CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 1: FIRST CLEANSER - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 1: FIRST CLEANSER

AFB Feeds

26 Ogos 2018

CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 1: FIRST CLEANSER


Assalammualaikum.

I rasa I dah lama ketinggalan tentang cabaran #shareyourspringskin. Orang lain dah sampai hari ke-8, I baru je nak start first day. Bukan apa, I masih dalam dilemma nak sahut ke tak cabaran ni. Makanya, bila tengok blogger lain konsisten je boleh update sampai 8 hari berturut turut, I memang tasa tercabar habis. Kalau orang lain boleh, I pun mesti boleh kan? Even dah ketinggalan, hahahah

DAY 1: FIRST CLEANSER

I mempunyai masalah kulit yang berminyak. Before I buy any cleanser, I akan baca and cari cleanser apa yang sesuai dengan masalah I. I pun dah review product cleanser yang i guna, korang boleh klik on that link. 




Sebenarnya, this is my best cleanser ever. Sebelum ni I pakai macam-macam jenis cleaser. I pernah cuba cleanser from Mary Kay but still tak suitable with my skin. Bukan sahaja produk dari Mary Kay, malah product dari drugstore, hampir 4 5 cleanser I cuba, tapi still Naruko yang terkesan. 

For those, yang ada masalah skin berminyak or berjerawat, korang mesti cuba cleanser ni. Tak rugi dan sangat berbaloi. I already consume about 4 month after I'm giving up with Mary Kay. 

What I love this cleanser is about the texture. I suka cleanser yang kurang buih dan tak berbau wangi. Citarasa I pelik sikit. I suka product yang kurang bau wangi sebabnya bila wangi ni is too much kimia. But its depends on your skin type too. 

But   NOW!!! 

 I dah tukar cleanser baru, I guna cleanser yang mempunyai low pH. I guna Cosrx Good Morning Gel Cleanser. I dah guna almost 2 month macam tu. Soon, I’ll review this product. I baca review memang banyak sangat feedback, why not I cuba kan? Cleanser ni low PH so sesuai sangatlah dengan masalah yang I hadapi.


(Disclaimer :  I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl) 



3 ulasan:

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com