05/01/2017 - 06/01/2017 - OMBAKBERGIGI OMBAKBERGIGI: 05/01/2017 - 06/01/2017

AFB Feeds

Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri

Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri



Assalammualaikum, hi bloggers! 

Klik banner untuk join. 
Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

Assalamualaikum



Tarikh Tamat Penyertaan 10 June 2017

Jom pakat Join


"SAYA NAK KAD RAYA" BY DUNIASHIDA.COM

"SAYA NAK KAD RAYA" BY DUNIASHIDA.COM



Assalammualaikum, hi bloggers! 

Hari ini kita dah berpuasa selama 4 hari, Alhamdullilah Om tak ponteng lagi. Di bulan puasa ni lah, kita mesti sibuk nak bagi kad raya kepada kawan-kawan yang jauh, betul tak?

Jadi, meh amik kesempatan untuk join segmen kak shida ni. Manalah tahu berpeluang dapat duit raya daripada beliau. Untuk join, boleh klik banner di atas ye. Kepada yang masih tidak tahu macam mana nak backlink kan banner giveaway, boleh klik toturial di bawah ya.


Baiklah, Om nak menjawab persoalan yang kak shida tanya :

Apa keunikan Blog Shida atau apa yang menarik bagi pandangan korang?

* Warna blog, Om memang suka dengan warna biru. So kak shida dah memenangi hati Om untuk terus blogging di blog akak.

* Info yang tiptop. Info info yang ada di blog kak shida memang best, rugi pada korang yang tak singgah tu.

* Viewer entri. Yang ini, Om jealous sebab viewer kak shida untuk satu entri cecah ribu riban tau!

Ha, jangan menong je. Meh join!

Salam Ramadhan 2017

Salam Ramadhan 2017




Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com

Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com



Assalammualaikum, hi bloggers! 

Klik banner untuk join. 
GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.
10 Pemenang Segmen Pencarian Bloglist By Ombak Bergigi

10 Pemenang Segmen Pencarian Bloglist By Ombak Bergigi



Assalammualaikum.

Inilah saat yang dinanti-nantikan oleh para peserta. Penat tau Om screenshot sebagai bukti. 
Nak tahu korang di tangga berapa? Boleh cek di komen segmen ye. 


http://www.unnianje.com/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html

http://messarah.blogspot.my/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


http://www.kasihjuju.com/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


http://www.mizatalib.com/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


http://www.helloaiman.com/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


http://www.freeza.my/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak-bergigi.html


https://belogsjm.blogspot.my/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html



http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html



http://www.mialiana.com/2017/05/segmen-pencarian-bloglist-by-ombak.html


Jadi inilah pemenang-pemenangnya. Seperti yang dijanjikan, 10 pemenand diatas adalah bloglist Om untuk bulan Jun & Julai. 

Tahniah untuk pemenang dan terima kasih kerana menyertai. 








Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

Giveaway Time by Aishah Badrulhisham




Assalammualaikum.

Selamat petang. Om ni sambil menyinggah blog blogger lain, Om nak join mana-mana giveaway. Manalah tahu dapat hadiah nanti. Boleh juga kembangkan lagi blog Om ni dengan blogwalking. Om nak jemputlah korang yang tengah jengah blog Om ni untuk join giveaway time by Aishah Badrulhisham.




Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Tumeric Soap dan 1 organic foundation. Mungkin korang salah satu pemenang untuk giveaway beliau. Hadiah memang sangat menarik. Korang yang suka akan kecantikan, ha boleh join. Boleh tambah koleksi barang 'skincare' korang.

Untuk penyertaan boleh klik banner di atas sekali ye!

Om dah join, korang bila lagi?



Happy Birthday, My Little Sister.

Happy Birthday, My Little Sister.

Assalammualaikum. 

20th May 1997, 

You're born as my little sister.

So glad that we are sister and my blood bestfriends.

I wish nothing but the best for you. 

HAPPY 20TH BIRTHDAY RAJA SHUHAIBA. 






SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY OMBAK BERGIGI (TAMAT)

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY OMBAK BERGIGI (TAMAT)




Assalammualaikum.

Berita baik untuk bloggers sekalian! Buat pertama kalinya untuk tahun ini, Om ingin melancarkan 
satu segmen untuk blog Ombak Bergigi. Om berharap agar segmen ini mendapat sambutan yang meriah dari semua blogger. Segmen ini adalah percuma. Huhuhu gurau.

Segmen ini akan bermula pada 18 May 2017 (Khamis) sehingga 25 May 2017 (Khamis). Segmen ini dijalankan selama seminggu. Seramai 10 orang peserta yang bertuah dan layak menjadi bloglist Ombak Bergigi.

