalammualaikum & hello there! Buat para suami di luar sana, siapa kata shopping dengan isteri ni susah? Korang aje yang tak teti nak ambil hati isteri. Sebenarnya, diorang ni pulak cuma nak your effort, tunjukkan yang kor…

FOCALLURE COSMETICS Part 1

Assalammualaikum & hello there! Hari ni excited sangat nak share dengan korang semua satu brand cosmetic yang murah dan bukannya produk timbang kilo. Di entri yang seterusnya, Om akan cerita lebih details tentang produk F…

IKAN REBUS AIR ASAM

Assalammualaikum & hello there! Selamat berbuka semua! Hari ni dah puasa yang ke 18. Tekak Om dah lama nak makan makanan yang boleh dicicah dengan air asam. Perghh dari pagi tadi terliur tau lauk ni. Jadi hari ni Om b…

Awak Follow Blog Kita Sebab Apa?

Assalammualaikum & hello there! "Awak...awak follow blog kita sebab apa eak?" Pernah tak korang terfikir, kenapa followers follow blog kita ni? Ke sebab konsep follow me back, hehehe dulu dulu masa baru …

Zainal’s Wife

Assalammualaikum & hello there! Sebenarnya dah menghampiri dua bulan berumahtangga. Majlis nikah Om sama tarikh dengan birthday mak Om iaitu pada 29/3/2019. Rasanya sempat lagi kan nak ucap terima kasih? Hihihi Te…

KISAH SAKIT PERUT

Assalammualaikum & hello there! The most thing that I really hate is sakit perut. Sakit perut memang annoying. Om rasa perkara ni lah yang paling pertama dalam senarai perkara yang Om benci. Sakit perut ni memang tak bole…

KENALI MICRO SLEEP

Assalammualaikum & hello there! Siapa pernah mengalami Micro Sleep? Micro sleep adalah keadaan di mana kita akan tertidur untuk beberapa saat hingga 30 saat tanpa kita sedari. Micro sleep ini terjadi terutamanya sewaktu m…

10 PERINGATAN DI BULAN RAMDHAN

Assalamualaikum everyone! Okay Ramadhan bakal tiba jadi ada 10 peringatan buat semua: 1. Puasa lah. Jangan tinggalkan atau ponteng. 2. Kalau tak mau puasa, tolong jangan agungkan. It's nothing to be proud of. 3. J…

I'M BACK AGAIN & AGAIN.

Hi & Assalammualaikum. Sebenarnya teruja sangat nak berblogging semula. Yes, I memang suka membebel dalam hati sambil menaip entri blog ni. Dekat 3 bulan juga, I hilangkan diri. Apa-apa pun, I harap pada korang yang tengah …