Pengalaman Beli Baju Kurung Di Karabum - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Pengalaman Beli Baju Kurung Di Karabum

AFB Feeds

12 Februari 2019

Pengalaman Beli Baju Kurung Di Karabum

Assalammualaikum & hello there!

Siapa pernah beli baju kurung di Karabum? Ini adalah pengalaman pertama I beli di Karabum. Selama ni, I cuma perhati je baju-baju diorang. Memang cantik-cantik design, ramai juga yang membeli. Tapi itulah, I tak sangka ianya indah kabar dari rupa.


I beli 3 pasang baju berwarna purple corak bunga besar, dua size M dan satu size XS. I beli tanggal 1/2/2019, I know mesti akan pos lambat sebab Chinese New Year, I terima dengan hati terbuka. Then, I dapat baju ni hari Jumaat, 8/2/2019. As a customer, mesti dah parcel tu terus buka dan check kan? Man tahu ada yang rosak ke, pastu bolehlah refund. I doa banyak banyak ketika buka parcel tu, jangalah ada problem.

Rupanya, you guess what?


Baju yang bersaiz XS tu, koyak di bahagian zip belakang and macam nak terputus je kain tu. Tengok yang dalam bulatan. Padahal I tak cuba langsung!! Then I rasa kain ni tak sama dengan kain yang saiz M tadi. Terlalu lembut umpama kain display dan dah ramai orang cuba but bila I rasa balik kain saiz M tu, baru dah keras. Bau pun masih baru lagi, tak dibukak langsung.




Then I contact no karabum tapi dia bagi yang customer service, bila dapat details yang I bagi terus senyap, macam kena block je! Dah lah open weeks day je pastu reply lambat. To be honest, service diorang memang lambat! 

I tak puas hati terus DM dekat IG, pun sama jugak reply lambat lambat. Bila I tanya I nak refund tapi stok baju tu dah habis. Lagilah I bengang. I DM je tapi sampai hari ni tak reply semula!

Pasni memang I tak beli dah baju online! Menyesal tahu tak!!

3 ulasan:

  1. Lahaiiii, berniaga biarlah jujur ..kesian customer adussss

    BalasPadam
  2. sebagai customer belian online ni tu je masalah bila return barang rosak, terus kena block/seller diam. mati kutu nak buat apa. bersabar OM

    BalasPadam
  3. I pun penah beli karabum dua kali makna kata dua tahun raya beli ngn diorg, 1St beli 2PSG 1 utk mmb, I punya longgar pula bila try d Uma ..Baru beli sejam lps pegi balik nk tukar kecik 1 je, xdpt dia ckp mcm Mn pun mmg xdpt tukar saiz, serius teruk service diorg. Next thn bw mmb dia nk beli yg budget mcm karabum je, dia beli la 1, I pun trbeli 1 try byk kali smpi puas hati klu x mmg xle tukar dpt duit jgn hrplah . Sis punya tu bju org try tu smpi koyak dan tertetas ,staff x bertanggungjwb je mcm tu dia bole inform klu hbs saiz tukar dgn lain , display jgn d jual. Sbb nk duit Bg rubbish kt org, sy pun geram smpi harini...

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com