Syarat Untuk Menyertai

1. Follow Blog Ombak Bergigi

2. Follow IG @ombakbergigi

3. Buat satu entri di blog korang bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist by ombak Bergigi"

4. Letakkan banner segmen dan link kan ke blog ini

5. Comment link entri penyertaan di bawah


Nota kaki : kepada newbie, yang masih tidak arif untuk backlink banner segmen, boleh tengok toturial dibawah ini.




Jangan lepaskan peluang tau! "Untung sabut timbul, untung batu tenggelam."


Segmen Mencari Bloglist by Mya

Segmen Mencari Bloglist by Mya



Assalammualaikum, hi bloggers! 

Klik banner untuk join. 
Tempat Menarik Di Langkawi | Kota Mahsuri & Makam Mahsuri

Tempat Menarik Di Langkawi | Kota Mahsuri & Makam Mahsuri

Assalammualaikum

Kota Mahsuri & Makam Mahsuri | Kota Mahsuri merupakan salah satu tempat menarik yang patut korang kunjungi semasa berada di Langkawi. Mengikut lagenda, Kota Mahsuri juga merupakan tempat di mana Mahsuri binti Pandak Maya dikuburkan. Tak caya? Jom ikut Om terjah Kota Mahsuri.



Siapa Mahsuri?

Mahsuri merupakan seorang gadis kelahiran Pulau Langkawi yang telah difitnah serta dibunuh kerana dituduh berdua-duaan dengan seorang penyair yang bernama Deramang ketika suaminya Wan Derus keluar dari Pulau Langkawi untuk melawan tentera Siam.
Darah Mahsuri dikatakan berwarna putih sebagai bukti bahawa dia tidak bersalah dan di fitnah. Mahsuuri juga telah menyumpah Pulau Langkwai supaya tidak akan subur dan aman sehingga tujuh keturunan beliau.


Jadi, itulah serba sedikit sejarah tentang Mahsuri. Nak tahu lebih lagi, korang kena lah pergi ke Pulau langkawi.  Untuk pengetahuan korang, Kota Mahsuri terletak di mukin Ulu Melaka 12km dari Pekan Kuah berhampiran dengan lapangan terbang Padang Matsirat. Makam Mahsuri ini telah dibina semula dan dilengkapi dengan muzium, teater traditional dan rumah Kedah yang melambangkan  seni bina rumah Langkawi yang popular pada ketika itu. 






Korang juga boleh membeli cenderamata yang bertemakan Langkawi sebagai hadiah atau kenangan kerana banyak kedai-kedai yang menjual cenderamata di sini. Bawa je duit lebih-lebih. Jika korang menggunakan perkhidmatan kereta sewa, korang jangan risau kerana tempat letak kereta adalah percuma.

KOTA MAHSURI & MAKAM MAHSURI
Jalan Makam Mahsuri, 
Kampung Mawar,
07000 Langkawi,
Kedah Darul Aman.
+604- 955 6055

Harga:
Dewasa RM7
Kanak-kanak RM3.50 

Dibuka pada setiap hari dari jam 8 pagi hingga 6 petang.

Segmen : Pencarian Bloglist Faiq Najmi

Segmen : Pencarian Bloglist Faiq Najmi



Assalammualaikum, hi bloggers! 

Klik banner untuk join. 
Giveaway Free Namecard by Busyra Takiyudin

Giveaway Free Namecard by Busyra Takiyudin



Assalammualaikum, hi bloggers! 

Ya, tahniah sebab dah lama sangat bercuti, naik berhabuk blog ni. Alhamdullilah, hari ni jari terasa ringan sangat nak menaip dan sempat lagi join satu giveaway ni. Jemput join tau. Korang boleh klik banner di atas. Lagi ramai yang join, lagi best tau. Manalah tahu penganjur bermurah hati lagi nak bagi hadiah. Untuk giveaway ni, syaratnya sangat simple. Boleh klik banner di atas untuk tahu syarat-syaratnya.

Om nak tunaikan syarat yang keempat, iaitu 'sebut 3 perkataan menggambarkan blog BusyraTakiyuddin.'

1) Sidebar yang sangat teratur.

2) Gaya penulisan yang sempoi beb!

3) Blog simple dan cantik gittew.

Korang! Cepat-cepat tau join. tarikh tamat pada 25 Mei 2017 (khamis) 11.59pm.

OMBAKBERGIGI © . Edited by OmbakBergigi.com