CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 3: EXFOLIATOR - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 3: EXFOLIATOR

AFB Feeds

29 Ogos 2018

CABARAN #SHAREYOURSPRINGSKIN | DAY 3: EXFOLIATOR



DAY 3: EXFOLIATOR

Assalammualaikum.

Eh! Dah 3 hari dah, cabaran #shareyourspringskin. Hari ni cabarannya ialah exfoliator. 

Mungkin ada yang antra korang keliru pasal exfoliator. I pun keliru jugak sebelum ni. Basically, exfoliator ni proses nak buang sel kulit mati dekat kulit, tak kisahlah muka ke badan ke tangan ke. Scrub pula, cara untuk kita buang kulit mati tu. Kita sental-sental guna scrub, bagi hilang sel kulit mati. Ni namanya, physical exfoliate.



https://ombakbergigis.blogspot.com/2018/04/st-ives-green-tea-scrub-review.html

I guna St. Ives green tea as my physical exfoliate.  Naturally, kulit kita memang boleh singkirkan sel kulit mati sendiri. Kulit kita kan terror. Tapi bila dah tua nanti, hormon asyik terdedah dengan environment & matahari, proses nak hilangkan sel kulit mati tu makin slow, kadang kadang dia stop terus.

Sebab tu, kita kenalah exfoliate gently. Lembut lembut je dah ok supaya kulit kita nampak lagi bersih.
Kalau tak exfoliate, tu lah punca jerawat, pores tersumbat, dullness nampak kulit tak bermya, kasar, wrinkles tu.

So, whats your exfoliator?

(Disclaimer : This is not paid review. I bought with my own money. Tapi setiap kulit berbeza-beza. What works for me may be not work for you. This is just my personal experience. Try & error gurl)





1 ulasan:

  1. Selalu main sental-sental dengan scrub je kat badan.. Muka dah lama tak buat..

    BalasPadam

Sila tinggalkan comment korang disini!

OMBAKBERGIGI © . Designed by MaisarahSidi.com