Giveaway Zati Yang Pertama ! "Semangat Merdeka" - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: Giveaway Zati Yang Pertama ! "Semangat Merdeka"

AFB Feeds

7 September 2018

Giveaway Zati Yang Pertama ! "Semangat Merdeka"




Assalammualaikum.

Untuk giveaway ni, syaratnya kena buat serangkap pantun tentang kemerdekaan mengikut kreativiti. So I dah lama pendamkan bakat buat pantun, hari ni I nak sharekan dalam giveaway ni. I buat 2 pantun, baca dengan teliti ya.

KELAM MALAM KIAN MENJELMA,
ANGIN MEMBUAI MENGIGIT SEPI, 
1 MALAYSIA BAKTI BERSAMA,
MENUJU HARMONI DARI LENA MIMPI.

DARA MEMETIK SI BUNGA KEKWA,
TERUNA BERMADAH DI TEPIAN TITI,
SEMANGAT MERDEKA BERSATU JIWA,
TEGUH KENDIRI SEMAI DIHATI.

I garap pantun ni khas untuk giveaway ni tau and tak ada copy mana mana internet, just terus keluar dari otak I ni. Btw, dulu sekolah I menang pertandingan pantun peringkat daerah. hehehheeh

Mehlah join. Klik banner untuk join ye ><




9 ulasan:

  1. Wahhh 😍😍 nanti kita join ye

    BalasPadam
  2. wah bagusnya pandai karang pantun. all the best =)

    BalasPadam
  3. Pantun indah digarap puan,
    Sangat indah dibacakan,
    Disini goodluck saya ucapkan,
    moga ada rezeki ditangan.

    saya tak pandai pantun..tapi minat tu ada :D

    goodluck dan saya follow sini ya!

    BalasPadam
  4. terima kasih sudi join...
    jom yang mana belum join lagi...jemput join ye..

    https://z3tty.blogspot.com/2018/09/giveaway-zati-yang-pertama-semangat.html

    GOOD LUCK! :)

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum..

    Pemenang untuk GA ni, Zati dah umumkan.. Terima kasih sudi join :)

    https://z3tty.blogspot.com/2018/09/tahniah-pemenang-giveaway-zati-yang.html

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com