Chill and Relax - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Chill and Relax

24 Disember 2018

Chill and Relax


Assalammualaikum

I know that, sometimes korang rasa alone dan rasa mcam korang 
sendiri-sendiri dalam kesakitan yang korang rasa sekarang ni.

Dan sometimes juga,
Korang rasa macam tak ada orang faham korang 
dan tak cuba ambil peduli
apa yang korang rasa ni.

I knew that.

Tapi kan korang, selahi korang ada Allah,
selagi tu korang tak pernah sendirian.

Sometimes Allah tarik orang sekeliling kita dan
jauhkan dari kita buat seketika kerna mungkin
Dia nak kita sedar yang,

"Carilah Tuhan dan bukannya manusia, 
ketika kau sedang berduka dan hampa"

Ada cerita, kadangnya lebih elok,
apabila kau bercerita menangisa, hanya
pada pencipta yang sentiasa ada buat hamba-Nya.

Hidup kita tak selalunya gembira,
tapi sometimes bila kau sedih seketika,
ketika itulah kau sedar,
bahagia itu tidak perlu segalnya, tapi
cukuplah terima diri kau apa adanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com